Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Добро до кога ќе се буди на секој саат ипол ноќе,не цица на секое будење..презаспива со нишкање.
    Ај шо не цица будна се помирив ( сега цица само за дневните дремки) си викав ќе јаде каши,подруго ќе е.Сегс ни каши јаде ниту спие преку ден само во раце.Ноќе е катастрофа..можно ли е да е гладна?
    Уста не отвара за кашички
    Јас нема сили за другото дете во текот на денот.
    6++ е,ова е неподносливо веќе..ниту јаде во текот на денот нити ноќе спие
    Што му се случува на бебето,да не треба некои испитувања да правам,каде да го носам..лудило е оваа

2. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    1.709
    Колку сте големи? И ние никаков ред немаме не се трпи

На Love86 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    6++ е малата
    Буквално е без ред..

4. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    1.709
    Ние сме годинка.. Се буди по 5 6 пати.. Немам веќе живци

5. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Аууу..вие сте големи и пак се буди често..си седе будно или презаспиваш?

6. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    1.709
    Пррзаспива одма.. Демек цица а уствари не цица.. Саат сат и пол и пак кенка стенка

7. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Е исто...ем ќе цица и пак на саат ипол се буде,па.ќе.презаспијам па ајде пак дошло време да цица и буквално цела вечер јас сум будна.Ај јас ќе издржам но ме загрижува толку мало бебе без сон,да не му биде нешто..и од шо е цел ден кенкава недоспиена не ни јаде

8. Servet90

Servet90 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    62
    Ist problem imam i jas 6+++ e sinot bukvalno ne spie voopsto i vo poslednive 2 nedeli ne saka ni da jadi kasicki ustata e drzi zatvorena edvaj da e otvori. Plus i koga sme izlezeni nadvor vika vristi na cel glas kako da koj znae sto loso mu pravime ne znam do koga vaka...

9. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    И ноќе ли не спие?Значи кога ми беа полни градите ама убаво наполнети ќе се разбудеше во сон ќе се нацица убаво буквално ќе ја испразни градата и продолжуваше уште 3-4 саата,сега меки гради треба да влече само ја држи во уста,ќе заспие ја испушта,ке ја оставам и она за саат време пак е будна.
    Како да му помогнам на бебево незнам
    Буквално уста не отвара и она за каши

10. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    1.709
    Мене не ми прифаќа ад никакво... Сок пија некогаш плаче и сок му двам и заспива ама не е тоа поентата не сакам да го учам на то

11. Servet90

Servet90 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    62
    Ni preku vecer ni preku den ne spie i full da mi se polni gradite so mleko ke si se nacica i buden si ostanuva bara vnimanie vika piska dura da go krenam i taka 1 sat minimum igrame i pak so 100 maki da zaspie istosteni sme i jas i soprugot

12. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Кај мене веќе не се полнат градите и мислам да не е гладна на толку бидење...а преку ноќе барем врзува ли 2-3 ч сон

13. Servet90

Servet90 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    62
    Sto e toa 2 3 sati a da ne se razbudi?? Jas si se naviknav vaka a za toa deka se gladni stvarno ne znam mozebi a mozebi i ne takvi si se maticniot lekar ni kaza deka e zdravo bebe ama takov mu tabietot

14. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    890
    @Love86 си пробала ли со АД?
    И јас имам еден нејадач дома и можам да замислам како ти е. мислам дека навечер ти станува од што е гладно, знам дека гладно бебе не спие, освен кога се ептен мали.
    Исто и кога се прегладнети потешко да ги натераш да јадат, вознемирени се тогаш повеќе и потешко јадат, за кратко врме треба пак да му се нуди.
    Педијатар што вика? Како напредува бебе со кг? Од почеток ли се мачите вака со јадењето?

15. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Вечерва не ми издржа до 9.
    Ете го заспа сега, па вечер ќе се буди два пАти, ако заспие во 9 по еднаш ми се буди..

На CareTee му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    2.974
    Дали во 9-10 месеци се менува спиењето? Или можеби запчињата се. Мака мачам цел ден едвај едно спиење. Весел е

17. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Да Мила,уште кога беше помала пробав со АД бидејќи не цицаше бидна само во полусон..но никако не прифати ниту едно.Она не знае да пие од шише,цуцлата ја жвака.Сменив 4 шишиња,4-5 врсти на млеко буквално и се гадеше.Теравме некако до кај 5месец и почнавме со вкусови.Си реков ќе јаде каши ќе си цица во полусон..малце се опуштив..но ете и каши одбива.Веќе незнам како да и помогнам нејзе,а после и себе.Од каде да почнам да го решавам проблемот?
    Дали од шо е гладна не спие,или од шо нема сон бебево цел ден е недоспиена и не јаде?Незнам буквално што да превземам.Убедена сум дека е гладна.Неможам да воведувам нови намирници бидејќи уста не отвара.
    Кога престана да цица будна,почна да стагнира со килажа..едвај дуплираше килажа.Во место стое.
    Педијатар вика упорна биди..ама едноставно плаче..не сака
    Сум пробала после цицање саат ипол да понудам каша,после два,после два ипол,после три часа и веќе и се спие и не јаде.
    Знам дека се буди од глад..ама како да помогнам

На mila89 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    А како сте со килажа,како напредува?
    Мојата едвај дуплираше на 6тиот месец.

19. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    890
    И јас се мачам со јадењето на моето бебе, и ние сме на молење. Еден ден убаво јади, после два дена се помалце. Не можеш на сила да натераш бебе да јаде едноставно нема начин. Нас сега кога направи 3 месеци ни препишаа витамински сируп Babyvit. Ќе видиме дали има резултати, пробак може ќе фелува кај вас.

20. Servet90

Servet90 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    62
    Super e so kilaza napreduva se super nema problem okolu toa i pokraj odbivanje na hrana