Спиењето кај децата

Дискусија во 'Дете' започната од lolyta777, 18 јануари 2011.

1. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.850
    Допаѓања:
    33.913
    Правевме на некој 9-10месеци кога беше малата.Сега е 2 години уште се буди 200 пати.
    Остави го бебето да плаче тоа е програмата(n)

На Bubamaricka, tina2018 и minne992 им се допаѓа ова.
  2. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.354
    Допаѓања:
    5.242
    Уф, ептен хард кор програма.
    И ние сме така, сон како на зајак. А презаспива само со шетање.

На Bubamaricka, LiquidLuna и Ava.84 им се допаѓа ова.
  3. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.850
    Допаѓања:
    33.913
    Нема шетање ќе го оставиш да си плака додека не заспие, ако стане навечер исто ќе го оставаш да си се изнаплака.Не смееш да го земаш во раци ништо само првата вечер да го галиш,а веќе наредните денови не смееш да го допираш|(.Навечер кога ќе се разбуди имаше и до кога да го доиш(facepalm) .
    Да ти кажам ама јас не можев така и ја преќинав програмата ми пропаднаа и парите ,ама бебето ми беше битно.Некој да ми кажеше немаше ни да правам.
    После читав и книги ,имаше еден др убаво има кажано.Над 70%од децата до 2 години не ја преспиваат ноќта.Тоа е природа, за да не настане СИДС, детето се буди и ја буди мајката:$.Па сватив дека е нормално и против природата сме немоќни, сето друго би било тортура на детето и на сите околу него.Па оставив сама да си се научи.
    Големата почна да ми преспива накај 18-19 месеци.Со малата се надевам дека ќе се подобри на пролет сега се и е затнат носот и мислам од тоа се буди.Кога е подобро се буди само 2-3пати.Тоа ми е скоро како да преспала.Таа и денски подолго од 1ч немаше спиено како бебе.
    Кога почна во градинка на 1год почна да спие по 2ч денски .Со тоа и ноќе успеваше да сврзи 2ч инаку и ноќе се будеше на 40мин.
    Така да мами ќе биде подобро како расте:).

На Evy81, Tea SK, Autumn Love и 4 други им се допаѓа ова.
  4. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.354
    Допаѓања:
    5.242
    Уф, тешко изводливо.
    Сепак до детето е.

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.823
    Допаѓања:
    27.688
    Јас да споделам мое искуство. Нели пред некое време се жалев дека ќерка ми од 9ти месец па навака никако не е во ред со спиењето. Заспивавме со плачење, со вриштење, или беше преморена или не беше доволно уморна. Цело време имаше нешто.

Е сега на нејзини 15 месеци, детево е топ. Спие или еднаш или ниеднаш преку ден. Заспива 19:30-20:00 и спие до сабајле.
    Заспивањето е релативно лесно, малку се гушкаме и кога заспива се врти и си легнува. Знае да се разбуди за вода што трае многу кратко, одма презаспива. Ако и е ладно, се бутка у мене и пак презаспива. Ако и е жешко, се трга. Спие како пропелер, ама не е опасно да ја оставиш сама на спална нели со перници наоколу. Ја заспивам и си пуштам бејбифон.

Сакам да кажам, има надеж :sun:

На kozuf, Tea SK, sani99 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    3.944
    Интересно, јас вчера го оставив, ама маж ми беше на работа. Вистина си заспа после некое време. Маж ми кога е дома вика живци му тренирам. Вечерва пак ќе го оставам да плаче. Не можам, уморна сум, а тоа станува 5-6 пати и не спие ни тоа. Ќе намалам и цицање така.

На Spidy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    3.944
    Ова дека спие со тебе, и моево ме бара мене, ама а го легнам на спална, сака цела вечер така да спие. Он си има креветче, на спална со нас двајца е ризично, плус нема место. Инаку, цица уште, 13 м, ако научи да спие, ќе го одбијам и од цицање. Инаку, го собравме бостанот и двајцата.

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.823
    Допаѓања:
    27.688
    Добро, на нас вака ни одговара. Плус маж не е у спална оти се е болен :D

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Ај малце хелп.
    Детево (1г и4м)си легнуваш 21 ипол макс. Лесно се успивавме ќе легнеше на мене и за 10 мин заспана е.
    Последнава недела заспивање чувај Боже.
    Што преку ден што навечер. Се покасно заспива пошто се успиваме по 1 саат до 1 ипол.
    Нешто имаат период таков или дека деновиве е претежно дома па не е "изморена"?

