Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Само моево дете ли се ежи од спиење, луѓе ми се плаче кога ќе му дојде време за спиење. Се успивавме со нишање а последнава недела ме побудале. Се нишаме и по 1 саат а почнат да му паѓаат очи вреска плаче чиниш го тепаме и тогаш смирување само со цицка. Пробав во креветче рика и по 30 мин не заспива и го галам и бели звуци џабе. Вчера од 2 ипол до 8 вечерта не заспа побудалевме. А навечер си спие убаво од 9 негде до 7 о сабајле но секое успивање мо е хорор. Дајте совет пошто полудев се мислам и на тренер за спиење да одам веќе;(

На tulip-K му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    1FB6B74B-0A32-4C69-9C33-3EBF9880D1F3.png

Јас па моево го напнав 3 сати дремка да има преку ден, 1 сат било доволно..
    И после не ми спие, е па не спие..

На ni.na му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    И ние сме тешки за заспивање од сам почеток, како што опиша, слично :) После 4 месец некако се потсреди, за пократок период успева да заспие, но пак со нишкање јбг *кревараменици*. До 3 месец негде се прифаќаа бели шумови, потоа не им придаваше значај. Да не сте во фамозната регресија во спиење можеби? Изгњави го од гушкање, играње, шетање и би требало да си заспие полесно. :)

4. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Исто бевме и ние и тука се жалев неспиеше и неспиеше, му најдов финта како што пиша @MissBreezy кога е буден максимално му се посветувам со играчки, го закачам, му пеам, во раце играм со него танцувам во релаксатор и капнува за саат максимум саатипол заспива, го ставам во количка кај над ова ми преставува проблем што само во корпа преку ден ми спие ќе го занишкам две минути и кома е, и да на релаксаторот музиката не се гаси таа му е приспивна хахах исто и аспираторот уклучен 24/7, пробувај мораш да му најдеш финта
    Ние немаме 5 дремки имаме 4, слично како на сликата од @BabyD0ll само што втората и третата дремка се по 1ипол
    И не го држи буден повеќе од 1ипол после се преморува и нема да ти заспие така јас грешев макар и да не покажува знаци за спиење нишкај го

На MissBreezy, ni.na и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  5. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Ако веруваш се правам, на под со него сум цел ден со играчки на меше па во раце ќе играме и надвор го носам се што сум прочитала. Порано барем надвор заспиваше одма сега и тоа е со плачки во количка не колку дома ама 15 мин кенка па ќе заспие едвај. Ако сме регресија ќе помине се надевам набрзо

6. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Ако веруваш се пробав, пробав на саат ипол не бива, пробав на 2 не бива, пробав и да го преморам не бива дури нема разлика во врескањето кога и да почнеме со ритуали за спиење пак исто завршува со врескање, се е супер и кога ќе почнат да му паѓаат очи одма е лут, а кога ќе се наспие златен е вака ми е жал живо ненаспано и се му е непогодено:(

На Izzy_0504 и Krofna* им се допаѓа ова.
  7. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    И моето имаше период каде врескаше пред денски дремки додека не заспие, како да мора да извади тоа од себе па заспива, после некое време престана, сега пак заспива со плачки, но по малку и не е врескање како порано. Од тоа што читав дека некои бебиња едноставно го прават тоа пред да спијат, а што не пробав- порано, покасно заспивање, сама во креветче, повиена или не, во раце ...

8. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.779
    Допаѓања:
    53.224
    Малата последниве два дена ја преспива цела ноќ без будење и без цицање. Како успева 40 дена бебе да преспие 8 часа без да цица. Полни пелени има..
    Има место за паника??

9. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Ако не ти е кажано дека треба да ја будиш за да јаде и ако напредува добро, не. Уживај додека се поспани, после ќе почни да ти се буди :D

На Izzy_0504, azelea, Bicka77 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Кажи ми ја магијата жити се :D

На mal.ecka, dunika, ni.na и 4 други им се допаѓа ова.
  11. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.779
    Допаѓања:
    53.224
    @Jana06 Хахх, навистина не знам дали да бидам загрижена или не.. Досега не сме имале непреспиена ноќ, грчеви нема, баш мирно спие. Ама тоа што не бара да цица ме загрижува:?:
    Стана околу 9 поцица и еве уште спие..

12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Штом си полни пелени јас мислам да ја оставиш да си спие. Гладно бебе вришти. Баш убава навика си направила од мала, мака ќе немаш. Ќе видиш на контрола дали качува добро.

На azelea, Bicka77, Snowflake92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Ако си напредува убаво, пушти бебе да спие. Ем и ти ќе си наспана и одморена

На Bicka77 и mssuniquee им се допаѓа ова.
  14. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    И кај вас бебче има повеќе пати моро рефлекс додека го фати длабок сон?

15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Моиве не, ама на деверот детето така имаше.

Туку, дали е во ред да спие на страна? Сама се врте, дигне нозете и се сврте на страна.

16. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    Синко вака спие, односно така се врти. Спие и на страна и на грб, сам си се врти и во ред е, зошто не би било :)

На forumce и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  17. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Не да има се бориме секоја вечер

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  18. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.252
    Допаѓања:
    6.734
    Баш вака е кај нас,мислев дека многу цреме е буден пред спиење навечер 2 саати па некогаш и 2 и 15 минути ама еве изгледа нормално е така..
    Не ми замерувајте,изгледам штракнато со мерење на саативе цело време ама еве откако почнав да рачунам точно кога заспива и станува ниеднаш ми се нема расплачено за спиење..
    Уште ми одѕвонува плачот како новороденче кога беше кога не знаев крајот да му го најдам кога треба да спие...
    @ni.na можеби ќе ти биде од корист пишаново. Бебе е, ќе менува..До пред 2 недели моето сакаше успивање без да го земам в раце туку само да го галам на главчето и тивко да пеам, сега нема шанси така да заспие мораме барем 2 валцери да изиграме низ соба.:wasntme:
    23c6f1c380a6566602ff1c6b1b4b3d05.jpg

Последна измена: 2 март 2021
    На ni.na и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  19. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Исто и јас. Како мало мн малку ми спиеше крај не можев да и најдам. Сега на апп на тел и ги забележувам дремките. 2 часа е будна и потоа и се спие, почнува да кенка и веднаш ја заспивам.

На firequeenn му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Мене ова ме спаси, не знам зошто не ми текна порано кога беше едно месечно да гуглам.
    Откако ја најдов сликата и моето нема заплачено, некако ред си фативме.

На firequeenn му/ѝ се допаѓа ова.