Спиењето кај децата

Дискусија во 'Дете' започната од lolyta777, 18 јануари 2011.

1. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.311
    Допаѓања:
    6.424
    2 godini i 3 meseci i ja isfrli dnevnata dremka zaspiva vo 21 nekade stanuva vo 7. I da lwgnuva porano i da stanuva pokasno porano izgleda pak e isto nema da zaspie preku den. Na ovaa vozrast kako vi spijat otprilika decava.

2. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.828
    Допаѓања:
    94.936
    2 год е мојата,со една дремка е,еднаш издржа без ниедна,ама периодов е доста поактивна,времето откако се стопли по 3 часа мин сме надвор и поубаво и поцврсто спие.Уште да ја одбијам од заспивање со цице:tmi:

На 0ли, mal.ecka, srce-9 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.828
    Допаѓања:
    18.658
    И синко уфрли мини дремка од 15-20 минути денски. Во градинка се уморува, шетаме и се троши доста.
    Некогаш знае и без дремка да помине, ама неделно има 2-3 дена со дремка.

На dunika и SanelaS им се допаѓа ова.
  4. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.169
    И ние веќе сме полни 2 годинки.
    Спие еднаш дневно , станува рано во 7 часот е будна и заспива околу 12 30 до 15 часот тој период. Кога сум дома исклучиво со цице заспива ако несум со цртани а навечер обавезно цице, се буди по двапати за цицање .... незнам како да ја одбијам

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Amelie1708

Amelie1708 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    565
    Дојдов да се жалам и да барам совет. 3 години е малата, 3 години секоја вечер без исклучок се успиваме по саат-два, дојдов до степен да рикам и плачам од нервоза, очајна сум! Се можно пробав, и да спие, и да не спие попладне, и да стане рано апсолутно ама апсолутно ништо не помага. Ова е малтретирање и за двете, се бањаме , читаме , и почнува шоуто : збори уста не затвара, се беси по мене, ајде со фино, па ми пука филм па плаче она плачам ја, па пеам,што ли не за накрај пројдат 2 саати и едвај заспие. Излегувам од соба измалтретирана и нервозна. Давав калма б сируп - јок , ништо. Во консултација со док ми рече б6 витамин пред спиење. Советувајте ме некако, не знам веке како да си помогнам

На snegulka445 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Чајче,млеко пред спиење?
    Шеќери да не внесува ?

7. Amelie1708

Amelie1708 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    565
    млеко не пие одамна, строго на ад беше, не пие кравјо, чај исто. Мн пазам на шекери и храна За гревои се простудирав веке со заспивањево , не знам што да правам! и пишав и на др.гуднајт, чекам одговор ама се плашам дека е касно, 3 год има. Инаку препива нок без гајле од бебе, никогаш не се буди, спие цврсто. Само иди заспиј ја..

8. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    А да земеш ама убаво,убаво,убаво да ја измориш пред спиење да е капната?
    Да не има одвишок енергија детето...

9. Amelie1708

Amelie1708 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    565
    пробав и тоа, полоша е. Се мислам да не е време да откажам дремка попладне,? не спие повеке од 45 мин,накај 12 легнува. А ми се случило ако не спие така, рандом да заспие во 3 после ручек, значи и се спие..

10. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    А да ја оставиш сама да рипа скока и да легне?
    Значи ти искочи од спалната нормално зиркај од некаде ..
    Друго веќе ништо не може да ми текне

На Amelie1708 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Amelie1708

Amelie1708 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    565
    ххахаха жено затоа сум очајна! Ја оставив , рикаше, урлаше, цело маало не разбра. Па се вратив во соба, се тресеше од нервоза викаше зошто сум ја оставила сама, жива вода испотена од дерење, мн ми беше жал.Најлошото е што заспива само со мене, татко и ако влезе тоа е урлање, нека дојде мама и крај, не се откажува човече што инат дете ке беше

12. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.024
    Допаѓања:
    48.347
    Нека ти биде утеха што си спие цврсто за другото не се нервирај не плачи пред неа не ја тревожи

На Larahappy и Amelie1708 им се допаѓа ова.
  13. Amelie1708

Amelie1708 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    565
    Сакам да можам ама ова трае премногу долго. 3 години , 365 дена секоја вечер по 2 саата, без никако подобрување. Има денови кога сум исцрпена и кога ке ми текне дека треба да ја успивам, стрес доживувам зошто не знам што ке биде, дали ке биде саат време или 2 , во најлош случај 2ипол саати. На два три пати така се имам изнаплакано а она ми вика: ајде мама, легни си треба да спиеш :sweat::rofl:

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    1.788
    А да ја легнуваш покасно кога ќе видиш дека ептен и се спие.

