Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Да ти пратам видео од моево девојче како ги работи рацете :)
    Така го осознаваат светот. Не му придавај мн значење. Колку повеќе му се замараш, толку повеќе го приметуваш.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Женски дај кажете што да правам ?
    Страв ми е дека ќе се навикне вака ,во раце спие ,спушти ја плаче. Како да се плаши да спие е ...

3. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    21.186
    Мораш да издржиш,друго нема :|.
    Период е. Баш после 4 скок сите бебиња така прават,спијат во раце,а на кревет не и многу тешко заспиваат.
    И моето спиеше се во раце :sweat:,кога ќе пробував да го спуштам на кревет,одма се будеше.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  4. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.793
    Допаѓања:
    94.236
    Уф.А да пробаш до нејзе да лежиш?
    Има бебиња што спијат исклучиво со телесен контакт,не цело време ама имаат фази,бар кај нас е така.
    Спие со ногата качена врз мене,и со едната рака да ме допира.
    Ако напуштам соба,за 5 мин или одма е будна,ако лежам до неа со саати може да спие,или ке се разбуди,ке ме види и ке продолжи.

На mal.ecka, Leksikon, Snowflake97 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Да ноќеска така спиевме ,добро поминавме...ама денски ни така нејќе ,само во лулка поза...:sweat::drunk:

6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Искрено секој ден менува еден ден сака во раце еден ден не сака сам себе не се разбира. Сега и за дремките преку ден го глацкам малце штом видам дека трие очи и кога ќе заспие одма го спуштам на страна и го нишкам по газот и не ми се буди а предходно пополека го супштав додека да го спуштам се разбудил и пак од ново. Денес го ставам во креветче ја до вц он си заспал сам:rofl: кога како им е погодено

На Izzy_0504, Snowflake97, Snowflake92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    ова го имам, вака ли е кај твоето

Прикачени фајлови:

8. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.985
    Да како тоа 1,5 weeks сликата
    Има и твоето вака нешто?

9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Кога почнаа да ви спијат бебињата во креветче?

Дали е подобро дасе учи бебето да си заспива во креветче кога е во скок или после скокот(т.е. како би имало ефект)?

Дали заспиваат сами или во раце? :D

10. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.985
    Кај мене од прв ден.
    Да пробаш да го играш во креветчњ играчки да му поставиш некои да се занимава да не плаче кога ќе го ставаш за спиење.
    Прво да го осознае креветчето.
    Бар кај нас е така доста време поминува најбезбеден ми е дури се бањам или оравам ручек ама пуштам пееснички и игра со висечки играчки

На Leksikon, Izzy_0504 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Денеска два пати го ставив првиот пат се успа сам додека да отидам до вц. Има играчка се вртат глодалки над него и музика и свети играчката аи огрдицата му е интересна облачиња шарени им гуга и заспива. Преку ден е топ али навечер и на наш кревет не можеш некој денови да го спуштиш, а веќе се скичмивме со мм не иде даго пазиш да не го нагмечиш ај додек аимаше грчеви океј сега коганема веќе време е за во креветче :)

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.985
    Преместувај го ноќе откако ќе заспие акп спие цврсто и малце по малце ќе се навикне
    Или во раце успивај го па спушти го во креветче ...

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    9.107
    Моето од прв ден во креветче спие, зависи до денот некогаш го оставам и му правам муабет па заспива, некогаш малце го нишкам во креветчето, некогаш го заспивам во раце па полека го пуштам. За во скок искрено не знам, сега за недела ипол ќе ни биде 3от и не знам како ќе биде, многу сум исплашена што читам цело време за скоковите, да не му се поремети целиот ред сега за сега одличен ред си има фатено и со спиење и со јадење.

На BabyD0ll, Leksikon, Izzy_0504 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Katerina94

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Мислам сеуште не, освен лиги. Не сум гледала детално дека не е нервозна како твоето бебе сега. Се надевам ќе помине побрзо кај вас. Подобро ли е денес

15. Katerina94

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Моето спиеше во креветче од прв ден, потоа кога помина она спиењето сонливи нонтоп почна многу да мрда и се будеше често, па ја повивав, па со нозете мрдаше значи многу немирно спиеше
    Ај од тогаш со мене на кревет и подобро е. Сега спие од 9:45 до 8-8:30. Не е идеално заедно ама барем сите спиеме, вака станувај на пола час и таа нервозна.
    зависи од бебе,
    Знае и сама да заспива, не ја нишкам навечер ама не знам зошто сама во креветче толку ми се будеше.
    На раце ја заспивам денски ама на фотеља што се лула некогаш ја оставам после во креветче, некогаш си одмарам и јас

На Snowflake92 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  16. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Од прв ден спиеше во креветчето. Некогаш и сама се успиваше. Сега не знам што е со бебе ама како да се плаши да заспие,пишував погоре ..еве две вечери како спие до мене ,ич не сакам (ради безбедност) ама немам друго чаре ,на рака ако ми заспие цицајки само што ќе ја спуштам вришти. Вака легната таа ,легната јас цицајки заспива и така тераме...се надевам дека е период .

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  17. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    998
    Допаѓања:
    2.291
    Ќе се сложам со @kukla21 бебиња се тоа мајки, менуваат. Денес само ќе заспие, утре ќе го нишкаш 2 саати.
    @Осе ме насмеа :D не се секирај, сигурно не се плаши од спиење. Не за џабе измислиле нова спортска дисциплина "спуштање бебе во креветче, без да се разбуди" :D
    И нормално е се', и нишкање да сака, и во раце спиење, близина и допир од мама...
    Наше е да наоѓаме техники, да го олесниме заспивањето и да им го подобриме сонот.
    Па, и во раце да поспијат, или на гради наслонети, нека!:)
    Зарем има поубаво чувство?! Уживајте во секојдневието со нив
    Пребрзо растат

На BabyD0ll, ..barbie.., PurpleMind и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.985
    Сега гледам дека не сум ти пишала
    Денес пак истера 1 ч денски и после некој 30мин втора дремка
    Заспа кај 19ч сигурно ќе стане во 1 па се надевам ќе презаспие бар до 5 и вака да тера ми е супер ај валда ќе поместиме уште малце покасно
    Само што сега почна до 4 да спие и толку после се буни

19. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Мене ме убиваат денските дремки три пати спие по пола саат, 7 ипол месеци е, пред 5 минути заспа во 5 ипол будна ќе биде и наспиена

20. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.970
    Допаѓања:
    4.857
    Ние си имаме мака навечер преку ден убаво солидно спие една дремка саат една два и две по пола час. Навечер спие по 10-11 часа но често знае да се подразбуди и морам да стснам го земам и веднаш продолжува, значи тој е наспан а јас како дежурна заспиј разбуди се цела ноќ.... Се осеќам мн изморено и ненаспано, кога ли ќе престане да се буди без веза зошто јаде пред спиење и еднаш во 5-6 наутро и продолжува да спие уште два три саати...имаше периоди кога спиеше супер и еве пак проблем... Значи не се буди за јадење не знам зошто се буди ваљда на секој цуклус и не знае да презаспие... 5 месеци прави на 16ти....