Па незнам сите вака блиски што имаат деца ми викаат за 10 мин ми заспива. Си викам да не не правам нешто како што треба
не гледај по други примери, секое си е своја приказна, прати си го детенцето, моето дури го доев буквално за 3-5мин заспиваше на града, еве веќе нецел месец кај што го одбив денски ми треба пола саат да го заспијам, а ноќното може и еден час ми е потребно, ама не се нервирам интересен ми е се гали, па ќе ме бацува, се задира, па стани, легни, па сака вода, па млеко, па чекај куклите да ги заспиеме, па бубата да ја избркаме …. 23месеци е и си ја преспива цела ноќ. Јас за 10мин нема шанса да заспијам, сто пати ќе се превртам не па моево дете
Предложете сируп или капки за по лесно спиење. 18м е и во последно време по цела вечер плаче. Не можам веќе да издржам. Пробав со б комплекс по препорака на педијатар ама не помага
А зошто плаче? Се буди со плачење, сонува? Б комплекс таблети, или прашок даваше? Да не мислиш на Б6 бедоксин? Сите сирупи и капки за спиење се на база на тие витамини. Да не има детето некаква мака?
Не знам зошто плаче. И давам млеко не сака да пие, значи не е гладна.. на секој саат два се буди и писка. Кога ја земам и гушнам престанува. Носена е на педијатар се е во ред. И никнаа сите единици,двојки и четворки. Инаку и давав од тие гранулите б комплекс со вкус на чоколада што се
Будењето не е од глад, ама можеби сонува. Интензивните денски случувања и активности може да придонесуваат за чести будења поради соништата. За подобар сон е доволен б6 витамин. Калма Б сирупот можеби 2-3 пати во текот на денот, не само пред спиење, подолго време, или едноставно да си почекаш да помине фазава.
18м има sleep regression Може да е период ќе помине. Гушкај го само земи го до тебе, пробувај на сите начини да го смириш.
Од 2 до 6 недели, зависи од дете до дете. Некое ќе помине и без регресија. Кај нас беше ужас, веднаш по 10 скок почна регресијата и дефинитивно најлош период досега видов со (не)спиењето негово. Обиди се со нишкање или пеење песнички. И синко често се буди. Јас се уште го дојам, па сега дури и се лути, ако не му дадам не се смирува. Се уште го чекам периодот кога ќе почне да ја преспива ноќта.
Не сме до таму стигнати ама пишува 2-6 недели. Нас досега регресиите ни се поклопуваа со скоковите и имаше денови кога спиеше супер и имаше денови кога денски одвај по 1 саат спиеше и ноќе се будеше и спиеше закачена на цицка. Е сега веќе не цица па ќе видиме што ќе ни приреди таа регресија на 18м
Да регресија има на 18м но може да е плус поради заби, говор, по активни денови од вообичаено, период е доколку сте немале проблем со спиење до сега.