епа бебе е тоа шо разбира пие од навика,или и е слатко.Ама тегоби со мешето настануваат после неколку чаша.Пробај некој ден не и давај пред спиење толкава количина и скрати и го тоа во текот на ноќта што го пие може ке има промени.
Мајки по колку пати на ден ви спијат малите на возраст околу 11месеци..Синко почна по еднаш да преспива два пати несака но до 21часот навечер станува многу нервозен
Majki mojata mala koja sto ima skoro cetiri meseci koga jastavam vo krevetce da spie mrda mnogu voznemireno toa se slucuva koga ja stavam na grb so glavata vrti levo desno so nozete rita.Koga ja stavam nastrana pomirna e no I togas cesto znae da mrda.Dali mozebi saka da spie do mene zosto koga ja stavam kraj mene I koga taka se razmrda ja dopram I taa prestanuva I pomirna e.
Ќерка ми до 2 години по два пати спиеше, ама станува рано, околу 7 е будна, и околу 10-10,30 на неа и се спиеше, па после некаде околу 3 уште еднаш Сега има 2 год 3 мес и само еднаш преспива, ама подоцна , околу 12 и спие скоро 2 часа
Мајки, ќерката ми е еден месец, ама три дена преку ден никако да ми заспие. Ќе ми задреме во раце, па ќе ја ставам во количка или креветче и се буди одма плачејќи. Дали е тоа нормално преку ден да не ми спие?
Normalno ic da ne se sekiras, mojata ista bese mn malku spiese na taa vozrast duri imase denovi koga ke dremenes samo na cice i posle cel den budna, eee uste sto se ne ceka ama slatki maki se tie
Мајки, ве молам за совет. Имам пишано дека ќерката има еден месец. Проблем е што во креветче последниве дена не сака да спие. Ќе ја успијам на раце и штом ја ставам во креветче се буди и плаче. А еве во релаксатор заспиве. Што да правам за да ми спие во креветчето?
Jas imav takov problem na taa vozrast.vo race i vo transporter spiese a stom ja stavam vo krevetce odma se budese.toj period imase i mnogu grcevi i i pustav fen za kosa.samiot zvuk ja smiruvase i zaspivase.ke ja prefrlev vo krevetce i ke go ostavev fenot uste 10 minuti da poraboti i ne ni primetuvase deka e premestena od transporterot.nekoi majki koristat i zvuk od pravosmukalka ili aspirator.imas i takvi aplikacii mozes da si simnes na telefon
лел да да ств помага со фен или други шушкави звуци испробано и кај мене имавме такви периоди и ние буквално значи исто спие заспива кај мене штом а оставам одма се буди и пак исто дури се заспиеме маки прво со гласна музика пробуев беше ок па и фен и брчев после си симнав апликации и сега некоаш ми се наоѓаат ама се е минливо периоди им се така сега си гледа во мечиња она што и врти над глава и заспива веќе почнува да разбира полека а сме за две нед 3 месеца некаде се загледува во шаренила и све што и свети ..
Не знам ни сама колку пати месецов ги смени навиките за спиење. Преку ден се трпат, ама сега последнава недела и навечер почна да не спие. Претходно заспиваше до кај 22:00 најкасно, во релаксатор и се будеше еднаш за цицање, при што го легнував со мене на спална, и си продолжуваше до сабајле. Е сега пак иста процедура, ама при првото разбудување за цицање никако не сака да продолжи да спие. Се мачи, се врти низ спална. Сега почна да се врти сам на стомак, и да се влече по цела спална и така се додека не го легнам пак во релаксатор да го нишам за да презаспие. Еве и сега во 12 се разбуди, го сврте цел кревет и сега го нишам и не сака да заспие. А и кога се врти некако како кифла се витка и ја носи многу наназад главата???
Bravo taka neka si prodolzi, moevo e hiperaktivno i ne e po spienjeto preku den ic, dva/tri pati po max 1 cas
Кога е со мене не спие така, со мене дремките му се по пола час, две до три. А со дедо и баба кога се чуваат, спие.
Nie za nekoj den ke pravime 7 meseci i prespivame po dvapati,dremkata ni trae po pola cas.mnogu retko po eden saat da zatera.inaku zaspiva vo 12h navecer,denot ni pocnuva vo 9-10h,se budi dvapati do tripati vo tekot na nokta.bebeto e hiperaktivno a jas sum veke zombi za spienje
Tuka nekade sme i nie so zaspivanjeto navecer i zapocnuvanjeto na denot ma i so dnevno spienje, nie celi 7 m slabo spieme, se kao demek ke smeni se tesime ama tesko, vecno ne naspani mami ke sme