@Lady Phoenix, поздравче за успешен почеток на работата! Come to the dark side, we have cookies! Те чекаме со @LivingGlam, нешто работа од дома, ау уау.... плагинчето за заклучување да ти кажам како се вика или сама си го знаеш?
Ќе седиме сега напарфимирани и облечени по пропис... по дома. Поздрав до двете, треба да отвориме некоја посебна тема Стратегии: како да преживееш работа од дома.
Поздрав до @Doozy и @LivingGlam - колешките со кои ќе работам од дома. Јас сум испраксирана за работа од дома. Тренерки, бушава коса, хистерично буљање и куцање на компјутер... Проблемот е што мене човек не може од дома да ме извади кога ќе влезам во шема. А плагинчето... Дајте ми неколку дена, па сама ќе си го побарам.
Морам пак тука зашто за жал ѝ е заклучен профилот на вампирита наша. @Valerin, мнооогу ми фалиш златна, и муабетите со твоите легендарни dirty minded зафрканции и „интимни“ прашања, и нервозните партии на агарио, и твоите интелигентни и поетични редови по темите... Те снема скроз, премногу фалиш со твојата уникатна енергија секаде! Да те поздравам со една песна, у мојава остра меморија ми стои дека е една од оние што и двете ги обожаваме
Поминувам во темава да ја поздравам @UnordinaryOne Мене Зафон ме освои уште пред да му го прочитам најпродаваниот роман, така што многу очекувам од книгава. Ако добро се сеќавам, ти ми пиша и за Вештица, ама за карање сум затоа што уште не сум ја прочитала А за тепање сум ако ти кажам дека заборавив дека ја имам Некако си остана на полица меѓу книгите што ги имам прочитано, секогаш се фаќав за нешто друго, а оваа си остана непрочитана. И така - читам книги што никој не ги знае, па после испаѓам смотана во друштво кога ќе кажам дека не сум ја прочитала Сенка на ветрот Ама годинава си давам задача да ги поминам ваквите книги кои (се надевам) со право се толку читани и популарни.
Книгите на Зафон се секогаш изненадување. Имам прочитано 4 книги негови и од секоја книга може да се извлече некоја поука. Човекот е стварно гениј и знае да допре до душа. @AnaKarenina
Да ја поздравам @Lady Phoenix вака специјално, во посебен пост, бидејќи чувствувам како да заслужува еден посебен. Сакам да кажам дека си една од нај open-minded форумџика овде, а такви луѓе најмногу сакам, позитивни, весели и убави. Не надворешно, туку одвантре. Ете тоа сакам да ти го кажам, ти си една од оние со убава уметничка душа... Ти се восхитувам премногу! Виртуелно да ти подарам нешто, бидејќи знам колку сакаш да сликаш, се надевам ќе ти се допадне И едно кафенце додека го правиш тоа.
Specijalen pozdrav do mojata najmila @Nikita7 koja e nova na forumov, moja prijatelka sto si ja sakam kako sestra!
Најпрвин, благодарам на поздравот Сосема те разбирам за делот со читање на литература која не е многу позната, истото го правам и јас Многу често се случува книгите кои ми оставаат впечаток да бидат позајмени од библиотека, па потоа гледам да го искористам наредниот саем на книга и истите да станат дел од мојата домашна библиотека, за да можам повторно да ги препрочитам Ете дури и Вештица се уште ја немам купено, планирам да го искористам тековниот попуст во Матица, но доколку ги земам сите книги кои ми се во план.....мислам дека ќе банкнотирам Се надевам дека во наредниот период ќе одвоиш време да ја прочиташ и Вештица, што ќе те натера понатаму да ги прочиташ и останатите книги на маестралниот Венко, едноставно заразни се Мене ми е многу драго што и ние можеме да се гордееме со таков писател, некако многу повеќе допираат до мене неговите дела, а општо и делата на други македонски писатели, отколку литературата од странски автори, на пример. Вечерта кога ја дочитав Вештица (поточно кажано, утрото, бидејќи не можев да ја оставам книгата и заедно го дочекавме изгресонцето), сериозно се запрашав дали некогаш во животот повторнодо толку ќе ме допре одредена книга и ќе предизвика во мене такви емоции. Во текот на читањето очекувај емотивен бродолом , во одреден момент ќе се насмееш, во нареден ќе те расплаче и на крај ќе сфатиш дека писателот умее толку добро да навлезе во психата на читателот, што буквално имаш чувство дека ментално си присутна во дејството на книгата, соживеана со ликовите и нивните животни приказни. Тоа е мој впечаток, се надевам дека набрзо ќе споделуваме мислење за книгата во некоја од темите за литература Голем поздрав и до тебе
@Lella најмило едно, не знам што те поттикнало на ваков излив на емоции, ама многу ме израдува со поздравов. Ти го возвраќам со сета љубов!!!
Специјален поздрав прво до сите студенти, нека ни е со среќа испитната и со 10-ки да се фалиме сите. Поздрав и до основците и средношколците на форумов, истите желби за успех и вам ви ги упатувам за екстерното. May the odds be ever in your favour
@Bender Rodriguez, верувам дека после муабетот во СДК, добро ќе ти дојде едно пиво. Ај живели! Спојлер Немој сега да кажеш дека не пиеш Лашко. Leave the complaints and take it as a man. Секогаш има време, а и простор, да се спротивставиме во ФФФ
(Кај е смајлито со каубоецот со пиштолчиња?!Замисли го овој во Samuel L. Jackson's The Hateful Eight стил )
@vitamina, Најголем поздрав до тебе мила. Многу ми е мило за тебе. Се надевам дека овој нов почеток ќе ти донесе уште повеќе убавини и среќа.
Денес сакам да си ја поздравам @barbiegirl.24 . Секоја чест бе, девојче. Веројатно меѓу најмладите во Фемина Инстаграм и останатите теми за готвење, а и меѓу највредните, ако судиме според објавеното. Верувам дека ако те држи вака ентузијазмот подолго време, ќе се испраксираш до максимум и во сон ќе знаеш да направиш јадење што се вели.
Ти благодарам, поздрав и до тебе. Скоро се што ми е објавено сум го зготвила јас, иако не се којзнае какви специјалитети. Сакам да готвам, се релаксирам така. Се надевам ќе ги усовршам понатаму и дека ќе научам нови рецепти. Те гушкам.