Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Моево е 4м спие по 11 саати навечер со 100 будења, а преку ден 3 пати вкупно 2 ипол саати едвај да спие. А како заспивате? Јас пукнав веќе по 1 саат губам пред секое спиење да се успиеме. Не порано не покасно не зевал, не не почнал да зева, не пеење, не темна просторија, не бели звуци нишање што се не пробав вреска ли не вреска додека не заспие едвај. Ми иде главата од ѕид да си ја мавнам од мака со тоа спиење(facepalm) (си се испожалив sorry:()

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Да не е во регресија? Кога се дешава тоа?

3. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    9.107
    Претходно многу лесно заспиваше, го ставав на нозе го нишкав и ќе заспиеш, ама сега и јас така де во раце, па во релаксатор, секако се мачам додека заспие. Стварно не знам што се деси со детето преку ноќ се смени.

На ni.na и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  4. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.984
    Да не ти спие денски многу? Доста е дење по 1ч 2 пати да спијат на наша возраст. Читав по нет над 2саати веќе да се буди ја гледам да спие дење 30-60мин ноќе врзува 7ипол-8 саати без будење станува после пие млеко малце со мука ама пак презаспива уште 2 саати

На azelea и ni.na им се допаѓа ова.
  5. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Да не ти е преморено? Вака прават и од премор, колку ти седи будно измеѓу дремки? Моето заспива лесно прво бањање па млеко и кома е ама ова го тераме од први месец сега исто е 4. Инаку и мојата имаше 2 дена се будеше и седеше будна 1 саат накај 2-3 ама престана, може од регресијата да е тоа
    Инаку денски 3 дремки има вкупно 3ипол до 4 саата и навечер 10-11 (11 сега почна обично е 10)

На ni.na му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Неее спие некои 3 пати од кои едната дремка му е некои 40мин другите по пола саат, навечер се буди ради мешето го мачи и брзо презаспива но преку ден и додека се успиеме навечер тоа е хорор

7. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Е преморено ама незнам како да го заспијам порано, пробав преку ден а го видам малку се изморил да го успијам пак а му дојде дремката почнува да вреска, пробав и малку покасно пак исто е. Смирен е се супер и кога ќе види дека веќе очи му паѓаат заспива одма е луто и вреска

8. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Па во 4ти месец ама ова вака ми е 1 месец веќе не ќе да го држи регресијата толку или се поклопиле со скок со се незнам што да кажам

9. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307

Прикачени фајлови:

На Kolache na mama и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  10. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.984
    Оо ја не те разбрав леле уште мака со грчеви

11. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Фалаа тии, имам се живо изгуглано и баш гледам кога ќе почне да кенка да зева да го успијам и баш е тоа негде после 2 саати но џабе дали порано или подоцна успивањето ни е со врескање ко да го мачиш што го тераш да спие се надевам регресија е и дека ќе се среди пошто стварно се пробав цел ден само тоа и читам:(

12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    И кај нас викање има ама го спуштам во креветче ќе се пожали 5 минути после почнува да гуга и заспива.Кога го заспивам во раце спиењето му е 20-30 минути а кога се успива сам спие саат до два зависи кога како и кога ќе стане ептен е расположен. Е сега некогаш се 5 некогаш 10 зависи колку се изморил за тие два саати :) али успивање без плачки само во раце и кичма да трпи :) поинаку не може

13. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Браво како успева да си заспие сам, ќерка ми ако ја оставам во креветче сама да заспива зајдува, ќе добијам некоја тужба од комшиите :lol: Строго во раце со нишкање и со цуцлата во уста, цице пред спиење не доаѓа во предвид.

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Хахаахахаа и ја се мислев дека ќе ме тужат :D ама морав да се помирам дека без плачки не е возможно и дека треба да се изборам со тој момент, кога го легнувам му ја давам цуцлата лажливка си гги чешка забите и јас му висам над креветче ако почне да плаче му зборувам со нормален тон и така се подсмирува е сега некогаш во некоја ситуација ако има мака со стомакот со нишкање заспива ама тоа е еднаш до два пати во месец :) некогаш и од толку што е заморен со млекото заспива :D

На Lovebug01 и ni.na им се допаѓа ова.
  15. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Е овој и во раце плаче, смирен е супер и таман ќе замижи почнува да плаче спие и плаче чудесии е, а пробав и да го оставам во креветче исто е и вака и така плаче може треба да додржам така да го оставам ќе заспие сам, уште тоа не сум пробала:)

16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Епа не е до рацете тогаш :D пробај два три дена ќе видиш дали има подобрување и во сон и се :D

17. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Некаде прочитав дека регресијата трае од 2 до 6 недели.

18. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    2.236
    8 полни месеци од вчера. Колку дремки имаат вашите бебуши, колку им траат?
    Ние последниве денови имаме или две или три. Па незнам како е правилно, и колку пред легнување треба да биде последната дремка

19. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Планирам се спремам психички ама ај реков да поминат вакцините и почнувам, нема друго решение еве 40 мин се нишавме на крај се израздра едвај се смири.(facepalm)

20. Novemberlily2020

Novemberlily2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    36
    Пробај друго држење. Кога ептен ми вреска (премореност) ја гушкам, ја шетам и ја успивам исправена. Прилепена за мене цела и од гласот вибрации и срцето и топлината многу помирно заспива. Многу е потешко за рацете па го користам само во случаи кога ептен на друг начин не може. Друга опција би било во кенгур.