Мамс за навечер не се жалам си спие беба си врзува саати ама преку ден... Веќе една недела не спие како што треба. Се нишкаме или возиме во количка пола саат за дремка од 10мин и цел ден така во круг. Кога ќе си цица си дремнува и свежа е девојката. Еден саат ако врзе некогаш жива среќна сум. Незнам што да и правам веќе ми доага како сите идеи да ги потрошив како да спие Релаксатор,транспортер,количка,креветче,гнездо Помагајте незнам што пропуштам. Денес точно 2 месеци сме
Ние сме 4 месеци и исти сме преку ден, за едвај да врзи пола саат спиење почна пред почеток на 4тиот скок и ете уште си тера така, се надевам после скокот ќе се врати во нормала
Chanell што дрога му даваш на детето??? (Дан ме сфатиш погрешно, пошто форумов е дувло на грешни сфаќања) Моето повеќе од два и пол саати не врзува навечер (еднаш четири и пол ама јас не сум на дугме за спиење, дури завршив дома ово оно дури легнав тоа стана) а сега со вториов скок денски ни пола сат не врзува...ене го будно од 10 си се нишка во релаксатор и нема абер да спие...не неможам кафе да се напијам
Zdravo,nie sne 5meseci i 8dena,dnevnite dremki ni ae vaka,malata zaspiva so cicanje i od koga ke zaspie uste si ja drze gradata 15-20min i si cica so pauzi,koga mislam deka e zaspana probuvam da ja izvadam gradata no prodolzuva da cica i ne ja pusta,i taka ke pomini pola saat da spie taa veke vo race i mnogu mirno spie taka,koga ke probam da ja ostavam vo krevetceto odma sekava i se razmrduva,gi otvara ocite i se budi i probuvam vo krevetceto da ja niskam no gjabe i taka sekoja dnevna dremka (i se oseka ako tropnam ili da rabotam po doma),zaspivame na 1.5 do 2 saati od poslednata dremka,cucla ne faka nikako se da cicne pa da zaspie,no navecer od koga ke zaspie cvrsto i ja stavam vo krevetce i si spie samo za cicanje se budi na 3h inaku si spie (retko da se razbudi ko dnevnite dremki od koga ke ja klam vo krevetce) Sovet!
Ја заспивам со пуштен фен. Дури не зацврсти убаво не ја спуштам да спие сама. Во меѓувреме со фенот го затоплувам креветчето, ја спуштам и ја лулам. Фенот никако не го гасам, спие само ако и бмрчи во близина. Спие еден саат, па почнува да се буди. Ја нишкам и давам да цица и кога ќе презаспие кога не .. Мора да е најадена за да спие. А дека ќе заспива сама, не верувам. Големава сега на скоро 3 години тек заспива сама За навечер, од 8 до 10:30 се буди два пати, со нишкање и цицање т.е шмукање на празно презаспива, после во сон закенкува за да цица, а тоа е веќе 2 по полноќ.. па накај 6-7 пак цица, и тоа се дури спие, не се расонува вооошто. До кај 12 спие во креветче после ја земам до мене Изглеа излеговме од скок штом заспива вака рано и си спие убаво..
Фенот ни беше нашиот најдобар пријател ама сега и него го протестира а и мажот ми се запна да го одучи од заспивање со фен,не планирал цела плата на евн да ја дава ама сношти пример сама го заспивав мажот ми имаше нешто друго работа, па си го уклучив фенчето ама џабе...сат и пол си се пулеше во недоглед дури заспа...само што заспа за еден сат дојде време за ново јадење Ама и порано и фенот кога работаше по цела вечер најмногу што има спиено без да се разбуди беше 3 саати дома и еднашка бевме на поседок кај моите таму беше 4 и пол саати.
Ја инсталирав апликацијата... мора план со премиум членство за такви нотификации или почнува да кажува и бесплатната опција од 2 месеци нагоре? Ако имаш премиум членство пиши како си задоволна.
Јас ја имам обично без да платам си одговараш прашалник колку дремки има бебе кога ви е bedtime, и оно ти пресметува
Не мора премиум. Намести си број на дремки и ќе почне да ти смета. Јас за прво ќерче си платив да ми дадат насоки за спиење, за ова немам мака.
Како се справувате со бебе што многу мрда и се заглавува во креветчето па кенка додека не го наместиш. Еве синоќа го ставив на спалната да спие на мм на делот( него го испративме во др соба ) спиеше 10ч без да се разбуди. Се изврте 360 степени ама има место. Во креветче ми се буди на секое вртење ..... Ги дига носете и ги качува на оградата кога се врти на страна како тесно да му е (120*60) стандардна димензија е креветчето нема ништо во него да му зазема простор плус незнам веќе ми се иде да му купма голем кревет и да ставам огради некое искуство совет?
Јас немам за што да се жалам.Ја преспива цела ноќ. Заспива во 9:30-10 најдоцна, сабајле во 6-6:30 станува. Но не сака да спие сам во креветче. Ако заспие сам, после 2-3 часа плаче да го земам до мене. Ако го земам одма заспива без лулање без ништо, само ќе се гушнеме и спиеме. Ама се поголем е и никако не нѐ собира, сакам да го тренирам сам да спие во свое креветче. Освен добро познатиот метод cry it out, друг начин дали има? 10 месеци е..
Мајки беба е 14 дена и еве неколку дена навечер многу немирно спие, првото спиење и е добро но после тоа само испуста некои звуци, како да се жали, хрчи, мрда..како да се буди а спие. Има ли некој искуство? Може ли да и се почнати грчеви?
Да не случајно ѝ е затнато носето? И на ќерка ми на околу две недели и се затна носето за прв пат, хрчеше и се будеше... оттогаш редовно го чистиме, и немаме проблем.
Извини не те разбрав добро ама мислсм дека 15мим не е доволно за дремка и затоа ти е преморена. Треба барем 30-40мин за да рачунаш како дремка. Нема везе ако е последна дремка од денот, пак и треба добра дремка за дс издржи до вечерното
Јас не ја исправувам да ждригне на последното цицање пред ноќното спиење, зошто заспива цицајќи..исто и мене ми е малку страв така, но ако ја разбудам да ждригне ,потоа треба пак презаспивање......