Здраво женски Оти подолго се обидуваме за бебче, ама нема позитивен резултат, ја се испитав дел, па сега маж ќе прави испитувања за него кога ќе дојдеме во мк, па би сакала да ве прашам што е разликата меѓу спермограм и спермокултура? Колку чинат двете и каде може да се испитаат на приватно? И каде е подобро да се направи? И евентуално државно ме интересира каде и колку е ? Фала многу
Спермограм можете приватно, 1000 ка плати мм. А имате и опција државно со упат од матичен, знам дека правеше и уште две анализи пред спермограм, за сида мислам дека беше. И спермокултура правеше на државно се со упат од матичен. Му закажа термин она.
Nie do sega ispituvavme vo Indus Medika, no profesor/rakovoditel za sterilitet Tofovski ne sovetuvase da gi napravime na klinika odnosno spermokulturata na Mikrobiologija, a spermogramot na gak na 3 sprat.
Spermokultura ti e za bakterii, se pravi na mikrobiologija, okolu 80 den participacija so upat od maticen. Spermogram nie pravevme na institut za histologija, okolu 120 cinam bese, znam trebase i pred toa test za hiv i hepatitis, ova pred 7,8 god sega moze nesto da e smeneto. Se ova e so upat od opst maticen. Za spermogram e so termini. Terminite mozes da gi vidis na mojtermin.mk.
Zdravo, Veke podolg vremenski period se obiduvame za bebe okolku godina dena, imam edno dete sega za vtoro.Maz mi napravi spermogram od koi izleze samo 20% progresivno podvizni, spermokultura uredna .Pie terapija tibrstan 3*1,vitamin D i VitaminE no spermpgramot ne mu se podobruva koga i da go povtorime sekogas e ist rezultatot.Sovet kako da se podobri spermogramot.
Дали некој има искуство со Индус Медика за спермограм и спермокултура, и дали има врска доколку апстинирал околу 10-12 дена?
Пребарај на лупата, нема баш добри искуства од индус медика. 10-12 дена апстиненција се премногу, треба да е од 3-5.
Prirodno lecejne za enterokoka vo spermokultura,se predozira soprugov od antibiotici i pak ja ima,pomos?
Мм направи спермограм и дијагноза Олигоастенозооспермија. Треба оди за мокрача да испита овие денови. 5000 денари за тоа еј.. Ама не е важно. Терапија му препишаа Преднисолон. Искуство со дијсгнозава и со терапијата?
Имаш вредности од спермограмот? Изгуглај, пишува дека преднизолонот ги подобрува концентрацијата, бројот и подвижноста на сперматозоидите. А овој тест на урина од 5000 денари..
Zdr devojki,na soprugot mu najdoja visok procent na dna fragmentacija,dali nekoj ima.iskustvo i sto terapija zema?
Здраво, сопругот во петок треба да прави спермограм на клиника, дали треба да носи извештај за хив или не?