Спиењето кај децата

Дискусија во 'Дете' започната од lolyta777, 18 јануари 2011.

1. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    951
    Допаѓања:
    1.379
    Време треба, не можеш ништо да направиш освен да се помириш.
    Ќе помине за брзо

На Analii23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. JovanaDime

JovanaDime Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2018
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Isto,istiot problem,pred 23h ne zaspiva a stanuva vo 6 45 za vo gradinka,i toa se slucuva poslednive mesec dena prethodno super ushte vo 20H beshe vo krevet

3. JovanaDime

JovanaDime Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2018
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Isto,istiot problem,pred 23h ne zaspiva a stanuva vo 6 45 za vo gradinka,i toa se slucuva poslednive mesec dena prethodno super ushte vo 20H beshe vo krevet

4. JovanaDime

JovanaDime Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2018
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Da ne najdovte reshenie?:))

5. Analii23

Analii23 Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2023
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    22
    Фала за утехата .. Дај Боже

6. Mother of 2boys

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    951
    Допаѓања:
    1.379
    Моето цицаше до три години, ама после две почна да не се буди за цицање и да спие цела ноќ. Ќе излезат и сите запчиња и ќе спиете сите мирно. Сега уште учи нови работи, зборови и затоа и се буди.
    Не правиш ништо погрешно, знам дека е многу тешко кога ти фали сон, ама поминува. После ќе имаш еден мал терминатор дома :D

На Analii23 и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  7. Analii23

Analii23 Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2023
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    22
    :rofl:
    Хахахахаха ме изнасмеа , до сега има 11 запчиња се тешам дека ќе треба да извади уште 9 и си викам после ќе спиемее рааат ваљда (fingers):lol:

8. Mother of 2boys

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    951
    Допаѓања:
    1.379
    Некои вечери кога не ми спиел мирно сум му давала пола доза парацетамол, да го опушти малку.
    Немојте да ме осудувате, ама ако гледате дека детето е во болка подобро е да се смири. И јас се сеќавам кога ми растеа умници колку имав болка. Па затоа решив да пробам , а и на парацетамол пишува дека се дава за забоболка.
    Некои вечери ќе станува дека му се мочка, некогаш ќе те бара дали си до него. Па потоа ќе стане да оди во сон:D ама ќе помине. Издржи уште една година

9. Analii23

Analii23 Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2023
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    22

Абе види убаво кажа за парацетамол, ама јас живеам во Германија и тука даваат само чепчиња парацетамол и тоа смееш да употребуваш само кога се има температура , за болка ми кажаа дека ако и намалам и нормална температура ќе биде во моја одговорност а не нивна .. и затоа некако ми е страв ..
    Иначе ако тераме вака уште 1 год сигурно ќе дојде уште едно бебе до тогаш и амин спиење нема :lol:

10. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.192
    Допаѓања:
    15.224
    Пола доза се дава за болка и при нормална температура. И како стоматолог сум препорачувала и на сопствените деца сум користела, кога е помала дозата не ја симнува температурата. И јас лично сум пиела во бременост за болка.
    Само да не се претерува. Секој ден не се дава, но ако детето се мачи, не спие со денови, еднаш неделно да му дадеш пола доза да одмори и отспие убаво една ноќ не е ништо страшно.

На Mother of 2boys, Analii23 и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  11. Analii23

Analii23 Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2023
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    22

Фала ти ќе пробам , дали и е од болка дали дека е навикната со доење незнам стварно .. уморна сум веќе
    Идеа некоја за одвикнување од доење?

12. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.192
    Допаѓања:
    15.224
    Јас многу лесно ги одбив децата, да не речам сами се одбија, ама и двете ми беа на распоред, никогаш немало цицање на изволте.
    Како и сите други навики, секое чудо за 3 дена. Да се спремиш за плачки и да пресечеш дека не даваш веќе да цица, и тоа е тоа.

13. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    695
    Син ми 4ипол години веќе 20тина дена многу немирно спие. Се превртува како да неможе да си најде положба и кенка. Ова се случува 1,2 часа од кога ке заспие. Трае некое време, легнувам до него , не го будам, пробувам да го смирам со тапкање, галење, ама он си кенка не плаче значи, ке останам со него ке заспијам и јас, и сигурно ке ме разбуди уште 2 пати во текот на ноќта од превртување. Нема ништо сменето во секојдневието. Немаше проблем и од останување и спиење кај баби, сега несака, се буди по саат, два од кога ке заспие, и толку.
    Од што може да е, прв пат му се случува?
    Да несака без нас Ок е, се случувало имало периоди, ама ова немирново спиење дали има некој слично искуство?

