Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Дали некој има користено програма од Dr.Goodnight ?

2. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.278
    Допаѓања:
    27.968
    јас имам користено консултација. Прво јави се за консултација, па ќе ти каже Сања дали треба програма

На Bella* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.397
    Допаѓања:
    18.643
    Педијатар ми кажа дека не е убаво за стапалата долго време да спие на меше.
    Прашај ортопед

4. Amelie1708

Amelie1708 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    565
    Пак јас :rofl:
    Сменивме веке цела недела е на една дремка. Од 13:00-15:00 ако имам срека да спои 2 саата, или од 13:00-14:30 , толку :sweat: почнав да ја бањам порано ,во 20:00, меѓутоа пак е иста проказна со задпивањето , трае минимум саат време, што значи заспива во 21:30 едвај . Истото рипање скокање по кревети саат време секоја ноќ. Синоќа направи драма и 2 ипол саата рипаше по перници и заспа со плачење едвај во 22:30, и стана сабајле во 7:30, ужас. Што да правам веке со ова заспивање навечер не знам.. по некоја логика ако е станата од 14:30 треба да е мртва уморна во 20:00 и треба одма да заспие а не да се мачи?;(

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Исто е и мојата. Едноставно не сака да спие, се друго и е интересно. Само ако спомнам спиење почнува да плаче и да вика неќам. Такво си е детето, нема многу што да се праве.

На crazylady, Dikinzi и Amelie1708 им се допаѓа ова.
  6. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.161
    Таман си заспива на време она. Порано и не може да заспие , освен ако дневна дремка и е помалце од саат време. Не ја форсирај за спиење. Еве од вечерва пробај тогаш кога и е време. Ако станала денеска во 14:30, рачунај 6-7 саати будна ..тоа му иде 20:30 или 21:30. Не и викај ништо, остави ја и види што ќе прави. Они даваат знаци кога им се спие, се бутаат со главата, тријат очи,и се ќенкави. Земи некоја минута пред 21:00, соблечи ја , среди ја за во кревет, и легни ја. Тогаш ќе видиш колку време ќе скока по кревети. Шеќери навечер и давате ли ?

На Amelie1708 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Не ги мачете децата за спиење:)
    Едноставно се такви не сакаат да спијат. Синко беше шампион во неспиење, саати заспивање за неколку минути да врзи:whew:. Сега да сум ќе го оставам. Исто како на @Amelie1708 навечер од 8 до 10-11 се заспивавме. Ноќе милиони пати се будеше, па во 3:00-4:00 станувавме утрински( се смеам затоа чекав 14 год за второ амнезија да ме фати)
    И мене ми велеа навечер не шеќери, капење, рутина.. . Ништо не помогна. На 4 год почна цела ноќ да ја преспива(facepalm) денски пак од бебе 2-3 месеци не спиеше.

Ова е спанка. Побрзо ни во филм бебе не заспива. Само цица, ако е јадена брзо само цуцлето го зема и веднаш заспива:clap:. Сто пати имам спомнато спие 2х2 часа Ако стане со помалку спиење, тера и 3 дури и 4 дремки додека не ги наполни 4,5 часа.
    Ноќе сега после скокот се врати во нормала и може 1-2 пати максимум да стани. Сега гледам да не и давам цице, барем ноќе да одвикнеме.

