Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Каков бејби нест имаш?

2. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Прво имав еден обичен и никаков.
    IMG_20210426_115932.jpg

После инвестирав повеќе, ама овој бил медицински, со специјално душече(душекот ми беше битен затоа што го користам многу.
    Screenshot_20210426_121151.jpg
    Screenshot_20210426_121106.jpg

Да напоменам дека не живеам во Македонија, ама види, може ќе најдеш нешто слично.

Врз вториов користам чаршав со ластик, како заштита плус да не забие глава измеѓу.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Кај нас дали воопшто ќе најдам нешто вскво. А баш е убаво и корисно, така ми изгледа барем.

4. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Пробај, може ќе најдеш слично. За корисно, корисно е и најбитно, бебе спие во креветче.

5. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Истото мислам дека повеќе овде го проаѓаат со тек на време ќе врзува повеќе

6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Се поремети со спиење моево по цел ден како кутре завива, а не плаче, заби на повидок нема по тврдоглаво е и од мене:whew::whew:. Дневни дремки по 20 минути на секој два саати навечер легнува во 20:30 и ќе се разбуди во 2 сабајле станува и оди низ креветче до 4-5 сабајле ни со млеко не заспива веќе ни никако :yawn::yawn:. Па и дури и вика и се закача и никако не можеме да го презаспиеме|-).

7. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Моето ни во вакво не спие во креветче :D
    Со мене и точка.

8. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Кога преминуваат од 4 на 3 дремки? Моево за една недела 4 месеци ќе наполни, од минатата недела почна по 3 пати да дремнува од кои 2рата и е најдолга, саат ипол, другиве по 40тина минути. За навечер сеуште нема никаков проблем. Се буди еднаш за цицање и веднаш презаспива. Така спие околу 11-12 часа.

На Krofna*, thelittle17 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  9. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    7.258
    Бебе мое на 3 недели преспива еднаш, заедно со ќерка ми од 2 и пол години :(
    Навечер спиење слабо, од 8 и пол до 2 убаво спие без прекин, после тоа до сабајле цело време полубуден е, грчеви, какање 2 пати, цицање и тоа е, поминала ноќта.
    За дневни демки незнам дали е премногу бучна ќерка ми па го буди или бебе е толку дружељубиво па несака да пропушти момент ама мислам премалку е ова спиење за толку малечко бебче..

Па кога ќе се сетам додека бев бремена ме тешеа дека може второво ќе ме остава повеќе да поспијам (facepalm)

На Nane26 и thelittle17 им се допаѓа ова.
  10. Mmm.b

Mmm.b Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Zdravo, sakav da ve prasam dali ima nekoj vakvo iskustvo. Moeto bebce ima skoro 5m, poslednive nekolku dena histericno place koga kje i se prijade ili koga treba da spie. Pazam koga kje pocne da zeva ili da si gi trie ocinjata, gledam da ja uspijam odma, no pocnuva histericno da place, po pola saat se tegneme. Se poremetiv. A da naglasam deka samo kaj mene ili kaj tatko i saka da e vo race, bilo koj drug da ja zeme place isto histericno, pogotovo ako ne sme doma, ako e na nepoznato mesto. Mi se odmiluva da izlezam od doma, pogotovo sama, a sekoj den ja setam, ne deka e samo doma pa da i e toa. Aj pliz help koj se soocil so vakvi histericni napadi na bebce

11. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Ќе се самоцитирам. Сабајлево бебе после цицање не презаспа. Очите ококорени. Пробував нишкање, цице, цуцла, јок. Ме гледа и се смее (lalala) Видов, не видов, ја ставив во дневна кај играчките и почна да си игра. Го разбуди и мм пред аларм. А он цел весел стана пошто ја слушнал како весело им гуга на играчките :drunk: Стана пред 5, си легна во 7 со галење и држење за раче. Од кај толку весела во ниедно време, не знам. Ај барем после поспавме и двете уште 3 саати.

На thelittle17, Krofna*, ivance.. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Раат си

13. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Мене ми личи дека е скок

14. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Не се жалам воопшто, со спиењево максимално не има поштедено до сега. Умна на мајка :makeup:

На thelittle17, Kolache na mama и Krofna* им се допаѓа ова.
  15. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    :l:

16. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.092
    Допаѓања:
    14.693
    Здраво женски.
    Бебе мое е 8 дена. Беше падната на килажа повеќе па ми рекоја да ја разбудувам на секои 2 часа. Така и правам прво ја разбудував-ептен тешко па ќе се нацица и ќе заспие пак. Е сега може и да не спие и по 3 часа и тоа не е еднаш во денот повеќе пати се незнам колку е нормално за толку мало бебе да не спие толку долго. Се уште на разбудувам на 2 часа што мислите ? Не е плачливо бебе ептен е мирна можи така да си лежи 1иполовина

17. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.617
    Малата ми беше повеке будна како новороденче него ли шо спиеше.
    За будење не знам немаше проблем со качување на килажа напредуваше добро.
    Се чудев како може новороденче да не спие ама ете можело, еве ја уште не спие.

На Krofna*, Nane26 и KittyCat:) им се допаѓа ова.
  18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Биди среќна што не е плачливо.Моето ем будно ем плачеше нон стоп. :) После втор месец почна малце повеќе да спие и да се средува спиењето.Јс не го будев супер си напредуваше зошто нон стоп цицаше, цицач невиден беше :)

На thelittle17, Krofna* и KittyCat:) им се допаѓа ова.
  19. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    Моето ептен падна на килажа дури имаше веројатност и ден плус да доседиме во болница поради тоа. Но, кога си дојдовме дома ич не ја форсирав, не ја будев. Цицаше кога ќе посакаше. Фала богу добро напредува до сега

На thelittle17 и KittyCat:) им се допаѓа ова.
  20. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Леле, моето спиеше првата недела зошто имаше жолтица, и морав да го будам да јаде, ама затоа после тие 7 дена до ден денес, сме изнамачени со спиење.. се е нормално кај бебињава, и да не спие, и да спие, и дремки од 20 мин да има само, се е нормално, после трети месец викаат ќе се стабилизираат, па ќе видиме, еве си чекам јас, и грчеви да поминат, и да спие подобро.:rofl:

На Nefertiti., LivingGlam, KittyCat:) и 3 други им се допаѓа ова.