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.128
    Допаѓања:
    78.084
    Јас сум очајна веќе. Дали некој има искуство со тренинзите за спиење? Уште тоа ни остана да пробаме. Ниту скратување на доење ноќно не го решава проблемот. Ноќни терори мислам има, зошто вришти се дере цели егзорцизми има и никој неможе да ја смири, ниту освести. Абе во дневна ја носиме, она плаче вика и не не перцепира. На едвај 2ч сон сум *вкупно периодов. Почнав да и се дерам, плачам, викам, пред пола саат и вриштев зошто 3 саати плаче на 15мин, грлото ме пече сега од вриштење.Ја зема маж ми за да смирам живци, ене ја плаче вика на секое. Тотално исклучена сум од неспиење и незнам што со себе веќе. Одам таква на работа, неспиена и до крајот на денот не сум застаната. Преморена сум, нервозна, лута на сите... И незнам до кога ќе го издржам ова, мозокот ќе ми пукне од напор. Незнам што правам, кај ставам работи.. што не ми се случувало. Што е најтрагично и никој не ме и сфаќа, ниту се замара како ми е.... мислат можам, семоќна сум. Што да правам, неможам стварно веќе...Цело време ми се плаче...

На 1001Ana1001 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    6.965
    Пиши и на гуднајт. Јас немам искуство ама другарка е презадоволна, правеше тренинг и веќе 2 месеца се супер со спиењето. Барем за почеток пробај со консултација па ќе видиш ако ти се допадне ќе продолжиш со тренинг. Е ама тука мора и маж ти да е дел, одете заедно со него на консултација

16. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    2.131
    Допаѓања:
    1.686
    да не ја боли нешто, би пробала да и дадеш пола доза ефералган пред спиење?
    исто би ти спомнала да пробаш со адаптирано покалорично е некако и подолго ги држат да спијат да не се будат, пробај да спие само со мм, пушти звуци на тивко и така нека спие може е уплашена од нешто може заби ја мачат...

незнам колку би помогнал тренинг за спиење и тоа ке ти речат да го оставиш да плаче ние пробувавме ама само полошо беше неможевме со саати да ја смириме после растревожувањето, подобро најди ја причината зошто не спие

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.128
    Допаѓања:
    78.084
    Не сака никакво адаптирано... инаку и излегуваат и заби, па кога е во најкритичното е најлошо. А кога имаме понормално спиење (со 1,2 станувања), тогаш веќе и од навика станувањето. Оваа недела се изнамачи и душа ни извади (станува и плаче по 10,15мин со отворени очи, а несвесна.. не не перцепира, на секој пола саат, 15мин... вкупно од 21ч до 6 сабајле дали 2,3ч сон имаме), 2ката огромна се наду, а не пробила уште и башка и 4ки има надуени...згора на тоа, мрсулава и 2 дена сега и кашла. Лудила сме. Едвај го чекав споениов викенд, зошто како зомби одев на работа...

18. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    5.015
    Допаѓања:
    12.396
    Позната сум по жалење од лошото спиење на син ми, па еве ме пак. :rofl:

2 години и 10 месеци, дали има некаков скок, прескок, расчекор во развојот, за олку неубаво да спие?

Ај што заспива навечер многу тешко, па уште во текот на ноќта има немирно спиење, превртување, до бескрај. Сега се превртуваше и ме разбуди, значи се трудам наводно да не ме буди, некои мешани сонови имав, и после тој си продолжи, јас разбудена еве се жалам.
    Дали некој витамин фали.
    Да барам чаре, кадее?

Ова не е вака сега, ова е вака 2 години
    Плус и доаѓа од креветче во кревет, ај тоа ок, ама нели до мене треба поубаво да спие?

19. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.158
    Допаѓања:
    8.644
    @elenaklasik , веќе не се ни трудам околу нештово, а се нервирам. Некои вечери спие без да се помрдне. Некои такви удари во грб, бубрези и се останато добивам, што комотно ми доаѓа желба да ја извадам на балкон да спие.
    Дали ќе се научи да спие мирно, без вртење не верувам. Ми останува да добие желба да си спие сама и тек тогаш да се напијам.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.158
    Допаѓања:
    8.644
    Гледам место наспијам, сум пишала напијам. :rofl:

Море ова дете да се научи некогаш ко човек да заспива има и кафана да посетам да се напијам, а надежно и наспијам некогаш во животот. Одмилено ми е та дневно успивање за дремки, та вечерно.

На LiquidLuna, Analii23 и Carolin. им се допаѓа ова.