Форумџика на годината

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Јас го оставав на стомаче после првиот месец и си лежев до него.

Погоре тоа што го пишав е мој совет од искуство и ете да напоменам дека како и да спие моето бебе го пазам цело време. Кој не сака, не мора да послуша. Ако ви личам на мајка што не си го сака бебето и мојата комоција ја ставам на прво место, ве молам прескокнете ми ги мислењата. Благодарам.

@Mantub Ако сакаа мислења од организации, ќе идеа на нивните сајтови и ќе читаа. Тука бараат совет од искуство.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.094
    Бебе што спие само во раце не е некоја реткост и поради тоа што е пречесто, луѓето смислувале, барале еден куп начини како да се надмине проблемот, побарај на интернет, милион совети има. Тоа што нешто е полесно не значи дека треба да се применува. Ако не е безбедно, не е безбедно. Жалопојки од типот мајката колку е уморна не ме интересираат ако постапката го зголемува ризикот по живот на бебето. Препораките не се за под надзор туку воопшто да не спие така. Секој си одлучува за сопственото бебе. Ама при толку докази, јас да терам со нешто небезбедно само затоа што е полесно, не фала

3. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.094
    И јас тоа велам, само да не го земаат во предвид секое напишано мислење на форумов, пошо страшни небулози се пишат

4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    136.001
    Нема да се угуши па ако сакате и 100 ствари стајте околу него. Инстиктивно врти глава ако има препрека. Пробајте носето да му го затните додека спие и ќе видите како реагира, одма се врти, се бори, почнува да плаче ако тоа трае подолго.
    И џабе милион статии да прочитате, вашето бебе може да биде милион и прво по различност. Не се гледа дете по книга, статија па ни по туѓо искуство, секое си е прича за себе.

На mal.ecka, crazylady, Sofi.ja и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Абе дали се небулози знаат мајките ;)

6. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.094
    А бе се' знаат мајките, прејак мајчински инстинкт :rofl:
    Да знаевме се, немаше да прашуваме и да читаме, не е страшно да не знаеш, страшно е одлуката дали ќе ја донесеш врз основа на полесно или поправилно

7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Ауу, па како не? :) Има ли појако нешто од мајчински инстинкт?
    Моето бебе спие и мене ми е полесно - win-win. Ако некој сака да чита статии по цена на сонот на бебето - слободно. Моето спие.

8. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.094
    Не е по цена на сонот, по цена на твојот умор. Битно ти да си одморена :) остај ги овие глупиве што праат истражувања со години. Гледај ти да одмориш

9. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.512
    Допаѓања:
    7.387
    Јас ти кажав, ако немаш бебе што се буди на најмал шум, а не па да го преместиш од негде во креветче или се оддалечиш од него нема што да се докажуваме. Тогаш најверојатно не знаеш какво е ненаспано и исфрустрирано бебе што се разбудило затоа што си го извадила од релаксатор за да дремне пола саат, па ќе заспие со 300 маки па ти пак ќе го разбудиш и за еден саат пак ќе заспие па пак ти ќе го разбудиш и ќе има денот 6 неефикасни дремки. Муабетот е за денски дремки, тогаш мајката секако не спие.

На Bubish26, kukla21 и Jana06 им се допаѓа ова.
  10. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.094
    Веќе видени ви се илјада пати аргументите "ако не си видела, не знаеш". Перница не треба да му се реди на 3 и пол месечно бебе и тоа е bottom line. Ако збориш за денски дремки кога мајката не спие, како ќе го научиш да заспива навечер без перница кога мајката ќе спие?

11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Па тоа ти викам и бебе спие и мајка одморена.

На BY<3 и Cherry333 им се допаѓа ова.
  12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Навечер е мајката тука, шо ќе му е перница? Перницата му ја ставам да не мисли дека е само.

13. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.094
    Те молам само кажи ми дека спиеш во ист кревет со него и да ја завршиме дискусијава :rofl:

14. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.512
    Допаѓања:
    7.387
    Па штом е толку чест аргумент, ваљда е вистинит. Навечер сум упорна да спие во креветче затоа што нели не се грижам за безбедноста на бебето и сум себична и сакам да спијам. Го легнувам и се буди едно 4 5 пати додека заспие цврсто, се успиваме саат ипол, ама нема каде, ноќта е за спиење, ќе заспие цврсто. Тоа дење не е изводливо. Сепак, ти знаеш каква ни е нас ситуацијата најдобро.

На simona_baby му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Прво го ставам во креветче и на пола ноќ си го земам до мене зашто мм поголемиот дел од неделата не е дома.

Не можеш да направиш да се осеќам помалку мајка разбери :D Премногу самодоверба имам, бебето ми ја дава кога го гледам колку е среќно.

На Lady Leona, Malesia, LucyLu и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.094
    Не е вистинит затоа што е чест, туку затоа што тие се ситуации кај што нема што друго да се понуди ко аргумент, па ај ова ко последно. :)

17. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.094
    Така е, битно ти да се осеќаш наспано и самоуверено, игнорирај ги сите можни докази што постојат само за да не си ја расклатиш самодовербата, ако земеш да ги прочиташ може да те вознемират пошо така прават самоуверени мајки што никогаш не се сомневаат во себе, игнорираат се што е докажано пошо недај боже да не им влијае на самодовербата, штета што тие статии се пишат за благосостојбата на бебето, не ја редат на пиедестал мајката, инаку ќе ги читаше

18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Леле ова ти е врвот на напишани глупости во едно мислење само за да бидеш последна :rofl:

На WonderGuurl, elenaklasik, BY<3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.180
    Допаѓања:
    73.913
    Од вакви докажувања која е најмајка не ми се отвара форумов :puke::puke:

Мајка ми пред 28 години исто ми ставала перници, па еве ме жива здрава и најдобра мајка е на свет

На mal.ecka, crazylady, Sesil и 5 други им се допаѓа ова.
  20. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Што е толку страшно ако мајката спие во кревет со детето???
    Јес на почеток опасно е да не го задушиш, макар да и тоа ми е дискутабилно, ама за поголеми бебиња како на Јана, моето итн...
    Моето бебе спие до мене од прв ден дома. Последниве недели го ставам навечер во креветчето, ама тоа трае кратко, по прво будење си го земам до мене. Често ни се приклучува и големата ќерка. И најсреќни сме.

На mal.ecka, crazylady, WonderGuurl и 9 други им се допаѓа ова.