1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето кај децата

Дискусија во 'Дете' започната од lolyta777, 18 јануари 2011.

1. sweetgirl92

sweetgirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    1.876
    Кога почнаа да ви ги отфрлаат дневните дремка? 2 години и 2 месеци е и кога денски ќе му спомнеме спиење плачи се лути. А преморен е и секој ден се покасно и покасно заспива... вчера воопшто не ни преспа. Затоа денес кога го зедов од градинка беше преуморен и плаче плаче и сега заспа. А навечер си заспива во 9- 9 и пол и спие цела ноќ. Нели е многу рано за да не спие денски, а го гледам дека се мачи.

2. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    3.249
    Мали е 18м, се буди ноќе и плаче луѓе ко да го тепа некој, не знам како да објаснам, наеднаш се случува тоа, што може да е? Му даваме млекце, пие, и после почнува журка од ко ќе помине се тоа... трча по кревети, се фрла над нас, не отепа веќе детево :devil:
    Не е некој спијач, станува 6ипол-7 сабајле, на пладне има дремка од 13ч до 15ч, навечер дури 22ч го успиваме, а не застанува по цел ден, трча, се качува секаде, ептен активно дете е
    Плус го успиваме во количка, никако сам да заспие, ако го ставиме на кревет да го успиваме, почнува да трча, да рипа над нас, никако сам
    Помагајте, очајна сум :(

3. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    736
    Големата е 4г веќе извесно време се буди во текот на ноќта, т.е. како да спие или месечари не знам како да го објаснам ова. Седи со отворени очи но се гледа дека спие и зборува нешто што не се разбира. Многу е крипи, дали некој се соочил со ваква ситуација и што да правам кога и се случува тоа? Да напоменам првиот пат се обидов да ја легнам но проба да ме касне :worried:

4. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    3.249

Да се самоцитира мајкава што ја фати инат :D
    Можеби некому ќе му се најде
    Мм замина на службено патување, и уште прва вечер раце ми скапаа лулајќи, го зедов бебко и на спална, изгасив се, се мачевме до 23 часот, ама тоа само првата вечер, после тоа и пладневна дремка и вечерно спиење, се вртка, ползи по кревет и заспива за 20тина минути
    Отсабајле станува 7 отприлика, за дремка во 12 го носам во спална, заспива брзо и спие до кај 14ч, а вечерта во 20 или 20:30ч влегуваме во спална, заспива за 15тина минути, и ноќе се преуспива без проблем
    Полесно беше отколку што мислев, инаку бебко е 19 месеци :)

На Carolin., Mother of 2boys и sani99 им се допаѓа ова.
  5. hub

hub Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2018
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    607
    Kako gi odviknavte vasite malecki od spienje vo spalna?
    Zaspiva kaj nego vo soba no povtorno doaga vo spalna...place koga ke se razbudi ako go ostavime kaj nego vo soba da spie...

6. jance

jance Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    98
    Како јас да пишувам. Ние уште немаме заокружено 2., а веке извесен период да речам тешко заспива, ако не го преуспиам недоспива, спиеше по 2/3ч. Два дена веќе само по 1саат. Како ви беше вам пред 2год?