Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.249
    Допаѓања:
    56.994
    Или ќе фати ред или ти ќе се навикнеш :D
    Кога ги читав во друга тема дека се жалат на 3 дневни дремки од 40 мин бев whaaat?
    И моево не спие ама ич. Ќе заспие до цицање, јас не мрдам од страв и за 5 мин се гледаме со широко отворени очи.
    Се’ пробав. Она оставање во креветче успан ама не заспан, тоа па ич. Уште се трудам да го навикнам така ама пак завршувам држејќи го во раце за да одмори бар 15 минути.
    Викаат по 2 месеци има подобар ред, ај да видиме...

На thelittle17, Ava.84, Nane26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.617
    Ох и тоа како може :D
    Има новороденчиња шо едноставно не спијат како другите бебиња.

На thelittle17, LivingGlam и Nane26 им се допаѓа ова.
  3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    7ми месец и сеуште е таков освен сега навечер што врзува иначе до 2 месеци не знаеше што е тоа сон, само знаеше дека нон стоп време беше за јадење :D. Додуша и сега за млекото особено навечер се бунтува се му е малце треба еден казан со млеко да направам ваљда доста ќе му биде :rofl:

На azelea, Happyinlove, thelittle17 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Zenski sto ubavo me izraduvavte:rofl:
    Toa e ke se ucime ke se ljuljame....bar relaksatorot mi go saka pa tamu ja ostavam demek da zaspie ama sega za sega samo na kakanje ja tera toj:rofl::rofl:

На Oneo, Chuchanov, Nefertiti. и 5 други им се допаѓа ова.
  5. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Моево за јадење може нон стоп, не му е проблем, ама за спиење и не мора да се спие.:rofl::rofl::rofl:

На Nefertiti., CareTee, Ava.84 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.829
    Допаѓања:
    33.826
    Не сум била единствена со ваква не спанка.Таман ќе избегам уште од кревет станувам таа отворила очи]:).Имам нова финта ја лулам во раце со пуштена правосмукалка на минимум и кога ќе заспие ја ставам во релаксатор па врзува дурии 30 мин:sweat:,ама да ја лула пуштен.Навечер само мрда и писка и ќе дојдам со градата ќе ја лижне и заспива , земам се облекувам, се вртам да си заспијам и само што ќе задремам пак писка и така во круг:drunk:.
    Најмирно и најдолго ми спие надвор дури по 1 до 1,5 саат, ама мора да ја возам не може да стојам^_^.
    Во релаксатор сама не е заспала, тоа и е веце:lol: .

Кога ќе ми текне како се жалев за големата, а таа по 3-4ч врзуваше(facepalm).

На Chuchanov, Brpbrp, CareTee и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    6 полни месеци и само 2 дремки од 30мин. Јас го легнувам одам мочам сд врајќам он станат8-|
    Денски спиеше само во болница кога бевме 5 дена. Толку.
    Е нојќе спие само еднаш станува за млеко го пие и продолжува

На Chuchanov, Lovebug01, Brpbrp и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Барем навечер спие :D мојот на 6 месеци исти беше само навечер знаеше да стане во 2 до 4 да си игра :drunk: или пак во сон мижи и си седнува и само го легнувам и си продолжува со спиење:D.
    @Alishan30 касно станува затоа и касно легнува одприлика треба да спијат 11 саати навечер. Пробај од сабајле секој ден по пола саат порано да ја будиш и барем да станува рано.Кога ќе дојде време за во градинка шок ќе и биде во 6 да стане :D:D али биди спремна за кенкање па плачки па ништо да не е погодено да не сака ни да игра :D

На Happyinlove, azelea, Alishan30 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    Пробувам и тоа, ми паѓа во раце.
    Не да кенка, глава и паѓа, очи на пола копје, пуштам гласно, готвам за да не е тивко и не бре, си спие во гужва.
    Ќе пробувам, не се одкажувам.
    Еве ја заспа во 22, само што стана, ќе и дадам да цица и толку е свежа што ќе си играме потоа:drunk:

На Brpbrp, Happyinlove и mal.ecka им се допаѓа ова.
  10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Мојава до2 месеци си сврзуваше денски по 2,3 часа сон. Сега по 15мин спие 3,4 пати. Од 6 саато е станата а има спиено сѐ на сѐ саат и пол. Повеќе време ми одзема успивањето отколку што спие. Ни количка, ни бели звуци помагаат. Вчера се возевме 2 часа со количката, абе ни 5 мин не ги склопи очите. И денес исто. Очните капаци ѝ се црвени, очите ѝ паѓаат ама ете не спие. Големата си спиеше неколку пати по саат и пол, два. Тотално се различни двете. Среќа што ноќеска спие, само се буди два пати за млеко.

