Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Ти пишала и Кукла ако добра е со килажа нима потреба од будење јас и кога искочив од болница ми викаа максимум на три саата будење да циџа јас никогаш не го разбудив еднаш го разбудив и се покајав не можев да го успијам после тоа плачев дури од што ми се спиеше и уморна што бев а он вриштеше и пак за три недели и врати килажа и супер си беше 800 грама имаше качено не се оптеретувај толку одмарај душа :).

@Krofna* Значи бркај се од соба заклучи се дери се ако треба само над глава да не ти стои свекрва па и маж да е и така да ти збори све надвор од соба дои дете,плачело? Нека плаче тоа му е работа на толку мало бебе а нејзе ич п...а да не ја боли дали ти имаш или немаш млеко нема нејзе да и даваш цицка на бебето тоа е таа фрустрација што ја имав пишувано во тема Доење!!! Не дозволувај никој да ти се меша оствари контакт зближи се со бебе се додека ти виси некој над глава нема да е тоа ѕоа зошто се фокусираш на некој што ти дрдори одколку тоа бебе како цица и колку цица. Во врска со спиењето мало е скоро два месеци го нишкавме ден и ноќ али после тоа кога останавме сами во рок од три дена му направивме некој ред се знае кога за во раце навечер за успивање или преку ден за гушкање. Ќе треба понатака да го ставаш на стомаче да вежба да крева глава да ја држи да јача мускулатура. Грчевите најмногу исцрпуваат кога ќе ги снема или ќе се поднамалат тогаш може да не ти биде во раце а се додека има грчеви мора во раце и да топли меше така и се смирува

На Fatalnata, eta, Krofna* и 3 други им се допаѓа ова.
  2. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Кога се воведува ред за спиење на бебињата? Моево е 2ипол недели и повеќе дремки/спиења има преку ден. Не може да се изнаспие детево преку ден, а навечер е особено активно и кога ја нишкаме за спиење плаче затоа што не и се спие, очињата како филџани отворени :D Малечко ми е од сега да му воведувам ред за спиење некако...

3. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Мало е не мозеш да му правиш ред ќе менува цело време؛ Тоа е, сите се соочуваме со немирно спиење, спиење во раце, немање ред :)

На Fatalnata и kanella им се допаѓа ова.
  4. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Главна преокупација им е моето млеко и доење. Буквално над глава ми стои, гледа дали голтнал, дали цица, јас го дојам она другата града ми ја пипка да видела дали имам млеко или не. Па гледа дека е мека, и прави фаци као уште да ми рече па ете нема. Јас незнам што жена ќе беше и она била на мое место двата сина на АД ги изгледала значи збориме за пред 35 години, сеа најде мене да ме оправа.
    Значи незнам нервно ќе попуштам.
    Башка со детево само го џапа, да и спие на гради, се занесува ко мајка да му е;(
    Незнам како ќе издржам Господ нека ми е на помош

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Не дозволувај јас ради тоа имав мака не сакаше да спие фати еден фати друг глумење мајка не. Се знае која му е мајка ти кажав ако треба и ќе опцуеш нека се љути никогаш во живот ако треба нека не ти прозбори битно дете да е среќно ако ти го џапаат така како ќе знае која му е мајка нема пипање дете!!! Први три месеци се поврзуваш со него тоа да го знаеш.Развикај се али во себе не држи ќе кренеш температура од нервоза од искуство ти кажувам еднаш се случи и никогаш повеќе али исходот беше премногу нервозен од тоа ќутење и на крај пукнав затоа ќе и кажеш со убаво ако не разбира ќе се развикаш крај краева ако имаш опција кај мајка ти да одиш оди поседи

На mal.ecka, Lovebug01, Krofna* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    Како бе ти пипка града? :o
    Бог да чува од свекрвиве вакви.
    Сè што ќе и' дозволиш, тоа ќе ти прави и нема да прекине сè додека не ја прибере некој.
    Мавни ја таму, покажи заби нека не си зема слобода до толку.
    Гради ќе ми пипкала... Мажот ми не смее сега гради да ми допре, не па свекрва или мајка.
    Кажи му на мажот ти дека те нервира и дека нервозата не е добра ни за тебе ни за бебето и да си ја прибере за да не си правиш нервози ти и да се караш со неа. Ако не го бива, среди си ја сама.
    Мир и интима ти треба за да си се поврзеш со бебето, да си се посветите еден на друг, а не свекрва ти да се поврзува.

