Имаме повеќе од 5 спермограми , за спермокултура кажете ми дали е истиот документ или посебно е нешто
Посебено е за спермокултура. Тоа е да се види дали има бактерии во спермата, може со упат од матичен во институт за јавно здравје.
А за ваучер ли ти треба? Ако е за ваучер не бараат спермокултура, ама убаво е да направите. Ивф докторот сега нова ни бараше, дека на претходната и поминаа 6 месеци.
Да за ваучер, значи не треба ние сме со варикочела правена операција и немаше некој подобрувања и затоа собираме документи Имаат важност една година, последниот е мај направен се надевам нема уште еден да тражат
Кај Ивановски, тек сега почнав, со краток протокол сум, докторот ми остави многу добар впечаток и објаснува се. Најважно не е намќор.
Или Железничар кај Беко со лична карта, резултати за саат ипол-два или со упат во институт за јавно здравје на клиника.
Освен гак, систина и генеа што прочитав дали прават и на друго место спермограм. И дали може да се остави материјал попладне, пример 17-18 часот. И колку време важат резултатите од инфективниот скрининг? На пример ако треба за 3 месеци да прави пак спермограм дали мора пак и ифективен скрининг или може со првиот?
6 месеци мислам важи скринингот. Мм правеше после 3 месеци од првиот и му важеше. Спермограм само приватно сакаш? Не знам дали може попладне, најдобро прашај си.
Ако може попладне во приватните повеќе би одговарало така, ама ако не може попладне тогаш на гак би оделе секако.
Во Генеа можеш и ти да го однесеш, јас така направив, прашав, ми кажаа може, и мм за на работа ме остави и го оставив, да не губеше време за паркирање. Мене повеќе ми беше за ваучер, дека бараат од 2 различни институции, првиот пат правеше на хистологија на клиника.
Devojki moze edno prasanje moze e malku cudno, prasuvam za decko mi dali moze da ima problem so spermata ako tatko mu imal problem neznam za sto tocno e stanuvalo zbor ama e imal i mu trebalo poveke vreme da napravi dete, dali moze da e nasledno toa ne sme probuvale da imame dete ama planirame skoro I nema nikakvi ispituvanja samo onaka sakam da znam dali moze da e nasledno ili nema toa nikakva vrska.. imam 23 god toj uste malku 33.. blagodaram