Ќе поплаче неколку ноќи, нема друг начин. Ќе види дека нема млеко и ќе прекине да бара, најчесто тогаш почнуваат да врзуваат цела ноќ. Може евентуално за вода да станува. Ќе се навикне и без млеко и ќе почне да си спие.
Nie se preporodivme kako prestana da cica. Ne i davav nikakva zamena a inaku stanuvase da dzvaka cicka nekolku pati vo nokta i spiese so nas na spalna. Sega e vo krevetce spie taa cela nok nie naspani milina. Koa ke stane sabajle pie vodicka ja nudam deka leto e. Moeto e 16mes, se spremame da se selime i pravime i soba vo novioy stan. Koga e otprilika adekvatno da ja ostavime sama vo soba? Koga nema veke vo krevetce da ja sobira ili...?
Мојава еве неколку дена мн касно заспива после цела ноќ се буди и плаче. 2часа сон нема сврзано навечер, не утепа на смени ја заспиваме.. Еве 7 наутро е она од 6 плаче и неќе да заспие. Сирупов калма б помага или нешто друго чаре?
Мојава спие сама во соба од пред година. Кога спиевме со неа во соба , ако се разбудеше ноќе не гаѓаше со цуцла, плишани играчки, викаше еј еј еј, се правеше да не разбуди и да стане. Една вечер ја оставив сама. Ќе се разбуди ќе види никој нема ќе продолжи да спие. Имаме камера кај неа во соба, мада се слуша и без тоа. Така да ако имате услови може да спие сама.
Мајки мојата е годинка ама многу немирно спие, откако шочна да лази и да се исправа ппстојано се врти во кревет. Претходно си спиеше во вреќичка. Што да се прави сега ао покривање, во вреќичка ќе нема шанси мислам?! А таман ќе ја покријам со тетра сега она се открива и се буди. Чаре?
Моето не спие ич мирно , нема шанси да го покривам одма се буди и вришти... и така спие непокриено а за во зима незнам ни јас што да правам, дали да му земам вреќичка или подебели пижами ..
Јас ич не ја покривам. Во зима пижами и волнено плетено елече и супер и е. Нека се врти како сака и колку сака.
Моето се врти во спиење, се случува да го ставам со главата на едниот крај, по некое време го гледам обратно легнат. Како успева не знам. Инаку спие со вреќичка и нема проблем со вртење, ни станување. Плус вреќичката што ја користи нема ногавици, но за следна сезона планирам таква да земам. Лани земал сопругот од Ваикики ама многу дебела беше и не ја користевме. Мислам дека во Bebehome има со ногавици но потенки.
Мојава се врти, лази во сон, се исправа ма креветче. Лудило е. Тие во бебхоме ги видов од излог ама некако и се стандард величина од 1 до 3 годинки. А мојата е ситна 74 цм. Имаше на фб една страна ќе побарам изработуваа по нарачки вреќички со ногавици.
Па јас пред 4 години ги купував, ама ги има секоја година. За цена ич не можам да се сетам. Ако не се лажам околу 25 еур беа редовна цена