Ne okej e toa ama onaka sakam da znam dali moze da e nasledno ili nema vrska to so tatkoto, oti znam nekoj kaj sto tatkoto nemal problem a toj Ima ili obratno.. a i toa neli se pravi ako podolgo vreme nemoze da se napravi dete ne sega... I uste nesto za zensko sto treba da se napravi zada se vidi dali moze da ima deca onaka sam bila na eho mi kazuvala maticnata deka imam ovulacija imam redoven ciklus a koga prasam nesto drugo mi vikat nema potreba mlada sum bila..
Па се уште си млада, не се секирај, за понатака ако се обидувате за бебе а неможеш да останеш подолг период, треба да се испитаат хормони трет ден од циклус, брисеви, хсг-проодност на јајцеводи, да се следи фоликулометрија, а за наследно не знам да ти кажам дали може да биде, по мое мислам дека не е наследно ова. А спермограм прават и тинејџери, ништо нема да го кошта ако си направи.
Blagodaram na odgovorot ne sme ni pocnale da se obiduvame duri I nekoj period ne sme imale seks voopsto samo planirame godinava da pocneme pa zatoa nekoj raboti me interesiraa se nadevam se ke bide vo red... inaku ako kaze deka ima ovulacija deka e pominata deka ima izliv zolto telo toa e znak deka e prsnat folikulot oti koga bev posleden pat mi kaza samo sto e prsnal..
Важат 6 месеци, ама нас сега во Систина ни побараа нов, затоа што поминаа 6 месеци, а мм тоа го правеше најпрво, и во фондот за малце не ни измина, ама ете во Систина ни бараа нов.
Девојки, здраво И ние се спремаме за ин витро, маж ми поред една година правеше спермограм се беше во ред, сега направи нов и е со дијагноза тертатоспермиа. Докторот не му даде терапија туку му кажа да се посвети на здрав живот. Има ли некој искуство, дали е сериозно?
Zenskii kazete mi otkako soprugot kje dade sperma za kolku vreme e rezultatot gotov (konkretno za insitutot za histologija prasuvam)
Мм правеше летоска, може дека беа одмори па затоа за 2 дена му кажаа, сега можно е и другиот ден. Ама од прилика тука негде ден-два.