На Sexybaby86, Monella, mal.ecka и 7 други им се допаѓа ова.
  7. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    94.322
    @Krofna* се изнервирав што прочитав само.
    Не ми се верува какви жени постојат,без разлика мајка,свекрва.
    Ко што рече Оли,маж ми не смее да ми пипка гради дур дојам.
    Алал да ти е како издржуваш,јас би ја нападнала физички ми се чини да ме стисне така.
    Повлечи се во своја соба и заклучи се,доењето е интимен чин.
    Не мора да се караш,така и ти ке се тресеш од нервоза,но покажи и го местото на културен начин.
    Нејзинато време на бидување мајка на бебе завршило,нека не ти го зима твоето.

На Alishan30, Milkiway, mal.ecka и 5 други им се допаѓа ова.
  8. monalizicka

monalizicka Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    90
    Од бебе што ја преспиваше цела ноќ сега станува на секој саат..нервозно плаче на глас, става раци у уста и мавта со раце. Многу немирно спие. Преку ден речиси воопшто. Плачки цел ден.. Дали е можно да се заби |( 12 недела сме..

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Нееееее или само од себе или скок؛ Исто сме и ние преку ден 10мин дремка а навечер немирно спие

На monalizicka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Приказнава на @Krofna* ме изнервира и ми врати стари непријатни чувства. Крофна, ќе ти ја кажам мојата приказна и ќе ти дадам совет, натаму твое си е.
    Свекрва ми дојде од друга држава, јас инсистирав кај нас да спијат, а ние во две соби сме. Си дојдов од пораѓај, она дома кај мене се' исчистила, макар и повеќе од што треба(ми буричкала по алишта, плакарот ми е посебно собче и беше хаос внатре), небитно, фала и'. Јас прворотка, без искуство, ама чувствував дека ми треба време да научам како да дојам и да ми надојде млеко, па и да се поврзам со бебето... За некои работи едноставно не ти треба искуство, имаш инстикт. Малиов плаче, јас го бркам со цицката, свекрва ми над глава ми стои. Е сега, она нема лоша намера, ама мене ме иритира. Хормони, ненаспаност, нова и голема животна промена, трауми од пораѓај... Се си го прави своето. Таман успеав да остварам контакт и малиот ја фана убаво брафавицата, во истата секунда она без да види, ми го зема од цицка, да го ждригнела. Срипав од креветот и отерав се' у пичку мајчину. Посегна и она по градата, ама и дое непријатно и се повлече. Само чекав да си замине, да си фатам ред. Така и беше, откако замина се поопуптив, почнав повеќе да дојам и ми надојде млеко(не наеднаш лол). Објасни и' со убаво ако можеш дека разбираш дека сака да ти помогне, ама како мајка треба да разбере дека ти треба мир и време. Ако не разбира со убаво или ти или маж ти отерајте ја во мајчина.

На Milkiway, mal.ecka, Fatalnata и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    @Brpbrp @0ли @dunika @PurpleMind
    Вчера за среќа останавме сами со мм и му објаснив некој работи
    Ќе го видам текот на денешниот ден каков ќе биде ако не тогаш јас стапувам на сцена нема друг излез
    Фала ви за поддршката девојки :hug::hug::hug::hug:

На Alishan30, BeLLaDona23, Izzy_0504 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Мора сами мила. Кај мене мајка ми доаѓаше, првите денови по цел ден беше дома кај мене. јас доев со силиконски брадавици, она ми висеше над глава кога пробував да ја дојам малата без нив, и никако не фаќаше. Кога ќе останевме сами тогаш фаќаше, како да знаеше дека нема никој :) Дури и сите други работи-капење, пресоблекување- сама кога бев со мм поубаво ми одеа отколку и мајка ми кога ќе беше тука. И ние понервозни, и бебе понервозно. На крај и дадов до знаење да ми помага за се друго штом толку сака, освен околу бебето.

