Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.252
    Допаѓања:
    6.734
    Не форсирам ништо,гледам дека му треба повеќе време за да заспие и се мачи,како расте така се подолг период ќе биде будно.
    Тоа секако зависи и колку време траат дремките, ако се пократки повеќе ќе има.
    П.С. Оваа табела е преземена од др. гуднајт-лице специјализирано за спиење на бебе.:)

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.967
    Допаѓања:
    4.855
    Да да секако. Не мислев дека форсираш ти општо пишав дека треба да се следи ритамот на бебето. Да не ме разбереш погрешно.

3. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    @firequeenn ние сме ексклузивно на доење, не заспиваме секој ден во исто време, не можиме некој ред асален да фатиме пошо еднаш цица на 2, еднаш на 3 саати.. Еднаш дремнува 4 пати, еднаш 3 пати, еден ден заспива во 10, друг ден во 11... Пробувам рутина да направам ама џабе, кога секоја дремка различно време трае и не е секој ден исто. Единствено се водам по знаци, кога ќе даде знак дека и се спие, одма ја заспивам и само така немам проблем. Ако сме излезени со количка денски, може по 3 сати да спие и после тоа подолго време е будна.

На BeloMache, firequeenn и Love86 им се допаѓа ова.
  4. tulip-K

tulip-K Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    65
    Јас купив од аптека термофор, ама од тие големите за возрасни. Пред да почнеме да се успиваме го полнам со врела вода и го ставам во креветче под ќебе. Пред да ја спуштам порано загревав со фен...ама тоа кабли, па тропнал фенот..па нема после кај да го спуштам....и така со ова супер е, под ќебе прави бања...после го тргам и ја спуштам во креветче на топло. Тоа е се супер, ама никако да се одвикне од заспивање во рање....ни ка кооо

На Krofna* му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Или му е ладно или топло...на мојата и е топло, бидејќи е креветчето одма до парно, и се буди и плаче, па затоа претходно ја проветрувам просторијата и не ја покривам со ништо.

На BeloMache и Krofna* им се допаѓа ова.
  6. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Kaко ги заспивате децата? Малата има 4 и пол месеци и тешка ми е веќе за во раце а само така заспива..Пробувам полузаспана да ја ставам во креветче, многу полека внимателно, одма се буди уште неспуштена. Башка што сме во скок и заспива многу тешко, по 3 саата буквално се успиваме. Ноќе спие убаво ама денските дремки се крш и навечер тешко заспива. Ќе останам без кичма и нерви, кажувајте чаре.

На BeloMache му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.507
    Допаѓања:
    7.383
    На 15 месеци уште во раце заспива.. Не знае сам, како расте се средуваат дневните дремки и побрзо заспива подолго спие, но да не те обесхрабрувам, ако е научено во раце да заспива тешко одвикнување. Моево не знам кога ќе почне само да заспива..

На crazylady и BeloMache им се допаѓа ова.
  8. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Јас во раце исто, ама мало е моето, 5 кг нема, за сега не е страшно. Мм пак ја легнува на кревет и ја гали по косиче или за раче ја држи, ако е возбудена и збори тивко и така двајцата се успиваат па јас после ја префрлам у креветче без проблем.

На thelittle17, BeloMache, Lovebug01 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Пишував пред скоро за ова, најбитно е колку дремки има во текот на денот.За вечерното спиење нека заспива со млеко ако е тоа возможно. Али само бебе да заспива, а да не плаче не е возможно :)

10. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Денските дремки еден ден ни се супер, еден ден ќе прескокне некоја и толку е после не сака да спие и само кенка. Дали е до скокот вака не знам... Денски цица после спиење, а навечер кога ја легнувам за спиење цица и така заспива ама се буди зошто мора да подригне. Па ајде наново заспивање со нишкање, бели звуци, песнички. Па ја ставам во креветче, она се ококрува и почнува да плаче па ајде наново заспивање во раце. Пробав и да и дадам да цица пред да ја бањам за после да си заспие ама не сака.

И кога се јавува регресија во спиење? Тоа со скокот се поклопува или..? И дали во таа регресија се будат често и ноќе или не мора да значи?

На ...Arthemisia... му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Конечно заспа, ме пукна ова утро, стана многу рано и цело време кенка а не сака да спие, нека стане и одам да шетам.

На BeloMache и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  12. firequeenn

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.252
    Допаѓања:
    6.734
    4++ сме.
    Од утре се враќаме на 4те дневни дремки. Деновиве пробав да имаме 3 наместо 4 ама неуспешно.Рано му е изгледа. Контра ефект постигнав. Да се вратиме на 4 дури не се пореметил цел ред.
    Не можам да држам бебе будно и да плаче. Сакав да пробам дали може да издржи повеќе од 2 часа буден ама не.
    До кога ќе има 4 пати спиење денско не знам, мозоков си го оптеретив со пресметки гужва ми е во главава веќе..

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.967
    Допаѓања:
    4.855
    Мојот до скоро 7 месеци имаше по 4. Сега е 7 ++ има три. Не се оптеретувај сите бебиња се различни.

На BabyD0ll и Brpbrp им се допаѓа ова.
  14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Остај да спие бебе, што по одморено тоа подобро.Мојов е 6++ едвај да му направам дремката два саати да му е се по пола саат му се, пред некој ден толку се премори што цел ден имаше спиено 40минути вкупно т.е. 2 дремки по 20 минути тоа беше = на хорор. :sweat: Не се оптеретувај со дремките :) само гледај да е добро наспан и весел

На Sinolicka. му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sinolicka.

Sinolicka. Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    403
    Моето има 2 месеци и одвај врзува 2сати спиење исто остатокот од денот е хорор зошто и се спие не е одморена и само плаче а не може да заспие никако..А цело време се прозева

16. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Бебче мое синоќа во 7 јадеше 150мл ад последно, заспа во 7:30 се така до 5 сабајле, бгм се одморив како човек, денес имам енергија цел град да го истрчам. :D:D

На CareTee, thelittle17, azelea и 4 други им се допаѓа ова.
  17. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    Заедно да трчаме денес :D Мојата од 22 часот до 09:30 со едно будење (fingers):l:

На CareTee, thelittle17, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  18. firequeenn

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.252
    Допаѓања:
    6.734
    @BabyD0ll @LucyLu блазеси ви.
    Јас минимум 5 пати станувам навечер со малиот. Дали за млеко дали за да го занишкам. Ме проверува дали спијам изгледа :)
    Да не е маж ми да помогне да поврзам некој саат спиење (спијам од 9 до 2 ноќеска тој дежура:D) ќе се срушев досега.
    За 1 недела 5 месеци правиме не знам до кога вака. За дневните дремки за успивање немаме мака.
    Ништо друго околу бебево не ми паѓа тешко во текот на денот,ама ова станување навечер ми кине живци. Ми наплаќа,знае дека сум спанка.;)

На thelittle17, LucyLu, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. rainbow_bb

rainbow_bb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    @BabyD0ll @LucyLu и јас ви се приклучувам на трчање, денес нов рекорд на врзан сон - 11 саати од 21 до 8ч. а јас врзав 9, полна енергија сум.

На BabyD0ll, kukla21, LucyLu и 4 други им се допаѓа ова.
  20. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Само да ви кажам кога ќе проодат ќе спијат повеќе навечер ..

На Silvi00, firequeenn, ivance.. и 5 други им се допаѓа ова.