Форумџика на годината

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    Ако заспива во 18, зошто не го бањате пред тоа заспивање? И нека си спие после.
    Зошто да го држиш до покасно? После да не бараш како да си легнува порано? :D

2. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.985
    Работни денови не ни можеме до 5 е мм на раб сама тешко :( он во 4 знае да е кома и кога е вака го бањаме во 9ипол и презаспива

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    А да го будиш од трета дремка накај 6 и да е буден 2 саати па бањање и заспивање

4. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    Ред нема, односно се е индивидуално, за секое бебе посебно. :) Син ми од почеток спие навечер со будење да цица на 2 часа, воспоставивме ред летоска со бањање па заспивање. Но, пред првиот месец тешко да очекуваш ред.
    Регресијата од 4 скок ве држи изгледа. И кај синко имаше таков момент помеѓу 4 и 5 скок кај што од нигде никаде си се будеше и си седевме така будни цел 1 час, го чекав да му дојде време за цицање, па се презаспивавме и си тераше до 5-6 наутро.

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.985
    Сум пробала и тоа додуша само еднаш пробав толку плачеше дури заоѓаше и отпочеток морав да го успивам заспа и тераше.

Да се буди така и да заспива од 21 ќе тера без будење до сабајле
    И ова не е лошо ама сега не знам што му се дешава го чешаат многу непцата педијатарот вика не искачале забите туку сега се оформувале. Не сака ништо освен со раце да се чеша и валда се повредува и вришти. Мачкам фризодерм тоа помага ама кратко колку 1ч да поспие од 4 до 5.
    Има моменти не сака во раце, не сака да лежи, не сака ништо само зајдува и почна од памет да ме вади... :(
    Се нервира ли твоето со непца заби оформува ли? Или само мене вака ми се посреќи.

А и да, бара ад цело време цело време е ненајаден давам денски на барање...закаснам ли малце цел црвен зајдува (facepalm)
    Се распишав ама веќе не знам да му го најдам крајот,или е супер бебе или ]:)

Заоѓаат ли вашиве?

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Katerina94

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Оф, така го фатил редот, џа него ноќта почнува тогаш. Едино имам читано по 10 минути секој ден да му зголемуваш кога почнуваш да го заспиваш. Пример ако ти заспива во 5 пробај до 5:10 и така секој ден по малку да стасате до каде што ти одговара. Јас така мојата од 10:30 сега заспива накај 9:45-10
    Непцата во вторник Марина ми кажа дека се почнати забите и затоа лигави толку и ми даде и мене гел ама не сум и ставала уште. Става раце в уста ама фала богу не е нешто нервозна, па ќе чекам тогаш да ставам. мојата плачеше такс порано кога беше преморена додека и фатам мал ред и грчеви кога имаше
    Имам читано за 3 месеци да не седат будни повеќе од 1.30 -2 часа бидејќи се премпруваат. И откако го следам тоа подобро е
    Колку седи будно твоето измеѓу спиење

7. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.971
    Допаѓања:
    4.858
    А сегс како е со спиењето се буди ли уште од нигде Или се оправи?

8. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.985
    Те литнав сабајле сега да ти пишам почнав така денес да не го оставам многу е сега борба е дека не е толку навикнат обично повеќе е буден 3ипол 4 саати освен кога шета надвор
    Да видам вечер дали ќе има малце бар промена
    Фала ти

9. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    За заоѓањето од памет се вадам. Прв пат на вакцина... Сега секогаш на вакцина и понекогаш дома,значи не и се сите плачења со заоѓање ама често се случува. Ако знае некоја како да го надминеме би било супер.

Конкретно за спиење порано си имаше ред и супер беше. Сега некако и се поремети се ,дали 4 скок не знам.
    Порано си заспиваше 23:30 најкасно ,стануваше во 02 цица заспива ,во 05 цица заспива ,во 07 цица заспива и 08:30 станува. Околу 11 прва дремка од 1.5 до 2 часа. Втора дремка од 14 часот до 17 часот и трета дремка од 19 до 20:30-21.
    Сега ова истото е со дневните освен што се случува третата да ја скокне па да заспие од 21:30 тогаш во 05 или 03 ко ќе се разбуди 2 часа нема заспивање.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Да си кажам за моето значи преку ден неможам да напишам дека спие максимум 20 мин дреме и одма само кемка станува да е во раце изненадувачки спие од 22 до 8 сабајле без да стане за млеко може затоа преку ден не спие.
    3 месеци е а и тежок како за годинка:D8кг и нешто грубо пресметано на вага со мене:sun:

На Brpbrp, Fatalnata, hello-kitty.90 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    Регресијата не` држеше една недела. Ама сега сме во 5 скок, пак ми се буди деновиве. Оди вака: се буди со цивкање, ќе го кренам да го заспијам, ми скока како зајак и бара да го спуштам...го спуштам - се тегне и пак кенка за во раце, а притоа е скроз заспан. :drunk:

На Frosty!, Snowflake92 и Осе им се допаѓа ова.
  12. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.971
    Допаѓања:
    4.858
    Хаха ми се случувс истото, или ги отвсрс очите и лежи гледа по некое време кенка го зимам плаче сака да го оставам го оставам по две сек пак кенка и така во круг. Што убаво си спиеше :wasntme: и пак тој си спие а ја не наспана (facepalm) ќе издржиме ајде:hug:

На MissBreezy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Машала, трупче :inlove:

На Brpbrp и Happyinlove им се допаѓа ова.
  14. Katerina94

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Ти најдобро ќе си процениш, ако ти седе весел тие саати може немаш проблем со тоа. Ова вака општо за сите возрасти читав и баш пишуваше дека премореноста е честа појава, а многу родители не знаат дека треба да понудат дремка после одредено време(за 3м пишеше пд прилика 75мин-120) ако видиш црвени веѓи тоа било знак дека е време да дремне или 2-3 пати да прозева, тегнење за уши кога се поголемки. Изгуглај баш мене ова ми мн помогна со мојата сега е весела освен кога и се јаде/спие
    Пиши како ќе поминеш

На Mihaela123456, elenaklasik, eta и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Кукла нека е жив и здрав како брат му на годинка што беше е. Се е мало од алишта:rofl: а за раце и кичма да не ти пишувам:whew::rofl:

На eta, Monella, Izzy_0504 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ти верувам. Раце, грб, се ќе ти попаѓа. Првово се во раце беше, знам како е. Ова бар повеќе "соработува".

На eta и Happyinlove им се допаѓа ова.
  17. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.985
    Ептен ми помогна
    Прееска пред 15 заспа скоро саат ипол спиеше. Ептен му изладив дома напрајв атмосфера фен едно друго се изнаспа
    Сега еве го расположен писка се смее па ај ваш ќе ти кажам кога ќе заспие и како ќе поминеме ноќеска
    :hug:(highfive)

На Katerina94, kukla21 и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  18. Katerina94

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Баш ми е мило, пробувај со 10-15мин покасно секој ден и ќе дојдеш до време што ти одговара за вечерно спиење

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  19. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    21.186
    Хепи,значи ако првото не спие,второто ќе спие и за првото :rock:
    Ќе ме излажеш да си ја пробам среќата :?:
    Инаку,ја ѕирнав темава да најдам некоја идеја за да почне моево да спие,2 год си игра мајтап со мене,некоја мајка ако има вакво искуство,или да ме утеши дека нема уште многу да трае,би и била благодарна :o:.

20. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.940
    Допаѓања:
    48.129
    Дали добро прочитав? Две години???8-|:o