Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.940
    Допаѓања:
    48.129
    Поседи не бегај скоро сите сме со иста мака :)

На haruki, elenaklasik и RAK91 им се допаѓа ова.
  2. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    2.607
    A не се исправаше во креветче и да се беси на ограда кога ќе го спуштиш?

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  3. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.748
    Допаѓања:
    11.331
    Нема гајле, сѐ што сакаш, прашај.
    При крај на 7ми месец, забележав дека не сака во раце. Јас го нишкав станата нели класично лево- десно и некако секое нишкање се вртеше, се тегнеше, како да негодува, главчето како што му беше кај раката, како да се виткаше и ептен неугодно изгледаше. Претходно јас ќе го нацицав и нормално, си мислев дека треба да го нишам, така уште од првите месеци почнав. И по секое цицање, си чекаше да го кренам за нишкање, си очекуваше, па и поинаку не знаеше. Е откако решив дека не го земам во раце, по цицањето, го свртев странично и почнав да го тапкам по газе. Почна да се буни, се вртеше на грб на страна, полека му велев шшш нано нано, плачеше нормално и за 15 минути заспа. Мислам дека многу добро беше шо тогаш се одлучив за таков начин. Многу ми помогна за сега. Следната дремка исто, малку се бунеше и за неколку дена виде дека подобро му е така, па се научи на новиов начин. Пробај, малку ќе има плачки, не се нервирај, за некој ден ќе попушти. Лесно се учат на нови нешта. :)

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.748
    Допаѓања:
    11.331
    Пред да почнам со ноќно заспивање во креветче, го оставав во него преку ден, малку за да го научи, бидејќи воопшто немаше спиено во него, т.е ммогги малку. Кога го ставав, скокаше од радост, стани клекни, е супер му беше.
    За првата ноќ, кога го легнав, прво се исправи и почна да го чепка, нормално, др. Гуднајт ми рече ќе сака да го истражува. И го оставив колку сака. Па почна да плаче зашто му се спиеше и не знаеше како. Го легнав, стана, па пак го легнав кога заплака. И веќе по неколкупати не стануваше, дека уморен, ама продолжи да си плаче. И за 20 минути заспа. Втората вечер мислам дека не стана за да го чепка креветчето, ама пак плачеше и следните денови се подобруваше.

На RAK91 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.970
    Допаѓања:
    4.857
    Ти благодарам на одговорот. Мојот некогаш задпива во раци само со држење и си седнувам да ми е удобно се гушка и заспива, некогаш го нишкам нежно некогаш сака да го тапкам по гсзето. А ако спие и се подразбуди некогаш со тапкање по газето се смирува и продолжува. Некогаш заспива во количка. Ама спие во креветчето. Сакам да го научам да си орезаспива сам,не ми е тешко да го заспијам јас но потоа кога се буди пак го бара истото па ќе мора да се учиме сам, ќе почекам уште месец моето е 5 месеци сега мал ми се чини. Ама ќе мора да се учиме. Кога беше бебе некогаш се случуваше сам да заспие но од грчевите малку спиеше и многу плачеше... Се надевам ќе го надминеме овој проблем лесно ако не ќе мора и ние консултации да правиме или програма. Уште еднаш благодарам на споделеното:hug:

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    А ти се будеше ли во тек на ноќта, или кога беше помало?
    Моето нема проблем со заспивање во креветче ама мноогу мрдаше и сама се будеше доколку не сум до неа да ја осетам, дадам цуцла итн
    Исто и ние за дремките се презаспиваме често, за д си бидат подолги дремките, но моето е многу мало 3 месеци и една недела

7. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.748
    Допаѓања:
    11.331
    Можеш за некое време, после 6ти месец, да го насочиш кон заспивање само со тапкање, без држење во раце, за ако мора некаква консултација, да ти е полесно. А потоа заспивањето самостојно во креветче не е толку страшно, ќе видиш. Јас мислев дека задоцнив со тн тренинг, ама сега гледам дека таман беше, ок можда мааалце порано можев, ама и вака успеав. Бар засега, сега во скок да видам што глисти ќе изводи, ама сепак со тренингов очекувам поблаги реакции.