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    27.827
    Не треба да спие 3ч попладне никако. Бабите и нив им одговара да спие, ама цел ден ти го превртува. Се вртите во круг вака. Касно заспива, не спие ноќе доволно и си надополнува саати денски. Нека го будат по 1ч спиење, ќе си дојде во ред.

На Vanessa9li, mal.ecka и tina2018 им се допаѓа ова.
  11. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    886
    Еве ги, good luck :)

Прикачени фајлови:

На Kallias2 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    77
    И кај нас имаше таков период на таа возраст. Траеше 1 месец. Веќе е подобро, не е како порано за 10 минути да заспие, ама сепак е подобро.

13. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    Дајте бе луѓе чаре за спиење.. 2 години е.
    Јас ќе си полудам готово, толку да не се сака спиење ова не можам да го сфатам. Ако се спомне спиење, готово ја фаќа лудило, плаче, се тегне, по 2 сати ја заспивам. Имам пробано и да не спие денски исто и уште по лошо е.
    А ја легнам и почнува плаче јас сум бебе и плаче имам пробано да бебе си се лути, да и речам не си бебе голема си пак се лути..

Не се трпи веќе, ја одбив и од доење и стана полошо уште.
    Имам читано ако ги одбиеш, после не стануваат, кај нас се однапаку.

Па не е нормално ова дали да барам чаре на доктор или има нешто пробано што може да и давам за полесно да заспие..

Ова е веќе измачување и за неа и за мене

14. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    6.102
    Покасно да ја заспиваш?

15. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    Незнам колку покасно би ја заспивала во 23 никогаш заспива , ќе легнеме 21 и додека заспие и 23 иде некогаш. И покасно имам пробано од 21 и побрзо , исто е ..

Иде време за спиење се гаси струја и таа почнува да плаче.

16. Ivanaahhh

Ivanaahhh Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    106
    Ај и да се пожалам
    Значи од дете шо цела ноќ ја преспиваше последниве две недели ни е хорор. Идет вечер време за заспивање тој плачит пиштит не сакат да спиет нигде баш тогаш пред легвење ке се заиграт.
    најкасно 21 и 30 часот беше заспан,сега то време битки водиме за да легнит,ке го легнам све згасвам светло и почвит преставата со плачење со скокање по кревет,ја го легнувам тој му викат не, едвај ке го заспијам не терат еден сат на цел глас се будит со плачење што неможам никако да го смирам ни со зборување го прашувам дали го болит нешто не викат,и така на секој еден сат е до сабалје со плачење.
    На два пати му имам во теков на неделиве даено блокмакс ке се смиреше и ке спиеше без разбудвење,е сега не сакат никако да спиет денски идет време и се мават во ѕид со глана се имам скренато незнам дали да го носам на педијатар или да земам нешто за смирвење на природна база ова не се издржвит поќе не сум спана како човек

17. tanjaaa

tanjaaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    2.369
    Колкаво е детето?
    Користите телефон, телевизор и сл. и колку често?
    Блокмакс сте дале за што, за спиење?

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.819
    Допаѓања:
    18.639
    Таткото каде е?
    Колку години има?
    Какви активности има во тек на ден? Шетате ли преку ден надвор?

19. Ivanaahhh

Ivanaahhh Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    106
    2 години и 3 месеци.
    Само за јадење користиме телефон,повеќето време го поминвиме надвор на свеж воздух.
    Блокмакс не му дадов за спиење туку за болка дека постојано се нервират со забчињата и не ме остават никако да видам дали некое забче му излегвит,сабалјево заприметив бузата ја имат искасано.

20. Ivanaahhh

Ivanaahhh Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    106
    Таткому помалку време врвит со него,повеќето време е со мене,со таткому најмногу 3 сати врвит послабо го гледат,Активности имат сакат да се заиграт со топка и со деца,да се возит на точак,сакат со камчиња да фрлат во реката ,ако сме внатре ми носит боички да боиме,коцки да редиме, со топчиња знајт да се зсиграт со камиони ке седнит и сам ке ги возит