На sunmoonstars, Ava.84 и Happyinlove им се допаѓа ова.
  11. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.094

Исто е и моето, после 2 ипол месеци почна да спие најмногу по пола час, некогаш 2 пати некогаш трипати во денот

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Вечерва за прв пат ќе исклучам греење за ноќно спиење, температурата незнам колку ќе падне во текот на ноќта, но денеска беше 20 степени преку дента, мислам дека е време да се навикнува бебе да спие без греење,нас ни е многу топло во текот на ноќта последните денови откако времето надвор се стопли. До сега парното беше вклучено, но претопло е мисла за да работи веќе и преку ноќта. Инаку бебе е месец и 3 недели, што ќе ми кажете вие, дали греење уште навечер?

П.с. и како ги облекувате навечер за спиење и со какво кебенце ги покривате сега кога е потопло?

13. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Боди по кратки и шпихозни или дводелни пижами и чорапи
    До вчера со подебело поларно ќебе и беше борба со спиењето веројатно му беше претопло од вечерва тенко ќебенце

На sunmoonstars му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nane26

Nane26 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    596
    Синчето ми е колку твоето, исто и ние сме со парно, до сега ни еднаш од кога е роден навечер не сум догревала, нема потреба, ни еднаш температурата кај него во соба не паднала под 24 степени. За престој на бебе температура на соба треба да биде помеѓу 21 и 23 степени. За спиење од сам почеток го облакам во боди на долги и шпихозни,и си го ставам во вреќичка за спиење, пошо многу мрда кога спие, и се открива, особено преку ден,и вака во вреќичка знам дека си е покриен.

15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Мојата е два и пол месеци. Ноќеска ни е пуштена климата на 18,19ст. Ама не грее цело време, од време на време се вклуче. Малата ми е облечена во боди на кратки и шпикозни или дводелно комплетче и покриена со едно јорганче ама од тие ептен тенките

16. Barbie*world

Barbie*world Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2021
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    105
    Zdravo majki, maloto moe e eden medec, maka macime so spienjeto vekje nekolku dena,denski ne vrzal da spie voopsto samo kratkk dremki od po polovina cas-40 min...navecer koga kje stane da jade potoa tesko zaspiva, mi treba po eden saat dodeka da go zaspijam, dali stomaceto go maci, dali se plasi od racinjata se udira neznam sto da kazam...
    Vie sto imate bebenca na taa vozrast kako ste so spienjeto i nekoj sovet da dadete...?

17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Пошандрца моево! Секој ден се порано и порано станува, а дневните дремки се хорор. Вчера 2ч ја заспивав. Нит скок има, нит бутур!

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    808
    Се смеам кај шо ве читам, пошо истато веќе се случува и со нас, мислев до бебево е нешто :D абе буквално секој ден ни е различен, ако спие си оди сѐ по редот, ама во денови како вчера, едвај да ги собереш сите дремки ако еден саат беа вкупно, и така до 19ч. Во 19 се комира и тек накај 00ч се буди:| ама ете, штом е кај сите така изгледа нормално е :D

На Nane26, Krofna*, CareTee и 2 други им се допаѓа ова.
  19. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.693
    Исти сме и ние:D 7 недели е бебе, има денови како по книга, спие станува пола саат до саат па пак спие и така цел ден. Е има и денови каде цел ден дали еден саат вкупно спиела.

Ама не се жалам, среќна сум што ноќите немаме проблем. Се надевам вака ќе продолжи.

На ivance.., Krofna* и ...Arthemisia... им се допаѓа ова.
  20. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Истиот случај, ме спаси нешто што не го препорачуваат, бејби нест. Но, моето не се превртува во сон(засега), спие мирно и не мрда многу. Само со бејби несто можам да го успијам на кревет и сосе него да го префрлам во креветче, само така не се буди, ако под него има подлога. Освен тоа, ретко некогаш ако спие со нас, посигурен е во бејби нест отколку претходно кога беше без, ние поопуштени спиеме. Јас СЕ УБИВ од барање соодветен бејби нест, не земав било што, барав нешто со порамни рабови во кои нема да има ризик да си ја пикне главата и да се задуши. 6++, засега ова функционира одлично, за понатаму ако почне да се превртува во сон, не знам...

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.