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  15. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мојот син сега ке полни 6 и исто сме
    Имам пишувано по темите многу
    Ако не ме држи за уше или коса не заспива исто околу саат саат и половина додека заспие па мн често и јас заспивам кај него неможам да чекам до 1ч по полноќ тој да заспие
    Станува околу 9 наутро
    Сум пробала и во 6,7 да станува може ке заспие тогаш околу полноќ но пак со истите ритуали
    Јас веке се помирив со тоа
    Се надевам дека за 2-3год сам ке се откаже

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.224
    Допаѓања:
    25.832
    Само што те читам и почнувам да се нервирам, и јас со мојава имам многу проблеми со спиењето, и знам дека ќе ми остант трауми за цел живот.
    Мојава има 4 години и дури не почна на училиште/градинка така беше секоја вечер. Од кај 8 часот секоја вечер и идеше некоја енергија и ја држеше по 3 часа, дури да заспиеше цели карневали се случуваа низ дома ;( и згора на се не ја спиеше цела вечер, обавезно се разбудуваше кај 3 или 4 полна со енергија како да спиела 9 часа без престан.
    Сега и давам шише млеко и до 9 ч заспана е, но навиката да се разбудува среде ноќ не и помина, единствена разлика е што сега кога ќе се разбуди не шета низ стан да ги разбудува сите, туку ме разбудам мене и се преместуваме на кауч и лежи до мене и ме убива од клоцање. Пишувам и солзи ми течат, 4 е*ени години ко човек немам спиено. Немам совет да ти кажам што да правиш, освем да пробаш да не ја преспиваш преку ден, и само сакам да ти кажам не си сама :hug:

На Amelie1708 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Amelie1708

Amelie1708 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    565
    Леле мајка фала што пиша. Кој не проага низ ова ке рече ај бе дете ке смени, не знае како е .Мене ова почна да ми влијае и во текот на денот здравствено, психички. Станувам со главоболки од нервоза од предходната вечер, се понервозна сум како се стемнува зашто знам што ме чека. Вчера прв пат Б6 и дадов витамин, заспа за 35-40 мин, не знам дали да препишам на Б6 или така се погоди (ова се слушува еднаш на 3 месеци), да не зборам пред време да не се урочам.А за клоцањето иста приказна, лежам до неа она клоца клоцааа не се смирува човече

На ane.bella му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Мoетo на таа вoзрадт 365 пати навечер, не знам кojа oпциjа е пoдoбра....

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.375
    Допаѓања:
    22.614
    Ако ми веруваш, еве ја скоро 5, без 3000 пати да кажам мижи, спиј,не мрдај, не збори итн итн... Не поминува вечер.
    Се тогаш има шо да каже, се ја чеша,и се моча итн...
    Кога беше помала, нормално ајде гасиме се, легнуваме сите, небре, таа штом ние замижиме станува и си оди од соба .
    Едноставно спиењето и е крш
    Плус имаше период кога ноќе не спиеше туку вриштеше на пола саат,по саат време.
    Абе ми идеше да скокнам од тараса.
    Не ненаспана, не легната у хоризонтала како што треба.
    А не дека и треба многу време да заспие, само треба да реши да мижи.
    Да не е топло, да не е ладно, да е уморна, да не е преморена, да не и е оптеретн многу мозокда не преживува многу ноќе. Да има смирена игра, абе шо уште не добивме како совети.
    Едноставно детето е такво.
    Седи очи и се затвараат така ги држи со раце отворени, баш ко на том и џери.
    Полудев буквално.
    Дење не спие скоро од 2ипол.
    Не дека беше предходно некој спијач, дремнуваше два пати по 40 мин,па после кога прејдовме на една дремка највеќе до саат.
    Се помирив, неспијач е и тоа е тоа.

На mal.ecka и Amelie1708 им се допаѓа ова.
  20. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мајки
    По колко часа ви спојат децата на возраст од 7 и 6г
    Сега се на распуст легнуваме околу 22ч но заспиват околу 1 по полноќ
    Со керка ми немам проблем седи во соба нешто игра црта,но и тоа ме нервира сакам да заспиваат порано
    Веке за син ми имам пишувано морам и јас додека заспие
    Стануваат околу 9-10наутро сега кога се дома
    За училиште околу 7-7:30 стануваат но пак исто преку вечер пред полноќ не заспиваат
    Дали има некој начин незнам како да пробам да легнуваат околу 22 најдоцна 23 да спијат веке