Шала на страна, 17та недела кај громчето на најјако ми е пуштен налиов се шашардисав. Инаку до сега нема преголема промена во спиење но од што е нервозен дење не спие ноќе уште помалце. Вчера по нашки маста му ја извадив од шетање и спиеше преку ноќ 12ч со 1 станување за ад. Ама проблем е ја сум ненаспана, кенка цело време, ровари низ креветче, не сака ни вреќа ни јорган само да е бос така спие и разбегува во даските се мава
Ние завршивме во спиењето си е по старо . Ново е цел ден гуга,на стомак е нон стоп сам се врти сега почна и да ги крева колената за лазење и да се спушта со нозете од кревет сам и бесен е до немај каде на едно место не седи
Исто! Ај што се буди на 2 саати за цицање, многу немирно спие, се превртува, цуцла сака па несака. Преку ден се убиваме од шетање, играње да се умориме, легнува во 21, спие до кај 23 и после журка
Позитивно е што кога заврши скокот минута време плаче во креветче после следува гугање две минути и само идам до соба го покривам и си спие до сабајле
уште 3 дена имам јас ќе ти пишам Нашиве исто тераат како може да е завршен кај тебе кога мое бебе постаро од твоето, а имам уште 3 дена до крај?!
Зошто го рачунам од дата на раѓање со дата од термин никогаш не се поклопува А и во бременоста беше за две недели по напреден и сега е во се доста понапреден
Лелеее и јас сакам вакаа. Ама таков беше и пред скокот? Мојов да се научи да заспива без нишање мислам ќе пукнам од радост
@Anilove кога те читам тебе ко јас да сум пишувала исто ми се намали млекото после 17 дена рекоб стоп и скроз сме на ад зашо непотребно го мачев бебушот и нервоза стварав кај него Кога беше такс нс комбинирано ужасно му беше и имаше повеќе грчеви откско се префрливме на ад дали ден два во неделс има нормално користиме и колиеф и биогаја пробиотик. Моја препорака на педијатар направете шема за јадење и сите ќе бидете среќни иако додека воспоставете ред некаков ќе имате мака ама брзо ќе се среди
Аииии ме расположии ај и моето нека биде така кога ќе заврши скокот а само се канам да пробам да го учам ама слабо, сега едвај чекам
Физичкиот раст не е во корелација со скоковите затоа што тие ментално го следат развојот. Некој истражувал и утврдил врска со термин. Секогаш има плус/минус отстапување дека нели точно не се знае кога е бебе зачнато. Секое дете е напредно на мајка
Не беше лесно секоја вечер го остававме во креветче и има играчка над него и ја гледаше беше смирен и плус или јас или маж ми му зборувавме и си гугаше, имаше и денови со плачки зошто ме легнувате сакам да си играм. Кратко кажано без плачки не е возможно да се заспие дете макар и една минута само треба трпение.Он се будеше ако се сврти на стомак и затоа го ставав со нозете залепен до оградиците и во обид да се заврти на стомак не му успеваше и се изморува и заспива со гугање али кога е во оваа фаза јас не сум во соба. И најбитно од се е од последна дремка до ноќно спиење да се измори убаво, не знам колкаво е твоето али јас му ги правам вежбите од ортопед ширење рачиња, нагоре, надоле, "гушкање" на стомаче да проба да лази да си ги фати играчките и ред други работи дури некогаш и не стига да гуга во кревет со млекото заспива. Можеш да пробаш и тоа последното јадење со спиењето да му биде и така ќе биде изморено млекцето ко 1ец на 10ка ќе му биде
Јасно, знам али никогаш се нема поклопено со термин ниеден скок и според апликација е така кога почнува скокот може да има ден два разлика порано да почне али за покасно никогаш