Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    И мојата некад знае да урла ако ја заспивам, а и се спие и се плаче, и тоа ми го прави ако е нешто активна, возбудена, играме нешто и сл. Но, повеќе од 2 часа не ја оставам будна бидејќи се преморува и после полошо е, така да пуштам на тел звуци, дете бо раце, думкам и ја бакнувам, ставам образ на неа и по некое време ќе се сруши. Муабетот ми е, деца менуваат, некад лесно некад тешко заспиваат, после 4ти скок навистина дневните дремки се подобри, без спиење во раце, туку на кревет сама, но најбитно е дете да не се премори. Ако се премори ем кенкаво цел ден ем немирно спиење навечер. Колку и да е тешко, ако треба и ти до него легни, заспивај го до 2 часа.

На ni.na, kukla21, PurpleMind и 3 други им се допаѓа ова.
  2. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Јас после саат ипол од кога е станато пробувам да го заспивам го нишкам му пеам го галам и така е супер едно пола саат, е штом очите почнат да му паѓаат почнува врескањето и тука веќе неможе да се смири му менувам позиција, ај ќе го легнам да го галам да заспие ај бели звуци што ти не пробувам на крај или заспива со цицката што никогаш не сме се успивале со цицање или ќе се премори и ќе папса од викање. Ама тоа трае со саат еве од сабајле од 8 станат до 12 се успивавме, а од 9 ипол почнавме со ритуалите пукнав колку саати врескаше значи мислам ќе полудам кај и да д:(

3. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Мислев да ти реплицирам, да ме убиеш не можам да се сетам дали ти спомнав или не. :D
    И кај мене стана покенкав при заспивање после четвртиот скок, не знам шта му би. Скоро на секое успивање, се успиваме со плачење, а баш како што викаш, се' му е погодено, пелена чиста, температура прилагодена, он преморен или не, плаче!

4. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Колку месеци ти е?

5. rainbow_bb

rainbow_bb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    неполни 2 месеца, ноќеска спиеше врзано 8 саати па пола саат цицаше па веднаш презаспа и спиеше 2ипол саати, од сабајле беше будна за цицање, пелена и tummy time вкупно саат ипол и од тогаш спие веќе 3ипол саати. :?: многу ми е последново за денско спиење... поготово после толку добро ноќно спиење. се мислам да ја будам. а иначе си спие во соба со отворени ролетни и прозор низ кој пука сонце (не директно врз неа нормално). изгледа ѝ прија свежиот воздух.

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Срцка мала и се погодила атмосферата. Мојата исто денес, накај 11:30 заспа, пробав после саат време да ја разбудам за tummy time. Она и така си задрема па ја вратив на грб да лежи и еве, чекам да стане за цицање (waiting)

Исто ролетна крената скроз, тв дрнда цело време нешто различно, врата од тераса отворена.. ќе да е до воздухот.

На rainbow_bb му/ѝ се допаѓа ова.
  7. rainbow_bb

rainbow_bb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    се разбуди нешто пред 2, еве ја сега пак си дремна. ќе видиме вечер како ќе биде. :wasntme: знам дневни дремки дека се добри за ноќниот сон, но не мислам дека важи за волку долги, повеќе логика ми има доколку се повеќе на број и пократки. ама како ѝ е нејзе убаво така.

8. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    4+

9. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Да и кај нас е после 4ти скок ваков, да го заспијам само неприметливо да мисли дека не го заспивам и така да заспие треба (facepalm)

10. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.968
    Допаѓања:
    4.856
    Мојот нокеска цела ноќ на еден час кенкаше се вртеше и продолжува, којзнае што го мачи... Око не склопив а еве од како се разбуди супер си е весел си игра :?:

11. Mila_Skopje

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Исти сме, пред 5ти скок. Нз дали е од тоа, дали од заби, а нема ни непца подуени, важно цела ноќ се превртува и во 6ипол наспана, спремна да си игра :D

12. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.968
    Допаѓања:
    4.856
    Ние излеговме од 5ти скок треба да е мирен период... Хаха не гледам на повидок ни заби ништо нервозен е бесен што види се во уста нервозно гриза прсти стално има во устата ама не гледам нешто посебно промени ... Стварно не знам што му е он си спие ама си кенка се врти ротира во креветчето нема шанси до тебе да го оставиш да спие демек помирно многу мрда и му сметаш ... Дури и во креветчето тесно му е од толку претсње ги качува ноЕте на огрсдата :rofl: па ќе се сврти на стомак а така не спие не сакаа па пак кенкање додека се сврти (facepalm)

На ni.na му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mila_Skopje

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Истооооооо :D

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.968
    Допаѓања:
    4.856
    Да се живи и здрави ќе издржиме :D

На Mila_Skopje му/ѝ се допаѓа ова.
  15. tulip-K

tulip-K Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    65
    Ние сме 4+ заспиваме и дење и ноќе со нишкање пола саат, и на крај со џудо вештини спуштање во креветче. Еден период ко да фатив ред и се прерадував...ама пак се вративме на старо. И најлошо во моментот е што од бебушка спијачка преку ноќ почна да станува на саат ипол и да бара да цица. Регресија или скок?? Или две во едно. Синоќа заспа во 7 ипол..па стана во 10...па во 1 па во 3 и на крај во 5 ипол бевме на нога. Таа наспана јас ко крокодил со пердуви

На Sinolicka. и kukla21 им се допаѓа ова.
  16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Мојов недела и пол вака прави паметот ми го мрдна и тоа кога се буди некогаш и писка на цел глас или во три саат ќе стане наспан си седи си игра :drunk:

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Пробав друг вид на вреќа, кратка хорор приказна:
    20210303_095901.jpg

18. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.968
    Допаѓања:
    4.856
    Хххаха леле незнам што ќе се прави, а тек заби коха ќе вадат.... Мојов уште нема ни н аповидок а еве го 6++ :lol: па утре и вакцина, што би рекле ваксајн ....(facepalm)

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Лелееее :worried:
    Вреќа само со рамки или со ракави. Вака плик не, страшно е ова :x

На BabyD0ll, Bicka77 и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  20. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.968
    Допаѓања:
    4.856
    Нормално ли е ова? Ноќе спие 10 часа просечно некогаш докај 10.:30 мин ама ретко. Се буди и по еден ипол час максимум пак кенка за спиење. За една недела 7м ќе полни сеуште сме со 4 дремки од кои една или две се по максимум 30 мин. Подолго од 2ч10 мин не издржува да седи буден а последниве неколку дена едвај по 2ч. Нервозен е, кенка не му се погодува ништо лигсви многу гриза се и сешто негвозно . Нелие. Голем за толку многу дремки мислев веќе треба подолго да издржува буден. Не е во скок. Не гледам заби на повидок. Спанко ли е што ли е,знам секое дете е различно но што знам :rofl: