Колку вкупно ви трае денот од будење до легнување? Да пробаш 12ч откако ќе стане сабајле да го успиеш за вечерно, а пробај секој ден по 5-10мин повеќе буден да го држиш- ако издржува 2часа пробај 2и 10мин и така додека не стасаш до малку поголем прозор на будност - понуди нови играчки тогаш или нешто ново Така секој ден по малку повеќе да ти издржува и доколку си во можност да го држиш или до него да легнеш за една дремка за да му ја продолжиш и така ќе има 3 дремки. Другарките ми велат после 7ми месец преминале нивните на две дремки ама секое приказна за себе
Пробував сабајле ако станал во 6:30 поручек го зспивам во толку и се буди за пола саат и седи до 8:30-9 тоа му е до сега стандард време за ноќно спиење. Кога е убаво времето го носам надвор седи мирен и изфржува максимум 2:30 часа ама и тогаш имаше исто 4 дремки само пократки зошто кога е преморен помалку ми спие. Пробувам на секаков начин ама не бива еден ден ќе има три после пак едн аендела 4 па пак еден два три и така се се враќа на старо
дали се рачунаат како дремки периодите кога ќе задреме на цицање? да речеме цица вкупно пола саат и замижува уште во првите 5-10 минути, дали е тоа дремка од 20-25мин? после не продолжува да спие откако ќе ја кренам да подригне.
Како ви беше спиењето во првите недели од вашето бебе? Моево постојано сака да биде во раце и си спие, ако го легнам веднаш се разбудува. Пробав кревет, релаксатор се и сешто во ништо не сака да спие.
Не може бебе од неколку недели да има ред, мало е има потреба од близина. Нормално е да спие во раце.
Остави ја да спие и спијте си и вие. Штом добро напредува, нема место за грижа. Си има бебиња што спијат и бебиња што не спијат.. радувај се што твоето е во првата група
Izvinete sto pisuvam na latinica, nemam makedonski font. Bebe mi e 5 meseci se budi 2 pati za jadenje, no vo meguvreme se budi isto za cucla ili kenka vo son, gi treska nozete odnosno gi diga vo vis i gi pusta.. posle 5 casot sabajle sonot i e mnooogu lesen znaci se budi pa zaspiva pa pak se budi.. ne znam veke sto da pravam posebno za ova posle 5, jas sum nonstop budna da ja prezaspivam.. dali i vasite bebinja go imale ovoj problem ?
Во скок сте и моето ги треска нозете се истега нервозен е две недели се журкаме навечер во 1 или 2 станува до 4 се смее се закача си седи си вика и после тоа секој саат се буди. Се што прави е нормално и што кенка и удира силно со нозе и се
На мене легната спиеше,и во гнездо. Сега е месец ипол, цица и заспива и ја преместувам во транспортер во количка. Такс спие денски, две дремки во транспортер, на кревет ептен ретко спие, или во релаксатор. Максимум 20мин. Навечер сеуште со мене спие на спална, да направи два месеца и ќе ја преместам во креветче, и онака само еднаш станува за да цица. Ова мој план, може бебе друкше размишља и планира
Бебе мое се поремети нешто,почна да спие дење.Ова вториот скок ја тера на спиење,еве ја од 12 и нешто спие комирана.
Леле а моето месец ипол не сака дење да дремне а е преморено само плаче. Да ми каже некој некоја тактика како би заспало полесно, не сака ни во раце ни со бели звуци ни со цуце само заплачува и вришти.
Исто и мојава е таква ,два месеци направи вчера и сега почна да дремнува нешто, инаку ужас беше не спиеше дење, многу малку со маки.
Исто и кај мене, 5ипол месеци е вака е навечер. Ова почна кога заврши 4 скок тука некаде, дотогаш навечер повеќе спиеше а сега се буди често или за јадење или за презаспивање. Најверојатно е регресија во спиење, друго не знам шо би можело да биде а за некој ден влегуваме во 5 скок