Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.590
    Допаѓања:
    9.988
    Од втор месец,претходно заспиваше во 23.30 па до 7,ама се будеше неколку пати во текот на ноќта за цицање.Одкако почна да не де буди,се загрижив ,бидејки не се буди,ама кога отидовме на педијатар ми кажа немај гајле,бебе нека си спие,добро напредува не го буди.и така си тераме веќе.и убаво ни е.:D

На A.n.g.e.l.a.V, dromka, tanjatt и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Mojava eve ja kaj 10 zaspa uste ne e stanata za cicanje projdeni se 4 saati. I toa kenkava bese ne se ni nacica ko sto treba pred da zaspie. Jas uste ja budam na 5 saati ako ne stane sama navecer nekako se si mislam gladna e. Sega za sega super napreduva i preku den e ko svajcarski saat na 3 saati tocno si bara cicka. Bebe ima 1 mesec i vaka mesto da spijam i jas pojse se budam(facepalm):D

На Nefertiti. и thelittle17 им се допаѓа ова.
  3. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.900
    Допаѓања:
    11.448
    Син ми додека беше бебе, се будеше на саат, два за цицање така ми правеше до годинка, после продолжив да го дојам ама не се будеше толку често.
    Првите месеци по саат и повеќе беше на града, бев ваква од умор :drunk:

На Silvi00, thelittle17, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.967
    Допаѓања:
    4.854
    Само што се беше опрсвил со спиењето прекина да пие млеко преку ноќта спиеше добро по 10-11 часа еве втора вечер спие и на секој час во сон плаче кенка го галам му давам цуцла продолжува цела ноќ на еден час. Па и дневните дремки му се пореметија скокот 6ти е пред самиот крај, заби ли се, регресија ли е. Се осеќам преуморно.

5. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Da se dopolnam vo 4 jas ja stanav za cicanje inace aber nemase. Se nacica i odma zaspa deka predhodniot den nespiena bese ko sto treba. Ama zatoa posle vo 7 ko svajcarski saat pocna da otvara usteto i da se vrti levo desno i aj sega....da si ja ostavam vaka navecer:wasntme:

6. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    1.712
    Ние сме 10 и пол.. Цица и се буди многу цццц.. Нз кога ќе почне да спие повеќе

7. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.582
    Ние го поминавме 6ти скок од дете што спиеше сега се буди на секој два сати, а еднаш пие млеко. Жива ненаспана еве една недела, а и несака во кревечето да спие. Незнам што да правам упорна сум со кревечето, оти не планирам со нас да спие

8. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    И мојата е 5 месеци,кај мене па нејќе да заспива на цице,мора да ја лулам саат време да зацврсти па ја спуштам.Некогаш одма се буди давам цице во полусон и ќе презаспие.Но овие вечери имам друга мака.Често се буди ноќе,не ја осеќам од шо сум ненаспиена и преморена,кома сум.Она си леже,расонета,не фаќа цице будна,ја заспивам,сигурно е гладна,само шо ја спуштам пак се буди.
    А прво штом почне да мрде ја кревам,ќе се нацица и ќе продолжи уште 3ч.
    Стварно незнам како да спие подолго без да се расонува

9. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.967
    Допаѓања:
    4.854
    Му ја тргнав цуцлата излезе он пред некој ден од скокот, веќе трети ден како не му ја давам, уште се буни неколку минути пред да заспие вика се дере се вртка ама заспива и спие многу помирно одколку со цуцла кога спиеше. Сега многу е напорен се исправа на креветчето и се пушта не му текнува дека може да падне и да се повреди. А за спиење од кога почна да се врти на страна не сакаше во креветче т.е. кје се заврти ги качува нозете на оградата и кенка додека не го преместам убаво да легне, па затоа наоравивме кревет че поголемо 150/90 и цела ноќ ротира мака нема :D здравје понатаму кревет ќе му биде хаха го минавме некако преживеавме

10. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.582
    Многу тежок скок барем за нас..
    Иначе како успеа цуцлата да му ја тргнеш.. Имавме 6цуцли мм на секое во аптека ќе видеше нова и ќе му купеше немавме проблем сите ги фаќа.. И сега сме останати на една сите ги снема ќе е во колочка додека шетаме и ќе ја фрли и нема назат не ја земам намерно..решена сум до прв роденден да е без цуцла.. Пред некој ден и оваа што е останата ни ја снема дете не заспа ти се верува скапа плачење.. Кажи ми совет како успеа да ја тргните

11. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.967
    Допаѓања:
    4.854
    Немам совет ја користеше само за заспивање. Онака не. И не му ја давам сега кога го успивам трет ден веќе поплакува малку 5 мин макс ама не некое плачење јако. И сеуште исто реагир асо плачење ја мислев трет ден веќе нема да плаче ама уште ја бара. Инкау има некоја метода прво преку ден да ограбичиш користење па за дремки п навечер или кога ќе задремува а да
    не е сеуште заспан да му ја извадиш и така секој ден порано да му ја вадиш се додек ане е без неа.

12. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.582
    Исто и ние само за спиење ја користиме и едино во количка додека да го седнам му ја давам.. Зошто се тегниме во последно и за во количка

13. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.967
    Допаѓања:
    4.854
    Ако си решена најдобро е ја фрлаш и толку . Приметив кога е поизморен побрзо заспиба не се буни многу. Понуди му друг тип на утеха галење пеење нишкање тапкање по газе и слично. Јас на пример за успивање го носам во соба спуштам ролетни пуштам бела врева и седнувам со него во раце и правам се исто како претходно само без цуцла му го давам кебенцето да го гушка па него го гриза го плука и така се залажува се смирува и заспива. Ако нема други наговестувања освен цуцлата дека. Е време за спиење прво створи некоја рутина како за кога ќе почнете со тие работи да знае дека следува спиење и така мора да поплаче. Пробав и оној со вадење на цуцлата недозасоан ама нема шанси се ввознемируваше повеќе. Тебе може ќе ти успее пробај.

На kjofti4 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    FB_IMG_1620664438737.jpg
    Жива вистина :rofl:

На A.n.g.e.l.a.V, Oneo, Inana123 и 15 други им се допаѓа ова.
  15. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Колку е долг прозорецот на будност кај вас што имате бебенца 5, 5ипол па и 6 месеци?
    Кај моево беше 2 саати но почна многу да се буни на успивањето последниве неколку дена, ги трие очињата а весела е си игра си гуга си брмчи. Денес ќе ја оставам 2ипол саати будна па ќе видам како ќе биде.

16. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Овој период мислам им се менува и со ќерка ми е исто. Првата дремка е после 1,5 часа ама спие 30 мин и свежа е и наспана нема шанси да ја презаспијам. После тоа е будна 2,5-3 часа, па спие 2 часа, па будна 2 часа, спие пола саат-40 минути, па будна 2 и пол часа и заспива.

На thelittle17, Love86, kanella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.252
    Допаѓања:
    6.734
    @Lovebug01 @kanella и ние сме 6 месеци. Има 4 дремки во денот, а деновиве сакам да направам 3 да има, време е. Само не знам како да се организирам со доручек и ручек.Тој после секое јадење и пиење млеко имаше дремка досега, а сега како би било ќе видиме.
    Ако има 3 дремки нема да заспива како и досега во 9 туку во 8..малце рано да не е па да се разбуди во 5 сабајле:?:
    Вашите по колку дремки имаат и како ви е распоредот со јадење и спиење?

На Lovebug01 и kanella им се допаѓа ова.
  18. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    2.899
    Слично е и кај нас како што опиша Lovebug. Сега е 5++, баш приметив буден е и до 3h, поготово пред последната дремка тогаш е најактивно дека се шетаме па ич не сака да спие во количка, сака само во раце и да разгледува надвор - да не пропушти нешто. :D

На Krofna* и kanella им се допаѓа ова.
  19. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    @Kolache na mama @firequeenn @Lovebug01
    Имаше 4 дремки но секој пат со различна должина, пр 3 по половина саат и 1 од саат ипол, или сите 4 дремки по 30-40 минути. Вчера имаше 3 дремки не подолги од 1 саат. Последната и беше од 15.30 до 16.20. Пробав да ја заспијам кај 18.30 да преспие барем 15 мин но не сакаше никако и ја оставив до 19.15 ја игравме и заспа во 19.40 до сабајле до 7.00.

Денес еве сега прва дремка тера па ќе видиме како ќе биде понатаму. Кога завршува тој циклус од 40 мин сон никако не успевам да ја презаспијам, се буди инстантно со очи ококорени спремна за игра со гугање со пеење...

На firequeenn и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  20. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    2.899
    Зошто се трудиш да ја презаспиеш? Ако е весела значи е доволно. Мојот има 3, понекогаш 4 дремки во траење од 30-45 мин, многу ретко некоја дремка да му трае 1,5h (таа е попладневната дремка кога има 3 дремки во денот). Сега е во 5 скок, па некогаш мора да го нишкам, до тогаш сам си заспиваше, освен последното заспивање, тоа секогаш е со нишкање.

На kanella му/ѝ се допаѓа ова.