Спиењето кај децата

Дискусија во 'Дете' започната од lolyta777, 18 јануари 2011.

1. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    По ова што го прочитав јас треба да бидам една од најсреќните мајки. Откако го одбив син ми (9 месеци) тој не се разбудува навечер ни за млеко ни за игра, освен ако сонува нешто или ако е настинат па така да кемка, но и тоа е во спиење. Значи не станува воопшто. Преку ден спие 2ипол саати кога е во градинка а во викенд дома го оставам и повеќе и навечер во 9:30 најдоцна е заспан до сабајле до 7:30.

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.608
    Допаѓања:
    76.838
    Моево е 7м и спие од 10 до 7ипол, стануваме со алармот на тато, не се буди ни за млекце ни за игра, спие цела ноќ од сам почеток, малку да пркне и да троши енергија повеќе мислам дека ке си спие и он така повеќе, а и да не е алармот на тато мислам ке тера уште :D

На girl-miri, donna.17 и chocolade им се допаѓа ова.
  3. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    28.562
    @donna.17 @mariz Среќнички!!! Да ви позавиди човек...
    Иако мојата веќе послабо се буди навечер, а деновиве само еднаш што ептен ме прави среќна, јас сепак сеуште имам уплав да не случајно се разбуди и почне пак по старо. Само мајките чиј деца се будат и се буделе ноќе по 100 пати разбираат каков е тој страв.

На N.Kety, donna.17, chocolade и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Вини-пу

Вини-пу Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    259
    1 година и 9 месеци... пробувам секако ама не знаеш како плачи, вришти се нервира, мава по креветчето... ужас

5. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    За спиење наспана сум, ама времето кога е разбуден е 150% активен така да исто ми се фаќа. Колку што ги "полнам батериите" толку и ги трошам, ако не и повеќе.

6. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    28.562
    Море трај си таму, не знаеш како е кога се буди на секој пола саат. Таман си легнала, ете го отвара очи и наново нишкање и цицкање. Не ден, два и пет...туку месеци се во прашање. Хронично ненаспиена сум била!
    Полесно се издржува било што преку денот кога ноќе си наспиен.

Главна кукавица сум на форумот кога е во прашање спиењето на децата. :wasntme:

7. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    За ова си во право. Ноќното спиење ништо не може да го замени.

На snegulkata му/ѝ се допаѓа ова.
  8. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    На вечер го легнувам во 21:00 или 21:30,наутро се разбудува кај 07:00 некогаш и порано
    Преку ден,доколку е во градинка кога спие кога не,а за викенд го легнувам кај 13:00 И спие еден час.

9. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Јас пак имам проблем со заспивање на син ми навечер. Немам начин како да го успијам. Не пие од шише, не фати цуцла, нејќе да го држам во раце и да го нишкам. Успивањето ни трае едно 3-4 саати, често и полноќ нѐ фаќа. Плаче оти се мачи и му се спие, а немам метод на успивање.
    Вака е откако го одбив од цицање, пред тоа тој беше единствениот начин да заспие. А кога ќе заспие, спие до сабајле.

10. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    29.105
    lele zuto strav me fakja i mene za ova... Navecer isto samo taka mi zaspiva, a vekje ke go odbivam 22 meseci sme... Nekogas go stavam na lulaska onie sobnite, peeme zaedno pesnici i mi zaspiva...a so zenava denski zaspiva bez problem

11. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Ние преку ден исто полесно се заспиваме, сака да гледа видеа на тв. Ама навечер ниедна метода не помага. Додека не се искине од плачење и скроз не се истроши не заспива. Се уморив веќе.

12. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    mojot cica uste ama eve nekolku dena,koga e vreme za spienje go stavam na krevet so mene go guskam i mu peam i taka zaspiva,i denski tri dena taka mi zaspa,si probala taka?

13. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    29.105
    Јас сум пробала... Ми вика неее нее, станѕва од кревет и сака да си игра:(

14. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    hehe off srceee.. abe i sin mi ponekogas znae da me iscrpe do kraj a nekogas me iznenaduva kolku e poslusen i miren i za zaspivanje razberen

На victoria му/ѝ се допаѓа ова.
  15. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Секако дека сум пробала. Станува, нема шанси да го натераш да легне. Трие очи, плаче и ровари низ куќа. Сѐ тогаш му текнува да игра, да свири...само да не спие. А паѓа за спиење.

16. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    773
    И ние ушти се доиме и заспиваме само со цицање и стварно незнам како ке биде кога ке се одбиеме најповејке ми е страв само за тоа заспивање а ке правиме и ние 22 месеци за некој ден со друг нема шанси да заспие ако нема цице.
    Мене друго ми е прашањето дали сме мали за да го прескокнуваме денското преспивање некако дење не сака да спија овие дена или ако заспие ке поспие 15 минути и станува и ако не преспие дење навечер си легнува порано околу 20и30 е вкревет и станува после 9 насабајле а ако преспија па макар и еден час заспива покасно околу 22 и станува околу 8 на сабајле што занчи му иде скоро и помалку сати на спијање ама некако мал ми е за да не преспива дење,а од друга стран и мене ми е поубаво сега зимно време да си спија повејке на сабајле (што ке прави по студо сега рано рано станат) и навечер да си легнува порано ве молам за совет.

17. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    29.105
    Спиред наше искуство :) мислам дека сме мали да прескокнеме денско преспивање.. Колку и да спие ноќе, мислам дека треба малку да се преспие.. На онаа активност што ја прават јас да сум и те како би си легнала:) ние заспиваме околи 22ноќе,спие до 07.30-8.00 преспива од 13-15.30..

На ubavka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. pavlinka-daniela

pavlinka-daniela Активен член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    11
    Имаме 14месеци..навечер заспива во 23-24часот спие до 10-11сабајле и напладне преспива околу 2часа...мислим Дека многу е тоа..ве Молам за совет ако некој имал сличне случај..и навечер станица обавезно 2-3 пати за млеко..

19. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.417
    Допаѓања:
    26.695
    Не е многу супер си спие, керка ми е 17 месеци и спие два пати на ден по еден час и навечер нормално два до три пати пие млеко

20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.835
    Допаѓања:
    202.885
    Ќе гo будиш нaсaбaјле пoрaнo, пa ќе се пoмести времетo нa зaспивaње. Нa пример,ќе гo рaзбудиш вo 7 нaутрo, ќе преспие oкoлу 11 или 12 дo кaј 14 чaсoт, пa нaвечер вo 8 веќе ќе спие. Млекoтo ќе му гo укинувaш еднo пo еднo пиење, пoнуди вoдa или незaслaден чaј, пa ќе се oдвикне и oд тoa. Немa пoтребa нoќе дa пие нештo. И не е мнoгу тoa спиење, тaмaн е, сaмo требa дa легнувa вo нoрмaлнo вр,еме, не нa пoлнoќ.