Mojot maticen gin na site davase da se ispita I bris od uretra koga imaa pravo da davaat upati za spermokultura sega nemaat Inaku i spermokultura pravevme i sega koga mu bese los spermogramot vo Juli avgust mesec I bese uredna
јас пишав за да си обрнат внимание, тие што имаат прооблем со спермограм. понекогаш зимаат само по еден брис, без да се нагласи дека е потребан брис и за калмидија и уреоплазма. А за тие две се посебни стапчиња. барем така мм ми кажа, јас не сум била со него кога му зимале брисеви и што е интерсно, двајца партнери не мора да имаат исти бактерии. пр. јас има уреоплазма, тој немаше ниту во брис, ниту во спермокултура.
Направете и спермокултура и брисеви. Можда е бактерија скриена, па ќе ја излечите со антибиотик. А можда е нешто друго... суплементи не се на одмет. И нека направи преглед кај уролог. Само ништо нема се смени преку ноќ... треба време и здрави навики. Да внимава на исхрана, алкохол не, да спортува... итн @Snowhite2 читам ќе замрзнувате материјал, а претходно не сте испитале присуство на бактерии. Ќе испадне инсистирам да се испита... но понекогаш проблемот е на друго место. Кои таблетки ги бараш?
мила ќе испитаме и спермокултура, имаме закажано. Доколку е се воред тогаш ќе замрзнуваме. Моментално сопругот пие Sexovit, но си велам ако има некој искуство да дополниме и со други таблетки, бидејќи од тие резултатот на спермограмот беше ист 2 пати.
Авицена и/или Адриалаб може, ама во рок од ~30 минути, спакувано и возено на топличко (пр.внатрешен џеб од јакна). Бар така мм носеше лани. Државните не може мислам.
Девојки што би прокоментирале за овој наод од спермограмот на маж ми. Година ипол се обидуваме ама никако да биде работава хормоните ми се уредни имам овулација не сме напнати не очекуваме чуда ама ете не сака и несака почна пред некој ден со профертил па за 3 месеци ќе видиме. Докторот не беше нешто исплашен од наодов но сепак му препиша профертил. Сакам и ваше мислење и искуства. Фала ви и убава вечер
Neka gi pie profertil oti kako sto gledam progresivno podvizni spermatozoidi se 34 posto a najdobro e da se nad 40 posto
Devojki, dali nekoj znae od sto bi mozelo da ima visok FSH kaj maz? Dg na spermogramot e oligoastenozoospermija.
kade proveruvavte fsh za soprugot i dali moze so upat na drzavna od kogo treba da e upatot od maticna opsta ili ginekolog maticen znaci za soprugot prasuvam koj doktor vi gi prepisa profertil i po kolku tabletki pie na den bidejki i mm treba da gi pie