Од проблеми со скокови, имаше после 4от и после 7от скок. Само строга рутина, нема попуштање и за 3 дена се враќа во нормала. Се расипувал редот и после настинка и после одмор, ама тогаш за еден ден се враќаше во ред. Тренингот никогаш не завршува. Секогаш ќе има нешто што ќе предизвика промена, ама се додека не попуштам со рутината, брзо се стабилизира. На пример лани на одмор (на 7 месеца) ниедна ноќ не ја преспа, дома од вториот ден се врати на спиење 10+ часа без станување. Оваа година и на одмор си спиеше исто како и дома без проблеми.
Кога ќе го спушташ убаво фати му ги рачињата и задржи ги кога е спуштено. Ако се размрда, задржи го кратко. Кога ќе се смири пушти го.
Мајки син ми има 5 месеци и цела вечер не врзува спиење. Се буди секој 30 до 40 минути и бара цицка. Ако не му дадам плаче. Ова се случува веќе месец дена. Спијам само по два саати. Умрев. Двевни дремки по 45 минути два пати на ден. Незз што се случува со ноќното спиење. Дали некоја има вакво искуство ??
И ние сме исти.. Дурне ме осети дега сум до него не заспива.. А д го оставм да плаченеможам... Па си викам гушкај се бе со детето еден ден ќе порасне и само ќе си одлета од твојат прегратка ж и кревет.. Само ќе си се тргне.. Дотогаш ќе се гушкаме
Бебе е 5 месеци, последниве недели едвај го заспиваме навечер, редовно се буди после саат време со вриштење и потоа во текот на ноќта уште два пати за цицање. Очекував дека на оваа возраст се намалуваат ноќните подои, и спиењето дека ќе се стабилизира, но ми изгледа потешко од претходните месеци...
Jas iskreno veke neznam sto da pravam znaci bez edna nedela e 10 meseci ima dve dnevni dremki po 40 min legnuva vo 9 i stanuva na sekoj saat do 7 nekogas i na pola saat a nekogas i sedi buden po saat vreme vo twkot na nokta.Jas veke se poremetiv duri i nesonica me drma pocnavme da se menuvame so soprugot zatoa sto nemozam ni psihicki ji fizicki da izdrzam.
majka vo slicna situacija sum vo isto vreme sakav da te prasam otkako izlegovte od skokot dali togas se promeni rabotata ili da ne se nadevam.na nesto.
Откако пишав помина некој период па се смири. Сега има 13м и знае да се разбуди некогаш на 2,3 часа некогаш спие подобро. Но барем не виси на цицка како претходно,цица,се врти си продолжува да спие. Уште спиеме заедно на спална, сега и да не се разбуди тој,се будам јас да го покријам или да го соберам од под нозе да го легнам до мене,се превртува и лази во спиење и го барам низ кревет. Во секој случај помирно спие од претходно,ама уште сме далеку од совршено. Еве во 21 заспа, до сега два пати се разбуди и цицаше..
Мајки здраво Колку спијат дневно вашите бебиња од 7 месеци? Ние сме 7 месеци и една недела и еве неколку дена по ред преку ден имаме само една дремка од 30 до 45 минути и сме будни цел ден. А навечер еве неможам да ја заспијам 2 саати. Виси на цицка а се тргнам се буди... И пробива левиот кец доле па можеби и е од запчето. Од пред 8 утрово е станата и еве неможе да заспие
Од кога учевте ред за спиење? Кога се средува тој рефлекс кога се многу немирни за вееме на спиење и сами се будат многу пати? Еве и преку ден на раци заспива, но штом ја оставам се буди.
Оф истото се прашувам؛ Мојата не сака во раце ама затоа почна да се буди на 2 саати и навечер, не плаче ама се врти, рацете во очиња, и потешко заспива а преку ден па поише спие؛ Ама јас Хронично ненаспана
Како сте сега? И ние сме немирни во спиење.. На два сата станува со плачење и ќе цицни малку ќе заспие и пак така...