Спиењето на вашето бебе

Discussion in 'Бебе' started by captivating, Oct 2, 2013.

1. Chanell*

Chanell* Форумски идол

И моето е со нас на спална од прв ден коа си дојдовме дома.
    И така ќе биде дур не потпорасне, ама многу сакам до мене да си спие :inlove:
    Поголемата ќерка до 1 година си спиеше со нас, после тоа креветчето го доближив до спална со спуштена страница, и спиеше во него се до пред да се роди бебе. Еден месец се прчеше во поголем единечен кревет, кој откако пристиггна бебе дома го освои татко и.
    Јас со двете на спална :$
    Мене ми е убаво вака, барем никој не ми ‘рчи на уво цела ноќ,и добивам екстра гушкање наутро :inlove:

Догодина здравје,ќе си спијат посебно..

mal.ecka, Ava.84, thelittle17 and 4 others like this.
  2. CareTee

CareTee Популарен член

Среќа имаме голема спална, му се смеам на мм, има место за нас двајца, бебе и уште едно дете:rofl:.

И јас мислам дека до годинка сигурно ќе си ја гушкам до мене.:inlove:Само уште дење малку да се среди барем една дремка сама да и е, друго не се жалам. Ќе се учиме понатака, како што викате со годините како си растат, сами ќе си се одделат да спијат сами.

3. Krofna*

Krofna* Популарен член

Кажувај :D

4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Мене многу ме интересира како ги ставате во вреќичка бебињата кои заспиваат во раце? Јас никогаш не сум го ставила, не ни имам купено зашто скоро цела ноќ откриен спие, па мислам џабе ќе е. И сега еве само што заспа и си мислам сега да треба да го ставам во вреќичка, како? Нема шанси претходно зашто од топло нема да заспие.

thelittle17 likes this.
  5. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Ја ставам во вреќичка пред да заспие, цица, заспива, ја ставам во креветче. Ако не цица заспива во раце ама во вреќичката. За денски дремки не ја користам. Ама од 4++ може си е навикната така, има дечиња склетчии ич не сакаат. Сега лето топло е може и ќе ја тргнам ако не најдам некоја тенка.

LivingGlam and Jana06 like this.
  6. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Му ја ставам кога му облекувам пижами, дел од рутината ни е :D
    Во вреќичка го дојам навечер, не е проблем.

7. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

I mene ova me zanima. Jas kupiv pred da se rodi i ja koristev edna nedela ama prekomplicirano mi bese navecer koa treba ke stane za cicanje treba da ja izvadam da ja presoblecam nacican zaspijam vo race i vratam vo vreka bez da se razbudi...epten teskl mi bese i ja bataliv si ja pokrivam so kebence

Jana06 likes this.
  8. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

A za presoblakanje? Se doi vo vreka ama mene presoblakanjeto mi e problem mora da ja izvadam baska i mislev zesko i e vo vrekata use ja koa ke ja gusnan za doenje ziva voda ke e. Taa sekako se zapotuva vo glavata dur cica

9. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Прво го соблакам и ставам вреќичка, па дојам и заспива :)
    Или ако се буди мн гладен, давам една града, преслекувам, па друга.
    Не му е дебела вреќичката и температурата навечер е 19-20. Не се испотил досега.

Ava.84, Pacient srna and thelittle17 like this.
  10. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Кога треба да ни е последната дневна дремка, да речеме ако сакам да го легнам во 21ч? Колку растојание да има?

11. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Колкаво е бебето

thelittle17 likes this.
  12. CareTee

CareTee Популарен член

Кај нас максимум што ми издржува е 2 часа, ама ептен ретко, најчесто на час и половина ја успивам преку ден. И навечер после час и половина почнуваме со ритуали за спиење, бањање, јадење и пак не фаќа после 2 часа да спие.

Како што гледав на нет 1:30 до 2 часа е до 3 месеци возраст. И кај нас стварно е така.

thelittle17 likes this.
  13. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Па не знам пример некогаш знае во 19ч да заспие, да спие до 20:30ч и нрма логика да сака во 21ч да спие, затоа не знам како да организирам.
    9 недели.

Ava.84 likes this.
  14. CareTee

CareTee Популарен член

Тука некаде сме ние 10 недели...

Ние од 18:30 до 19:30 ни е период за бањање. Секој ден различно, некогаш во 19:00 некогаш во 19:30, во зависност од претходното спиење. Ама после 18 часот не и дозволувам да спие. Се занимаваме некако, да издржи уште пола саат барем.

Сега летно време сакам да пробам покасно да ја легнувам. Ќе фати многу жешко и тоа време ќе сакам надвор да сме да искористиме денот. Сега за сега до 20:00 максимум спие, покасно да ја држам нема шанси.

Ava.84 and thelittle17 like this.
  15. Evy81

Evy81 Истакнат член

И јас со мерак ја купив и само еднаш успеав да ја искористам. Патент, па раце да извадам и вратам, ехееј. Сега на 4++ се врти ротира низ цело креветче, нема шанси тоа со вреќичка.

thelittle17 likes this.
  16. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Уште 2 дена и месец прави бебе. Спиење катастрофа... Денски од 8 кога ќе стани едвај ако заспија кај 10:30-11 и тоа трае ептен кратко потоа кај 1 и нешто можи да заспие пак кратко па се бањаме па од кај 2 и нешто до 4 може да поспие и потоа имаме спиење дури во 8:30-9 вечерното спиење е супер сега за сега ама денски се нервира место не ја фаќа се тегни плачи кемчи плус и грчеви и што да ви расправам. Некој совет ?

17. Love86

Love86 Истакнат член

5+++ нешто и е пореметено
    Навечер касно заспива 12-1
    Сабајле накај 7-8ч се буди кенка миже,неможе да презаспие.Саат ипол ја лулам,оставам за пола саат пак е будна.Сум ја оставала сама да презаспие неможе.
    Сум пробала да се дорасони да биде будна-неподнослива е.Ајде пак во раце уште саат време нишкај,ја оставам и пак е будна.
    Значи она е буквално цеел ден недоспиена.И ни можеш да јаде каши од шо се трле очи,нос.
    Прво ако заспиеш накај 12-1ч ноќе стануваше во 12ч со 3-4 пати за цицање.
    Сега незнам шо и е

18. Silvi00

Silvi00 Истакнат член

Најверојатно скок во развој. Голем скок во развој има во шестиот месец, но последната недела е неподнослив (околу 26тата недела). Мојата се будеше на секои 10-15минути, или на пола час цела недела.

thelittle17 and Love86 like this.
  19. Krofna*

Krofna* Популарен член

Немој не ме радуј!
    Веќе некое време се буди навечер на секој два часа и си седи саат два буден
    Од денес во 5ти скок па нека ми е со среќа

thelittle17 likes this.
  20. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Ми треба совет мајки.
    Бебе е 4++. Оваа недела почна преку ден да се врти на меше и нормално, не знае сама да се врати на грб, се буни после кратко време. Ноќеска мм ја слушнал како испушта некои тивки звуци, станал и ја видел будна и свртена на меше. Ме разбуди и мене. Не се бунеше долго време, си ја цицаше раката. Ја оставивме намерно така за да видиме дали сама ќе закенка и да, после 5 мин почна да се буни.

Работата е што преку ден после минута, две се буни. Ноќеска кој знае колку време била наместена така пред да се разбуди мм...

Прашањето ми е, што можеме да превземеме за да не се врти на меше навечер?