Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    2.236
    Со првото дете дури два фена рикнавме, па после почна и со на yt фен да се задоволува.
    А сега со второво бебче, кога треба да пуштам фен да исушам коса или да го заспијам брат и, мора обавезно да ја проверам да не се разбудила од звукот :D

2. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.984
    Ја го гасам продолжува на јутуб, а цела ноќ шушти едно такво звучниче :D

3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Навечер само за заспивање, после гасам. Преку ден ако нема фен од сестра и нема око да склопи. Едцај отспа дента дур купив нов фен. Спиешеми со апликација, ама фенов повеќе маскира.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.984
    Едно време заспиваше само со јутуб ама сеге го фати период кога се е поинтересно од спиењето и пак сме со фен. Некогаш и правосмукалка палам :D8)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Фен не ама бели звуци пуштам одма ја смируваат. Гледам прозор на будност да не утнам. Пратам знаци, одма кога ќе почне да покажува дека и се спие ја носам во спална. Дома ми се смеат дека на сила го успивам девојчето. До пред некое време си беше супер одма си заспиваше иако во раце ама ќе си се наспиеше по 1-1,5 часа од дремка, не знам што стана како излеговме од 4 скок почна вака. Среќа барем ноќе спие по 11 саати не се буди, само ќе закенка еднаш до два пати, ја земам ја цицам и ја враќам заспана.

На Mila_Skopje, Nane26 и Milkiway им се допаѓа ова.
  6. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Зависи, 5-10 минути, а некогаш и пола саат :^)

7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Прашувам бидејќи кога го спуштав во креветче, а не бил заспан цврсто, се будел. Сметам дека 15-20 мин се тамам, пробај така. Еве исто и сега е, само различно е тоа што не го ставам заспан во креветче, туку влегувам да го покријам. Да објаснам на што мислам.
    Сам заспива во креветче, но денски прво се мота и си шета во креветче, па легнува за да заспие. Го следам на камера кога легнал. Ако влезам да го покријам после 10 минути, веднаш крева глава и не е заспан. Чекам барем 15 минути и после влегувам, цврсто спие и не ми се разбудил. А ако подоцна влезам, пред крај на циклус, пак има можност да крене главче. Истото беше и со спуштање во креветче, пред 15 мин е пребрзо.

На tulip-K, Nane26, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.984
    За ноќе кога е време за спиење ја му читам приказни, поезија што ми дојде при рака ама дење ако не е во количка нема шанси да го заспијам ако помине времето да е буден 3 саати ако не заспал не поднослив е. Пробај денските во количка во корпата. Сабајле пијам кафе гледам тв он во количка го клацкам и заспива прва дремка без звуци без ништо. Бар и ти ќе си поодморена да не ти е во раце штом во креветче се буди.

На Nane26, azelea и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Такво ти е детето :)
    Првата ќерка имаше некој висинометар, оди па спушти ја заспана! Со мм се смеевме пред некој ден какви нинџа потези сме правеле за да ја спуштиме. Ова до ден денес трае.
    Е сега, бебе заспано во раце, го спуштаме, врти главата и продолжува. Значи се исто се прави, ама ова спие :)

Помирете се дека такви се децата. Колку побрзо прифатите, полесно ќе живеете :rofl: Дури и мајка ми кога ја чуваше во раце и спиеше. Мајка ми викаше вакво нешто ме видела (facepalm)

На thelittle17, Nane26, CareTee и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    @Lovebug01 и мојата е иста 4++ е,повеќе нишкам отколку што спие.Мојата спие во раце од таа причина што морам да ја фатам полурасонета да цица.Но 2-3 дена ми заспива во количка и тоа на галама...ни бели звуци ни ништо.Го гледа батко и си игра јас бутам напред назад полуседнана под агол од 45 и кога ќе заспие ја спуштам.Е сега мене не ми одговара во количка бидејќи додека ја кренам кога се буди она веќе се расонува и не цица...јас па со цицањето мака

11. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Дали некој е сличен? Заспиваме во 20-20:30 без проблем, спие во креветче, значи ја оставам се врти на страна, ама до 12. После се буди, т.е само се тркала во креветче, па ќе задреме 1 саат и пак истото. Може да е од заби? Не сме во скок. Преку ден исто си спие по 1 саат без проблеми

12. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Да ние сме исти. Ќе сврзи 2-3 часа и после само се врти на меше па плака, ја вртам па пак истото. После бара цуцла или пак ќе се сврти и така во круг до 7 сабајле. Како зомби сум веќе.. инаку е 6 месеци, заби уште не ја мачат гледам само поцрвенеало долу кај единиците

13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ова сега почна, така? Мојава имаше 10 дена вакви околу почеток на 7ми месец. Еве ја неколку дена “нормална” :)

На Mila_Skopje му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Исто е и со моево само што станува во 1 и седи до 3 си се држи на креветчето и си кружи околу него.Обично кога сака нешто да усоврши не не остава да спиеме. :) Порано барем ако се разбудеше со млеко продужуваше сега протестира:D

15. Mila_Skopje

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Па нека е 1 недела, дури и кај нас ако ја земам истото е.

16. Mila_Skopje

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Хаха, знае и она ама кај 4 па да си игра до 6, да грепка по чаршавот:D

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    мислам фаза и е. Ќе мине

На Mila_Skopje му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Kako moze bebe od 12 dena da ne saka da spie? Ke se nacica ubavo i ke zadreme ama moralo neli da zdrigne pa se rasonuva i prai sighseeing na stanot...okokorila ocinjata i samo gleda levo desno, se prozeva, zatvori otvori so ocinjata i taka edno saat i kusur i maltene doslo vreme za novo doenje:D

19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ете може :) Ќе со фати ред полека полека

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Estella

Estella Истакнат член