Zdravo moze nekoj da mi dade sovet vo vrska so spermogramot, dali ima nekoj slicna situacija i dali moze so ovoj spermogram da zabremenam po priroden pat
Jas gi napraviv site brisevi vo edniot mi izleze bakterija i sum zemala antibiotici inaku so eho bev super, ciklot mi e vo red nemam takvi prb
Не знам што да ти кажам, мм ја има истата дијагноза, и со ивф сме. Пробајте, ако не бива, пробајте со инсеминации. Што му препишаа терапија? Дали направи спермокултура, и дали беше на уролог? Колку време се обидувате?
Da go napravi i spermokultura cekame za rezultat. Ima 5 meseci sto se obiduvame ama posto imav infekcija mislam da ne e od toa
Треба прво да се излечи инфекцијата. А пие ли нешто? На мм Профертил му препишаа. Нека јаде мед со јаткасти плодови.
Sega treba pak da napravam brisevi pa da vidam dali se izleci infekcijata. Gi vidov nekoi komenti so slicen spermogram i se razocarav ama pak Gospod znae jas sepak imam nadez. Fala za odgovorot!
Малку време пробувате, ама за да го подобри треба да пие нешто. Понатаму направи си и хсг- проодност на јајцеводи.
Mislam deka ne e mnogu losh spermogramot iako ima namalena podviznost koncentracijata e visoka. Sekako treba da pie apcija i da vnesuva hrana sto ja podobruva tecnosta i bi trebalo da se podobri za odreden period. Konsultirajte se so urolog
I mm e so ista dijagnoza sega pie terapija 3 meseci pa posle toa ke vidime shto ponataka iako nekolku doktori ni rekoa deka moze da se podobri
Секако дека можете да пробувате за бебе, ама прво мораш да провериш дали уште имаш инфекција, мора прво да се излечи. А за што да пие ќе одлучи уролог според дијагнозата, на мм ивф докторот му препиша Профертил, а урологот едни Спрегин Форте.
Da ne e los spermogramot kako sto kaza clenkata koncentracijata e super golema. Treba podviznosta da se zgolemi. Probajte uste nekoj mesec koga ke ja izlecis bkaterijata ako ne biva napravete inseminacija so nea gi procistuvaat i zabrzuvaat spermatozoidite
Zdravo devojki kaj maz mi izleze bakterija streptococcus agalactiae dali znae nekoja od vas dali se izleca brzo i dali e opasno vo vrska so bremenost
Дали некој има искуство со стафилококус ауреус во соермокултура? Двацата партнери пијат антибиотик или ? Ќе консултираме секако и специјалист ,ама искуство некој ако има би била благодарна.