На Alishan30, BeLLaDona23, Izzy_0504 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Silvi00

Silvi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    30
    Мајки, моево 4ипол месечно бебенце се разбуди во сон со силно плачење, и никако не можеше да се смири во раце, со нишкање, со бакнување. Беше исплашено, но проблемот беше што сакаше уште да спие. Од овој месец се смени и сака да спие само со возење во количка и гледа дали ќе го изнесам надвор, а претходно заспиваше во раце. Мм ми викаше како можело бебе да не се смири кога ќе го прегрне мајка му.
    Дали се случува да ви плаче бебче, и да не може да се смири дури ни во раце.
    Почнувам да се сомневам дека не сум добра мајка поради такви коментари.

14. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Маж ти нека се воздржи од коментари. Глупости, не била добра мајка... :) Ми се случи мене кога син ми беше еден месец, од памет не' извади! Во нашиот случај се работеше за запек и болки во мешето поради тоа, ама трчавме до брза помош како лудаци оти не знаевме што му е. Може го боли нешто, или се исплашило во сон. Не, не си лоша мајка ако не успееш да го смириш бебето. Сите минеле низ тоа.

П. С види да не е во некој скок.

На IRBBB, dunika, Silvi00 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.617
    Ти си најдобрата мајка на светот за своето дете, никогаш немој да се сомневаш во себе.
    До прва ке имаш вакви моменти на плачење,вриштење каде шо нема да можеш да го смириш и тоа сето ке биде проследено со скокови,регресии,заби,тантруми.
    Маж ти нека прочита малце нека се едуцира во врска со развојот на сопственото дете а не да осудува и да ти врши дополнителен притисок.

На dunika, Izzy_0504, Katerina94 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Он нека се преиспита дали е добар татко од кај е сигурен дека не плаче ради него (facepalm) Моето на попладневни дремки кога спие вришти така не секогаш али знае дури и во раце ќе го кренам додека се освести дека сум го гушнала си вришти и после се смирува. Си го сонува денот и нормално е тоа. Штом се грижиш за него не можеш да си лоша мајка!!!

На BeLLaDona23, Izzy_0504 и elenaklasik им се допаѓа ова.
  17. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    7.386
    Совршено нормално. Од моето искуство, а и од повеќето мајки на форумов што сум ги читала, најголема веројатност бебето да не ти спие е од 4 месеци натаму, евентуално од 8, моево од таа регресијата на 4 месеци не ни излезе.. А како мало дури го будев за цицање. После до кај 10 месеци немаше споено повеќе од 2 саати. Така да радувај се додека спие, ако е како повеќето бебиња кога тогаш ќе покаже запчиња :devil:

На SanelaS, Izzy_0504, Lovebug01 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Зошто моево бебе не сврзува денски дремки :worried: 15 мин и си се буди и плаче(најчесто од мрдање или го свива грбот), единствено ако сум до неа, веднаш да ставам цуцла или залулам да продолжи и после пак истиот процес. 2 месеци и 9 дена е. Ќе полудам обидувајќи се цел ден да не се премори и да се осигурам дека спие доволно

19. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    9 дена бебче и цел ден сме на цице и плачки и кенкање без да врзе два саати сон , навечер како ќе заспие околу 2 спие и по 5 саати , па еден краток подој и уште 3 до 4 саати врзува , ја бебе за доење не сум будела ама денот и приквечерта е напнато од 11 сабајле до 1 вечер ми ги празни двете гради скроз дремки едвај по 15 мин неколку .....ова ноќнава рутина дали да и ја расипувам да ја будам па да почне и преку ден да преспива или мала е уште како тера да тера ?

20. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    2.248
    Мајки за 2 дена полниме 4м, бебе неколу ноќи се буди почесто некогаш на сат некогаш на пола со кенкање до сега само за цицање на 2 часа или па дури 2 пати преку цела ноќ ме знам што стана и најчесто му дадам да цица и пак заспие?