Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Да пробаш рутина да направиш некоја.Пример во 7 саат гасиш светло тивко да е и да пробуваш така да ја успиваш.Или врекичка да земеш со нејзе да ја успиеш и така да ја спуштиш.И во скок да не сте некој

2. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Да,во вториот.
    Мхм, во 7 да гасам светло и поголемава војна ќе ми објави :D
    Гасам кон 8:30 за да во 9:30 заспие :whew:

Не знам дали ќе ни пали рутината.. да не е многу мала за да ја “запамти” т.е навикне.

3. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.607
    Допаѓања:
    15.697
    Од скокот е,и мене така ми правеше во вториот и истото време.

4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Од скокот е џабе ќе и поставуваш рутина кога во скок цела ја изреметуваат па после додека се вратиш во нормала дошол другиот скок :D

5. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Кажете некој трик како да се успива сама, се испробав, џабе. Во раце ја нишкам веќе тежи. По 2 саата се заспиваме. Секое заспивање со плачки, при крај сум со нерви. Рутина имаме во 8- 9 ја бањаме, ја носам во спална, тивко, замрачено, бели звуци, цица, заспива и кога ќе се најаде се расонува и наново се заспиваме. Ја спуштам во креветче заспана, додека да излезам од соба да дојдам во дневна она се разбудила! Среќа барем преспива по цела ноќ, по 11 саати со 1 будење за цицање, ама денските дремки ни се ужас. Се на се, денски вкупно спие 1.5 часа во 2-3 дремки распределени. Скоро излеговме од 4 скок, значи не е до тоа.

6. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Лелеее само што влеговме во 4ти скок се промена дете, во раце си сака да спие, поинаку кенка.
    Еве во 6 се разбуди во раце да го држам, ако го спуштам било каде си кенка. :sweat:

7. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Како да си помогнам,каде грешам кога ја оставам за спиење?
    Не е можно,во раце е цврсто успана,ја спуштам одма стане,абе уште не спуштена мрда и кенка.На ќебенце меко ја спуштам,бавно прво газенцето,после главичката не бива и не бива.По 5-6 пати ја ставам стане,се препотувам и јас и неа ја потам.Ми се рика
    4месеци ( +2 дена)

На Krofna* и thelittle17 им се допаѓа ова.
  8. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    2.248
    Исти случај сме ние смд во 8ми и такви сме, и на секои 15мин пола час кенкање и не продолжува без цице.
    Не знам веќе сила немам а и дење 2 до 3 пати спие по пола час и толку.
    И ова е од 5ти месец наваму не е до скок

9. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Држењето будна повеќе е огромен проблем. Води до премореност и немирно спиење, често будење. Денски прати прозорци на будност според возраста на бебето и успивај за дремки од прилика според тоа што кажа ако е бебе 2мес треба да е будно околу 1час, 1час и 15-20мин пред да се премори. Држењето будно за да спие нсвечер има огромен контра ефект

На sunmoonstars, kukla21, Nane26 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Во смисла не и дозволувам повеќе од 15мин да и биде последната дремка пред ноќно заспивање. Или последните двеџ

Не ја преморувам,повеќе од 1 и пол саат не ја оставам будна, редовни и се дремките преку ден.
    Туку после 20мин од заспивање она се буди, заспива после пола саат-40мин..

11. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Леле не ме плаши ;( Ама ќе ја оставам да се изнаплаче и да заспиез стварно не знам како поинаку. Сабајлево 2 саата веќе се мачи да призаспие. Немам сила се ме боли.

На Sinolicka. и Anaouou им се допаѓа ова.
  12. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Ова го приметив и јас во мојот случај. Ако ја држам со сила будна, ќе рика до 11, ако ја оставам да отспие пола саат-45 минути, ќе си заспие во 9-9:30.

На Krofna* и naturallmess им се допаѓа ова.
  13. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    И не сме во 4 ти скок веќе две недели како влеговме во скок навечер никако неможам да ја заспијам , претходно запиваше сама без проблем ќе ја легнам во креветче ќе пуштам светло на вртелешка ќе мрда ќе се врти , ја да сум до неа да ме гледа и си заспива па спие до сабајле , сега сме пред громчето некој едне ден а бе до 12 неможе да заспие ја лулам , пеам млеко давам ништо несака , а преку ден само на цице заспива без мака , не е плачлива ама со заспивање мака голема ....

На BabyD0ll и Love86 им се допаѓа ова.
  14. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Синоќа од 12 до 3 ја нишкав да заспие,уствари она цело време си спие во раце,пробам да ја ставам стане.. не се издржува
    Стане преку ноќ за цице после не презаспивам пак раци пак нишкам

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  15. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    Јасно ми е период е , само ми е жал што се мачи , знам дека и се спие а неможе убаво да заспие , некогаш едвај фаќа да цица ми е страв и да не се одбие :x

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  16. zemzela91

zemzela91 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2020
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    266
    Во 4ти месец е првата регресија на спиење . Истото го поминавме и ние и тогаш денските дремки ги спиеше само в раце а после в релаксатор. Ноќното спиење не ни беше проблем. Ама има регресија и во 8ми до 10ти месец. Истото се случува пак. Преку ноќ се смени детето и не сакаше да спие в креветче воопшто. Две недели со мм го чувавме во раце на смени цела ноќ.Точно на две недели се смени пак на старо и се врати и денските дремки да ги спие во креветче. Пробај да ја заспиеш на некое кебенце па заедно со него да ја спушташ во креветче. Период е и ќе помине, само трпение :hug:

На thelittle17, ...Arthemisia..., Love86 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Исти случај и ниена крај заспивам со него, легната врз него на кревњтчето и самого доближувам до спална и сум куфер толку

На thelittle17, Love86 и naturallmess им се допаѓа ова.
  18. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Ние сега го имаме тој проблем, 4+++ сме. Во 4от скок поубаво спиеше и немавме проблем со заспивање ама затоа со цицање беше проблем.
    Е сеа кога ќе се навратам и во вториот-третиот месец имавме ваков период кога само во раце спиеше и при секое ставање во кррветче се будеше. Само што тогаш беше далеку полесна и не ми беше проблем да ја држам и нишкам во раце, сега веќе стежнува. Мора да најдам некоја тактика да се научи сама да заспива, не бива вака. Се надевам и ова ќе помине @Love86

На azelea, Love86 и naturallmess им се допаѓа ова.
  19. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    После цели 10 месеци во саботата и неделата ми спиеше цела вечер,сношти стана 3 пати за да цица и фали доењето преку ден додека не ме гледа.Сама не заспива или на града или ја лулам на пилатес топка

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Јас за преку ден се помирив веќе си спие во раце,ама барем ноќта да заспие и да се буди за цицање и да си презаспие пак на цице.
    Абе ми се лоши ми се повраќа од ненаспиеност.Плус она шо е ненаспиена.
    Колку време трае таа регресија?