Уствари пиано подлога е, слична на оваа на локо кроко. Ама мала е уште не разбира толку дека пушта музика ако клоца со ноџињата. Ама со висечките играчки ептен си игра. Плус и музика и свири во позадина. Моја ќере ептен го сака. Најискористена работа ми е ова. Релаксатор не сака ич. Сака да прета со раце, нозе. https://lococroco.com/бебешка-подлога-со-пијано-розева
Ова морам да го земам! Да видиме дали ќе е од помош да здивнам малце. Малиов и во спиење мислам дека прета и со раце, и со нозе, една секунда не седи мирно, и само сака вниманието на него да е насочено.
Јас им се восхитувам на мајките чии бебиња заспиваат сами. Мојата 4 месеци е, првиот месец во раце заспиваше, потоа во лулка. Лулај -лулај по цел саат, а таа 15 мин ќе спие. Ете сеа запа после 1 саат, ја ставив во креветче се разбуди и ајде пак од ново... Денски не ја ни местам, во лулката си спие.
Ќути, јас им завидувам на сите што децата им спијат, не знаат која среќа ја имаат, мојов не заспива без мене, без да го лулаш или думкаш, или тапкање по газе, или галење, значи преуморно се осеќам.
Не туку се замарај што ќе рече некој , дај магичната рецепта како да ја одвикнам и јас мојата од раце.Мене зглобот на десната рака ме боли од лулање.Зарем престанува бебе по долго плачење?Мојата во транспортер не доседува плаче се дере, црвенее , зајдува .Многу е мачна за заспивање.А плус спие кратко.Ја земам на ризик од казна, многу плаче инаку.
Ние како исто дете да имаме родено. Исти теленца се и двете . Со првата поинаку ти беше? Да се тешам за второ здравје
Ne znam dali ti e probano ama mene koa mi e tesko vo race da ja setam po doma od umor legnuvam t.e. nekoja polulezecka poza i ja stavam vrz mene na stomak i taka ja niskam ili ja tapkam po gazot. Stom se uspie ja turam vo krevetce
Првата исто плачка беше,исто со лулање и доење заспиваше,ама спиеше 3-4часа.Исто и навечер се будеше по еднаш до двапати.Ама плачка не сакаше количка едвсј на 8м почнав да ја возам. Разликата е тоа што на второто толку не му се тресам и да плака не се стресувам.Со големата плака ау готово болно е, кој знае која дијагноза не и ја препишав.Ако си чил мајка сега со второ полесно ќе ти биде. Не сака на стомак или кон мене свртена само обратно да глетка.Мм пробува како што викаш ама нее се дере плака
Epa ko sto ja drzis u race samo prilegni....nodzinjata ke i visat od tebe i taka sum.praela. taka ke te gleda
Zdravo majki Denes maloto ni polni 2 medeci Od totalen denski nespijac denes cel den spie... Bukvalno stanuva jade i povtorno si zaspiva... Vo megjuvreme e raspolozen kje mi upati nekoja nasmevka kje si pogugame i si zaspiva...e sea neznam denov li mu e takov, mene li mi e cudno neznam so da kazam... imate nesto vie da mi kazete ili samo filmovi si pravam?
Носилка за бебе имаш пробано? Функционира беспрекорно. Или пак пилатес топка. Нежно нишкање и за некоја минута е успано.
Каква носилка? На марама и кенгур ли мисли?Ги имам и двете пробано.Не сака да ја носам свртена кон мене,ги дига нозите и плака и главата ја трга. Не сака на меше да лежи. А за пилатес топка немам, ама за скоро ќе одиме во мк таму бабите имаат па ќе пробам.Фала ти на идејата .
Марама, да. Може да се случи да поплаче на почеток ама се успива. Работата е да ја врзеш убаво да и биде угодно. Ако е добро наместена не би требало да мрда со ножињата. Ако успееш е олеснување и за по дома да си работиш додека она спие во марамата
Пилатес топката е супер, брзо ми се навикна бебе на неа. Но боли кичма од топката, и јас и мм се укочивме и ја баталивме.
Mene pa bas mi ja rekoa za da ne boli kicma vo sporedba so da drzis bebe vo race i da setas ili densas po doma. Doduse nas grbot ne boli od sto ne go drzime ispraven ko sto treba