Сеуште е исто, еве утрово во 4.45 се разбуди, мочкаше, и толку се вртка цело време. Преку ден е загрижена дека пак ќе стане рано и велам да не мисли на тоа и да стане ништо страшно, но ова трае 17 дена веќе. Некој совет?
По колку време ви преспиваат децата на околу 2 години денски? Ќерка ми е 23м, кога спие саат и пол порано легнува, ама ако спие 2 саати и повеќе многу покасно и потешко заспива, а наутро секогаш во исто време се буди. Треба да ја будам од дремката? По колку време ви седат будни од сабајле до дремка и после дремка до вечерно заспивање?
Сабајле се буди во 6-7. Дремнува околу 12-12:30 и спие најчесто 2 часа, поретко 1-1:30. Навечер го легнуваме во 9. Истиот распоред го има и дома и во градинка.
И мене ме интересира истово, ние сме 20 месеци, некако почна да ми намалува на саати спиење...неколку дена стануваше во 7, спиеше само 2 саати денски и си легнува нормално како секоја вечер во 9, и обично стануваше во 8, сега неколку дена во 7...а до пред една недела спиеше денски по 3-4 саати и одвај го будевме, сега неколку дена само 2 сати и станува...прашањето ми е дали со тек на време им се скратува времето на вкупно спиење
Мојата е 20 месеци, едвај спие саат ипол за дневна дремка, па до ноќно спиење почна да седи будна и по 7 ипол часа, приметив дека и кај нас се зголемува прозорот на будност. Некои дечиња кратат дремка и на 2год некои ја имаат и до покасно.
Фала ти на одговорот, значи генерација сме Убаво си спиеше до сега, вториот прозорец на будност му беше некогаш 5, некогаш 6 саати ама приметив кога му беше 5 немирно ми спиеше навечер, па почнав да го будам во 3, за да се умори до 9, ама последниве денови ми стануваше 1 и пол, 2 и сабајле во 7, па ме зачуди дали е океј, да не му е малку спиење
Искрено колку повеќе е будна ме преморува, никако не се заигрува сама постојано бара да ја анимирам, како сте вие?Само се надевам нема на 2год да ја скрати и оваа една дремка
Пренапорен е искрено, одвај чекам да му дојде време за дремка малку да здивнам...додуше не можам да се пожалам, пошто одам на работа и преку недела го гледам од 4 до 9 само и од сабајле пола саат дури се спремаме, ама во тие 5 саати и тие два дена за викенд ме преуморува...мојов се заигрува и сам ама знаеш што е неговото играње? пентерење по маса мала, голема, комода за ТВ и слично, чепкање по штекови и се што не треба..по цел ден трчам по него и не ова не она...и за викенд одвај чекам да легне еден ден да одморам, другиот нешто низ дома да средам Не можам ни кафе на раат да испијам, не зошто е немирен туку само што ќе ме види со шолја во раце, се пентери по мене и обожава да ми ги пика прстите во кафето
Мајки како сте со спиење ноќе на 2 ипол годишни дечиња. Мојата последнава недела многу немирно спие, се превртува, кенка, почнува да вика мама мама. Се уште цицаме, презаспива а за неполн час два пак се буди, не бара да цица ама ете така цело време. Не е топло или да е гладна . Заспива во 22 часот преку ден има дремка час и половина.
Дури цицаше стануваше така на два часа во ноќта, на ад е сега еднаш станува некогаш два пати. Некогаш и таткото му дава млеко па се навикна. Те бара затоа така не само за млекото општо контактот со тебе, навикнат е.
Немам идеја како да ја одбијам . Пробував но нема шанси да заспие премногу плаче не прифаќа млеко во тие моменти.
Не ни треба да прифати. Ако замениш со млеко, пак ќе ти се буди. А плачењето ќе мораш да го истрпиш неколку ноќи, нема друго чаре.
Мојата е претежно на ад, а ноќе само се држеше за цицка. Лесно ја одбив ноќе ама без ад не сака да презаспие. Во раце ја држам спие и таман ќе ја оставам плаче. Ќе и дадам ад, си го цуцнува и презаспива. 14м. е
21месец е . сеуште ми станува навечер некогаш не му дадам млекце и успеам да го заспијам пак така но некогаш не заспива без млеко ..како се вашите на таа возраст, дали сеуште се бидат , мојот до 23 спие мирно после почнува да се буди ?