Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Ivana.kas

Ivana.kas Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    636
    Зависи колкава е температурата во собата каде што спие бебе. Мене ми е 20 степени, спие со боди на кратки ракави, пижами на долги памучни и боса. Покриена е со тенко ќебенце. Иначе е 6++.

2. Ivana.kas

Ivana.kas Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    636
    Мајки ве молам за совет, ќе спобудалам. Ќерка ми спие само во раце (јас сум крива знам) е сега со жешково значи утоп се прави. Цела недела пробувам во количка, ја нишкам на нозе на перница но залудно, плачи се зајдува и пак во раце. За навечер исто, во раце се успива но ја оставам и спие сама но најголемиот проблем ми е за денските дремки. Чаре? :sweat:

3. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Kolkavo e? I mojata zaspiva vo race ama relativno brzo i ja spustam vo krevetce i si tera

На Ivana.kas му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.507
    Допаѓања:
    7.383
    Моево такво беше, период е. Околу 4 месеци тука кулминираше ситуацијата. Особено последната дремка, се во раце беше. Другите дремки знаеше и доле да дремне по 10 минути пред да викне. Година и пол е сега, заспиваше во раце до пред недела дена, сега гледам заспива сам (со мене во кревет нормално). И мене драматично ми изгледаше ова со спиењево, ама расте и ќе помине. После ќе ти фали да е толку приврзано за тебе :l:. Сега може и да пробам да го ставам во креветче сам, се си бидува кога е бебенцето спремно, ама не знам дали јас сакам (facepalm). Некако ми е убаво да се гушкаме :angel:

На Silvi00, IRBBB, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Ivana.kas

Ivana.kas Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    636
    6+++ е, ако ја спуштам преку ден одма се буди. Само навечер си тера.

Знам дека ќе ми фали, но се поти многу страв ми е да не се разболи. Тоа најмногу ме мачи :|

6. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.507
    Допаѓања:
    7.383
    На раката тетра пелена си ставав, отприлика година се разлика, и моево беше такво во лето..

7. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.673
    Нема чаре:D
    Скрос исто е и кај нас. 3 месеци е. Јас си се помирив и веќе не се ни обидувам да ја легнам. Се прилагодувам, се средувам додека е будна и после и двете одмараме.:inlove:

На IRBBB и Ivana.kas им се допаѓа ова.
  8. Ivana.kas

Ivana.kas Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    636
    Имам една перничка тенка таа ја ставам на рака и плус тетра, и кога се буди пак е жива вода :drunk:

9. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.326
    Допаѓања:
    4.781
    И јас така како тебе ама последниве недели ќе ја заспијам и ќе ја легнам на спална, ќе закенка зошто мисли дека ја напуштам, ќе легнам до неа и одма на града ќе ја ставам, ќе се доиме легнати двете додека не заспие. Пробај така, моментално спие саат ипол, таман и јас одмарам со неа.

На IRBBB и Ivana.kas им се допаѓа ова.
  10. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.507
    Допаѓања:
    7.383
    Сега ми текнува, јас исто се секирав. Мојов и кога спиеше во креветче се потеше кај главата цело вирче правеше. И жива вода беше.. Не ми настина од тоа, го бришев колку можам, исто почнав и тенко перниче да му ставам па кога ќе го испоти ќе го превртев или тргнев..

11. Ivana.kas

Ivana.kas Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    636
    Фала ви многу женски, ќе пробам секако и ќе бидам упорна, се надевам ќе се одвикне :l:

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.617
    Тетра пелена под главче, серија, кафе и уживај.
    Не настинуваат од потење барем кај мене никогаш не настинала така.

13. Ivana.kas

Ivana.kas Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    636
    Искрено се опуштив малку, се се' плашев да не ја разболам. Фала ти :l:

На haruki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    1.669
    Мајки 4++ сме, кога ви заспиваат бебиња за ноќно спиење? ние сме со 4 дремки, наутро спие до 9, но навечер колку и да се трудам да ја легнам порано на пр во 7 часот секогаш си го смета како дремка и за 1 час е станата, па за ноќно спиење ми заспива кај 21:30-22:00(се буди нормално за 2 до 3 цицања но повторно заспива, со исклучок на последниве 2,3 дена) ,некако ми е касно за бебе, каде грешам и некој совет ако може

15. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    1.669
    Како сте со бебе, има ли промени. Ние исто си тераме :D

16. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Касно стнува наутро и затоа касно легнува

17. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    527
    Мене баш ми е ок 9 саат , па навечер сега е убаво за шетање ,денски ќе стане и претопло дур се вратиш и го средиш се ,ете 9 саат е. А и маж ми кога ќе го види бебето ако заспие во 7 :D

На Krofna* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Очајно ми треба било каков совет! Не сум спиена со месеци, откако е роден, нема никаков ред, не сака да му направиш, вришти ако го задржувам буден денски неколку часа, значи спие пола саат и ете го станат, навечер се успиваме од 9ч па се до 12ч, таман ќе заспие ете го се разбудил, после 12ч спие и сврзува 2 до 3 часа макс. Се буди и не бара за цицање, туку ете така си дреме, се смее, си гуга, некогаш плаче, секогаш е различен.
    Дајте некаков совет што да сменам, колку дневни дремки треба да има на 3 месеци, по колку време да траат, прозор на будност колку?
    Ќе се швркнам од неспиење веќе, не се трпи ова стварно!
    Бели звуци не помагаат, думкање и шшкање додека да го заспиеш и толку. Значи со рутина за бањање и за облекување пижами е, во исто време секогаш, и пак е џабе, ништо не допира до синко.(facepalm)

19. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.617
    19 месеци сме без сон, преку ден спие само пола саат навечер се биди по безброј пати.
    Од 9 30 спие до сега само три пати стана.
    Ние сме помирени такво ни е детето.

20. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    4 дремки треба да има на оваа возраст, најмногу 2 часа прозор на будност. Заспивај го во тивка и темна просторија, не му збори само пеј му тувко или ш’шкај. Ако промашиш прозор на будност станува нервозно кенкаво. Е сега може и во скок да е околу 3 месеци 3от скок беше, па брзо потоа и 4от доѓа. Ако спие помалку од 40 мин пробај да го презаспиеш. Една од причините за честото ноќно будење е преморувањето преку ден. А ако се остави подолго од прозорот на будност веќе станува преморено.

На thelittle17, Krofna* и Nane26 им се допаѓа ова.