На mal.ecka, BabyT* и Amelie1708 им се допаѓа ова.
  8. Amelie1708

Amelie1708 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    565
    Трља очи, чеша уши , зева и кенка и се бори со мене по саат време секоја ноќ :rofl::rofl: шекери не давам уопште, ако мислиш на чоколади, сок или слично... бисквити лобело само јаде по една две на ден ама тоа е обично накај 6 саат , не пред спиење. Нема што не пробав со спиењево , по се изгледа детево е на мене а толку се надевав дека сум грешка и дека ке е ко татко и. Иста сум била ко мала по 4 саата ме заспиваше мајка ми до 5 години душа и вадев. И генерелно не сум спијач и функционирам одлично со по 5-6 саата спиење иииии тешко заспивам и неможам да заспијам кога сакам:D така да детево е на мене :rofl: оооосвен за спиењето навечер- спие ко топ а ја уште се будам на кочење на коли од улица или ако кивне комшијата а спие со отворен прозор (facepalm):rofl:
    Битно се навикна дека спие само еднаш во денот само мислам дека ке е поарно ако ја легнувам од 12:00 до 14:00 или до 13:30, приметувам 2-3 дена поред едвај додржува до 13:00. Од утре ке пробам да ја легнам во 12 па ај да видам дали вечерта пак 2 саата ке се бориме :D
    Фала мила на одвоеното време и советите :l:

На Dikinzi и Presrekna им се допаѓа ова.
  9. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Абе знаеш дека главата и паѓа, ама не и не. Се е поинтересно од спиење. Инаку и мојата беше спанка (ова ти пишам да не брзаш со заклучоци со малата:D)
    Преспиваше по 1ч преку ден ама во 20ч најкасно беше заспана, и спиеше до сабајле до 8ч.
    Сега како некое друго дете,од се тантруми, за се се луте, да го стра човек да трепне грешно :envy:
    Еве си седиме сега, она насмеана до даска, ако спомнам спиење одма вришти.

На mal.ecka, crazylady, Amelie1708 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.642
    Допаѓања:
    7.553
    Аууу мајки јас готово полудувам. Заспа во 8 ипол денес. Стана во 10, 11 и еве го веќе пола саат се бори со мене, спие и шпарта. Како ќе почнувам на работа не знам. Си газиме регресија. :drunk::drunk:

На mal.ecka, crazylady и Presrekna им се допаѓа ова.
  11. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.161
    Функционираш со 5-6 саати? Браво жено :muscle: :D

На Amelie1708 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Мајки совет...
    Додека сите се борите со неспиење на малите јас пак обратно ме фати страв оти моево многу спие..еве пример последниве 3 дена станува најкасно во 7:30 преку ден има две дремки по 1-1,5 саат и една од 30-40 мин и почна да ми заспива во 18:30 и си спие до сабајле со едно или две будења за млеко го пие и продолжува..
    Не е многу спиење ова??
    Додека е буден е весел се смее,гуга,писка поминува време на под значи се најнормално си функционира...температура нема ама незнам ова спиењево дали е ок...ноќно време спие по 11-12 часа

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Исто спие и моето само што навечер легнува во 19.30-20h и се буди 4-5 пати за цицање. Со оглед на тоа дека твоето е на ад мислам дека не е многу, нели викаат дека тие на ад спијат подолго.

На babyboy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    колкав е бебуш?
    моето е на ад од 4 до 8м се будеше еднаш за млеко некогаш и ја преспиваше цела ноќ

На babyboy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Таман си е, зошто многу?
    Малиов заспива во 19:30, се буди околу 3 за цицање, спие до 6-7. Потоа во 9-10 спие околу 1 час, па заспива во 12:30-13:00 и спие максимум до кај 16, можеби ќе дремне околу 17:00 некои 20-30 минути. Во 18:30 капење и пак истото.

На eta и babyboy1 им се допаѓа ова.
  16. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    ^Кај мене двете вкупно не спијаат толку многу.
    Подобро да не пишувам ми се плачи.

На Larahappy, Cherry333, Panovic и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193

4 и пол месеци е скоро
    Шо знам мене ми изгледа како стално да спие :D:D
    Ама подобро да не се жалам ич :D

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.161
    Ти ма..Чак Норис си :rofl: Ќути таму :rofl:

На tulip-K, babyboy1 и elenaklasik им се допаѓа ова.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Какво жалење... Да си ќутиме додека спијат. Кога ќе дојде период да не спијат, ќе го бараме ова спиење :lol:

На eta и babyboy1 им се допаѓа ова.
  20. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    2.298
    По колку пати ви стануваат за цицање во 10-11часа спиење?
    И дали истиот ред за спиење го водите секој ден без никакви отстапки?:)

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.