Здраво девојки Вреди ли спермограмот ,да го праќам во документи за ваучер . Или да се среди први па повторно спермограм .
Истата дијагноза од пред 3 месеци, исто му пишуваше да направи спермокултура и уринокултура, направи пред 2 месеци и не му најдоа бактерии, гледам на резултатов присуство на леукоцити, ме буни малце, сега приватно правеше исто препорака што да направи плус андрофлор. Дали со ваква дијагноза имам шанси за ваучер? Многу се разочарав, таман мене пап тестот и брисевите чисти, чекам циклус и хсг да закажам, сега ова испадна. Еве го резултатот.
Ke moze nekoj da mi kaze kako vi izgleda ovoj rezultat od spermogram? I spermokultura imame napraveno ama cekame rezulati utre-zadutre. Me interesira ova: Patoloski formi sto znaci? Loso e?
Patoloski formi znaci deka morfologijata na spermatozoidot ne e normalna. Dali ima dve glavi, nema opaska i tn. Vo sekoj slucaj spored moeto skromno iskustvo smetam deka ovoj spermogram e dobar. Vkupniot broj e odlicen. Progresivnosta e dobra, pa i morfologijata. Mnogu cesto znae da e losa poradi nekoja bakterija.Taka sto super sto imate napraveno spermokutura. Dokolku ima nekoja baketerija kje pie antibiotici i mislam deka kje se sredi. Dopolnitelno treba da odi na urolog. Kje mu dade nekoi vitamini za da bide uste podobar spermogramot.
Добар е спермограмот пишува доле нормозоспермија тоа е супер само спермокултура да се направи и брис колку што читам за да не има бактерии случајно
Ехеее, одлично е ова Normozoospermia is a term used to talk about a completely normal semen sample. A basic spermogram or semenogram assesses the various aspect of the sample, and if no variation is found, it is declared to be Normozoospermia.
Океј е апстиненцијата. Направете ги дополнителните испитувања шо ви ги препорачале и посетете уролог. Со среќа.
И мм иста дијагноза, пиеше Профертил не му помогнаа, спермокултура и уринокултура стерилни. Брис и андрофлор тест не правеше, Трајковски кажа нема потреба, ама ќе одиме на уролог, да видиме што ќе каже.
Tiroidna zlezda i hormoni i vitamin d neka ispita mt nie ja imavme taa dijagnoza radi hipotireoza i hasimoto