На моја блиска партнерот ѝ е со азоспермија. Со биопсија на тестиси изолираа сперматозоиди и прво ивф им беше успешно. Таа беше со пцос и тромбофилија.
Здраво девојки, на спермокултурата излезе дека сопругот има Enterococcus faecalis, ни дадоа 10 дена антибиотик, па сакав да ве прашам дали лесно се лечи?
Во систина спермограм 4000ден, спермокултура 2500. А во генеа е 2000ден како пакет. Поради тоа и ми е чудна разликава на ценава а реално после мисед аб. ми е битна точноста па сакав да чујам искуство.
Да ти кажам повеќе им верувам на хистологија на клиника од Генеа. Мене дека ми требаа 2 спермограми од 2 различни институции за ваучер затоа во Генеа вториот, иако излезе истата дијагноза на хистологија имаат повеќе искуство, ова е мое мислење, Генеа кога видов деца. Незнам дали беа на пракса само.
Се согласувам, дефинитивно стручноста на клиника е на високо ниво, меѓутоа многу ме нервира моментот со немање термин па моли јанко,цацко да ти заврши работа.. ми се смачи од врски барање за се нешто,а во генеа не сум била нитуеднаш до сега, немам поим како работат и дали им се точни рез. Од кај земавте упат за хистологија?
Од општ матичен, за среќа имаше термин за другиот ден, ова летоска беше. На Генеа не им верувам, читав негде не биле веродостојни резултатите, колку е точно незнам, ама нас ни беше за ваучер и не ми се даваа толку пари во Систина. На хистологија сепак работат постари доктори со искуство.
Zdravo, dali moze nekoj da spodeli iskustvo koi tableti se poefikasni sexovit ili spermotrend, maticniot kaza seedno koi ist efekt imale ama nekoj da spodeli iskustvo sto se ima pokazano kako podobro. Vi blagodaram odnapred.
Zdravo me interesira dali nekoj od vashite partnerot ja imal dijagnoza asthenozoospermia od spermogramot i se obiduvate da ostanete prirodno bremeni? Mi znacat vashite odgovori. Vi blagodaram
Moze prirodno da se ostane, zavisi kolkav procent na nepodvizni se. Razgledaj go celokupniot rezultat, kocentracijata kolkava e? Moze da go objavis tuka da vidime. I sekako podobruvanje naredniot period: fizicka aktivnost, bez alkohol i cigari, poveke jatki, maka, asvaganda i apcinja ko vi prepisale
Blagodaram mnogu. Ova se rezultatite moze da gi poglednete: Podviznost: progresivno podvizni (>=32%) - 16 vkupen broj podvizni (>=40%) - 58 Stepen na podviznos (3,4) - 2 Koncentracija na spermatozoidi (>=15 x 10 6 /ml) - 76 Broj na spermatozoidi (>=39 x 10 6 /ejakulat) - 190
I nie ja imame istata dijagnoza, no na spermokulturata ni izleze i bakterija Enterococcus faecalis za koj shto ni prepushaa 10dena antibiotik. Sakav da prasham dali ima nekoja povrzanost?
Ne e los spermogramot, progresivnite se namalani da ama vkupno podvizni i kocentracijata se vo red. Probajte 2-3 meseci so terapija da se sredi i taa bakterijata od spermokultura da se izleci, pa ako ne bidne probajte so inseminacija zavisi kolku vi se brza
Девојки за спермограм на ГАК дали бараат и резултати од хепатит Б, Ц и ХИВ и дали може материјал да се носи од дома?