здраво на сите . мм правеше спермогрсм и ова се резултатите, од њуборн ми рекоа резултатите се во ред а матичната моја ми рече треба терапија за подвижноста.Со ваква дијагноза дали е можно природно зачнување или мора инвитро ?
Јас ќе ти препорачам да пробате прво со медот од Лилма- побарај ги на Facebook, на природна база е. Кај мм многу се подобри подвижноста од 20% на 88%.. кај нас остана уште морфологијата. Со Господ напред
им пишав чекам одговор, ти благодарам многу се надевам и вие што поскоро да постигнете добри резултати
Zdravo Zenicki moze edno prasanje jas dzv na GAK mi kaza deka pravat spermogram ama mi kaza maticnata treba da zakaze ili urolog ama ne mi kazaa kolku e pari dali nekoj od skoro pravel pa moze da mi kaze i spermogramot go pravat zaedno so spermokultura taka li i so toa ifektiven skrining za hiv b i c ... Izvinete za dolgiot post koja znae ili ako ima nekoj doktor neka mi pise
Матичниот на сопругот треба да му закаже преку Мој термин. 150 ден е спермограмот. Инфективен скрининг треба пред да иде таму да има направено. Во Железничар кај Беко е без закажување со лична карта 300 ден, истиот ден има резултати.
A ifektiven skrining nele pravat tamo I na tranfuziologija u bolnicata u kocani nele mozat da napravat
150 ден., со упат од општ матичен на хистологија на клиника. За хив може и Железничар кај Беко без упат 300 ден. Ќе си побараш упат и за спермокултура.
Zdravo devojki, sakav da ve prasham vo vrska so spermogramot koga, kako i kade se pravi od kaj ste vie najzadovolni vezrazlika dali prvivatno ili drzavno? Dosega nemame napraveno a ginekologot minatiot mesec ni spomna deka moze da se napravi ovoj mesec za da bideme nacisto i so tie rezultati.
здраво , ние правевме во њуборн 3500 ден. таму во нивните простории , 3-5 дена апстиненција, ден-два пред спермограмот правевме скрининг на хепатит б ц и хив во лабораторија не кошташе 1050 ден.(задолжително)
А за скринингов кој ве упати затоа што мене докторов ми рече само спермограм са направиме ништо вакво не ми спомна?
пред да се одчучиме каде ке правиме спермогрсм се јавив во ремедикс сснте плус и сите истото ми го кажаа исто имам слушнато дека и во гак барат скрининг. ни мојата матична не ми спомна ништо. моја препорака јави се во систина или њуборм и прашај ги они поубаво ка ти објаснат
Fala ti najmnogu ke se javam bash da prasham, mene maticniot me upati za na klinika na institut za histologija ama rekov da si pobaram iskustva od drugi shto pravele
За спермограм бараат скрининг за хепатит б, ц и хив, во железничар кај Беко без упат 300 ден., само со лична карта, резултати за саат ипол. Мм правеше првиот пат на хистологија со упат од матичен, вториот пат во Генеа 1.500 ден., ни требаше за ваучер.
Skoro imate praveno spermogram ? Da ne znaete dali primaat so prioriteten upat zatoa shto na histologija nema slobodni termini ?
Летоска уште, незнам дали примаат со приоритетен, мм со термин беше, да прашате, инаку материјал таму, а во Генеа од дома.