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.970
    Допаѓања:
    4.857
    Супер,се надевам лесно ќе минете во скокот. Полека полека ќе се оправаме. Па ако не бива ќе бараме стручна помош :lol::hug:

9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Ние сме 4 месеци веќе два дена по ред од сабајле го ставам во креветче дремките му се по 2 часа да знаев порано ќе го легнував и исто како ти што викаш со тапкање по газето

10. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.748
    Допаѓања:
    11.331
    Така си е. А бе каква навика ќе им дадеш, така ќе сакат. Бебињата не се свесни како треба, ние им покажуваме. Ние се потресуваме за нив- леле бебе е, како да спие без мене- и после цицање и нишкање до прво одделение. Е па нека е :rofl:

На Spidy, Snowflake92 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  11. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.093
    Ако постои период кај што човекот најмногу знае што му треба, тоа е кога е бебе.
    Затоа плачат на се што не им одговара се додека не го добијат тоа што го бараат.
    Бебињата свесни се како треба, само некогаш не ни одговара на нашиот животен стил па си викаме дека ние знаеме подобро од нив ;)

На ..barbie.. и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  12. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.748
    Допаѓања:
    11.331
    И ти си во право.
    Син ми си бараше да научи сам да заспива, и си го доби тоа. :D

На Bravenewmama, BY<3 и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  13. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    2.607
    Кога го спуштам во креветче, колку и да е цврсто заспан, за секунда се исправа и почнува да драми и да плаче заоѓа.
    За тапкање и шшкање ич муабет да ме правам.
    Вакво хиперактивно дете ни свети тренинг не го спасува

На Chuchanov, elimkd, WonderGuurl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.940
    Допаѓања:
    48.129
    Хахаха пробај на бајачка :)
    Се шалам
    Пробај задржи ги рацете кога ќе го спуштиш во креветче, пробај на повеќе обиди, трет, четврт обид ќе се измори ќе попушти.

На zemzela91 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.748
    Допаѓања:
    11.331
    Мајка, дека е цврсто заспан, затоа ти се разбудува. Знаеш како да го научиш во него? Да го ставиш буден или полу-заспан, па да е свесен дека сам ќе заспие.
    Јас колку и да одбегнував плачење, неизбежно беше, мора да го има. Па добро и преку ден плачат кемкаат, на вакцина плачат, кога ќе се удрат плачат и веќе отрпнуваме, а сега за заспивање да им се тресиме.

И за тренинг, од коментари на задоволни родители што читав, кај некои на 15 минути се будело бебето, спиење во раце по цела ноќ, луѓето гроги, мислеле нема чаре за нив. Со тренинг друго бебе. Ама за секое соодветен пристап, затоа најдобро консултација.

На Milkiway, Snowflake92, RAK91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.985
    Син ми така заспива на 3м ама ја изгледа од што не знам да го успивам и си заспива. Валда ми се погоди.
    Ќе почне да кенка малце во раце го нишкам гледам нема ефект се откажувам го ставам во креветче и седам до него некое време го држам за раче. После го оставам и само го ѕиркам. Он си кенка додуша мал е не го оставам да плаче, ќе покенка се врти и си заспива.
    Се случува да стане да се разбуди ќе поигра пак ќе презаспие.
    Се надевам дека сме на добар пат дека нема да смени.

На Fatalnata и elenaklasik им се допаѓа ова.
  17. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Aj i jas so edno pocetnicko prasanje, koga i kako mu se pravi red na bebe vo spienje?

18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Кога ќе реши бебе :rofl:

На dunika, mamaJana, Thallia и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Hahaaha super da ne mu ja mislam mnogu

20. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.137
    Допаѓања:
    67.281
    Супер, сега бебето гроги, ама родителите битно наспани. :D
    Што убаво си спијат сега родителите, нема врска што бебето се буди и си лежи така без да плаче, зашто секако знае дека никој нема да му помогне. Успех:party:

На ..barbie.. и Осе им се допаѓа ова.