Форумџика на годината

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    775
    Допаѓања:
    1.128
    Охооо, јас по ова што го читам моето бебе како да е 3 години а не неполни 8 месеци . Будна е повеќе и од 6 часа, многу малку спие дневно. Се надевам ќе смени и ќе сврзува малку повеќе сон.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Оли,пиши го плачково мој во 8 месечните... вакво бебе ми се падна смо да плачи и да не спие:(:D

На mal.ecka и 0ли им се допаѓа ова.
  3. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    Ај мало е, да се надеваме дека ќе се прибере во својата група според месеците. :D

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Ние сме в втор скок и не знам дали е поврзано ама ај пак да прашам...спие супер навечер, почна по 1 да станува, но спие немирно. Цело време врти со главчето а спие, не се буди и со рачињата мава. Едно време си помислив да не и е ладно, бидејќи не ја облакам многу, тенки шпикозни и боди по кратки, покриена со кебенце ама живееме во стан и стварно е топло. Но, утрово со ладни рачиња беше па затоа помислив така....или до скокот е?

5. monalizicka

monalizicka Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    90
    Јас да
    И моето беше така, спие во креветче или со тебе ? Јас почнав да го повивам, не оноа класично повивање него со нешто памучно само раците лабаво за да не ги мрда, и од тогаш е во ред. Така прават кога се во фаза на заспивање, така заспиваат.

6. Mila_Skopje

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Па се трудам во креветче ама живи ненаспани сме така, затоа што цело време станувам да ја проверам. Ќе ја земам кај мене во кревет некогаш ќе се смири ама знае пак да прави така...ќе пробам и така како што ми викаш, може ќе има ефект.

7. monalizicka

monalizicka Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    90
    Прочитај за Non Rem sleep i Moro syndrom кај дбебињата, тоа е нормална појава се губи некаде кај 3 4 месец. И ние сме монентално во втор скок..

8. Mila_Skopje

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Мислев дека е до скокот затос што досега не ми правела така؛ фала сега ќе прогуглам :D

9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Јас веќе не ја будам.
    Кака, мочка, убаво напредува. Знае да спие од 8 до 3 сабајле и тоа да и е прво будење.
    Ама јас со градиве не знам што да правам. Камче ми се прават и само паничам. Со првата ќерка знам дека многу побрзо престанаа да се стврднуваат, ова уште трае.
    Уште ова да се среди и топ сме.

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mila_Skopje

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    И мене ми се случува истото؛ Цица од едната кога ќе стане кај 4 ама до сабајле кај 7-8 додека стане другата е 3 пати поголема؛ Сигурно треба да се адаптира лактацијата на новото спиење؛

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Да не сме близначки ние и децава :)
    Многу ми е страв. 2 пати веќе имав проблем со градите. Едната лесно ја решив, ама другата едвај. Кренав тт 41!!! па бруфени пиев, молзење, топло, зелка . Ептен ми е страв.

12. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.098
    И јас тука да се пожалам за мојот НЕспијач. Година и четири месеци, нема ноќ да помине да не се буди по 3-4 пати минимум за цицање, а некогаш и се расонува и знае да е и по 2 часа буден, или само да дреме на цице, едно 2 часа и да цица.. ај додека бев дома не ми беше толку проблем, ама сега одам на работа и жива ненаспана сум.. со концентрација сум за никаде.. инаку си тераме, ред, рутина си има, си легнува кај 7 и пол, само ноќното будење веќе станува голем проблем.. Не гледам спас, веќе изгубив надеж дека ќе се смени, се имаме пробано, и порано и покасно легнување, ништо нема ефект. Јас само да си се пожалам тука, да ми олесни.

13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Мојата почна да спие цела ноќ откако ја одбив од цицање

14. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Моево така спие. Мака мачиме и со дремки и навечер. Како се успивате вие?

15. Mila_Skopje

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    До сега ја оставав во гнездо или креветче и сама ми заспиваше, не сакаше во раце؛ Овие неколку дена сака да си до неа залепен или во раце легната на гради кај мене ама ако ја оставам одма се буди؛ Навечер морам до неа да легнам и бидеме нос до нос залепени и да заспие؛ Ама мн е кенкава деновиве ептен

16. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.098
    И јас веќе почнав да размислувам за одбивање, зошто стварно веќе не се издржува ова темпо.. макар што не сакав да го одбивам зошто оди во градинка, барем зимава сакав да истераме, ама некако тешко засега... како ја одби ти? и тоа ми изгледа дека ќе биде тешка мисија..

17. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Си ставив црн пипер и ѝ кажав дека лути. Ама она тогаш имаше 2 години, повеќе разбираше

На Lisicko му/ѝ се допаѓа ова.
  18. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    @kukla21 @Mila_Skopje И кај мене навечер спие, не се буди за цицање си спие навечер ама мене сега друго ме мачи :( си мислам супер вака шо си спие и јас одморена сум ама кога ќе дојде скокот, кога нема да цицаат преку ден нели треба тогаш навечер да ги будиме за цицање додека се успани :?: и можно ли е да немам доволно млеко оти нели ќе се регулираат градиве навечер чим не цица ќе нема млеко тој период :worried:

19. Mila_Skopje

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Нема да го будиш. Прво не знаеш дали и колку проблем ќе имаш со цицање, а и да се случи тоа на дневите дремки ќе го подлажуваш. Мене само еден ден ми плачење и не сакаше да цица, ама некако пробував со промена на положба на цицање и нешто успеав нешто не. Еве го денес друго бебе, кенка малку ама ќе прифати и цица солидно. Мене не ми се случи да немам млеко туку ми се препунија градите вечерта ама стана еднаш и цицаше. Малче ќе бидеш подуена ама ќе пројде и тоа :D

На Milkiway и K.Mari4ka им се допаѓа ова.
  20. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Кај мене е сега 8ма недела тој скок и очекував нешто пострашно ама не одбива да цица и навечер почна да ја спие цела ноќ само плаче кога и се спие и неможе да заспие па и треба повеќе време да се задлабочи ама ништо страшно. Ич не ми е проблем ако ми бидат подуени градите само нека си спие :D

На Milkiway, kukla21 и MinnaAnne им се допаѓа ова.