Здравје кога ќе одиме на контрола на полни 7месеци ако уште е иста килажа ќе барам витамини некои да пие за апетит,сега само давам вит Ц капки,тоа ми препорача матичната.
Значи си имаш доволно млеко,и ти напредува,кај мене е премногу намалено бидејќи одбиваше да цица И покрај пиење на чаеви и таблети за лактација,џабе кога бебе не стимулира
Probaj laktamiks cajot....mene mi se sredi laktacijata gore dole imav ostanato caj vikam da go dopijam ispiv edna casa odma sleden den se naduvaa ko baloni gradive za malce ke ja zapusev ednata deka izlezena bev bez pumpa podolgo vreme
Redovno pijam lakta miks po tri casi,Humana po dve I kapsulite Laktil sabajle vecer...tolku e Jas polni gradi nemam oseteno..noke zatoa mislam cesto se budi ne I stiga I ostanuva neeojadena
Веруви го прејадов...неможам веќе едноставно ми се повраќа,ама ќе пробам за вечера ем на диета малце..
Јас тешки гради од 4 скок немам сетено ,тогаш не цицаше освен полу заспана затоа и оттогаш ја одби десната , сега цица на лева и кашички повеќе од 100-120 гр не изела а 10 месеци е. Сакам да кажам дека не мора баш полни да ти се градите за да не е гладна , со пелени како е полни ли ? И крвна слика? За шише дали проба на мам има со една плоскаста цуцла не класична мене само тоа ми го фати ...
Истово ќе го кажев за шишенцето, и кај мене фати мам само. Додуша таа само ја џвака цуцлата но дека широк отворот 6+ и тече у уста и голта. Млеко не сум дала но мислам дека ќе пие затоа што цуцлата мн убаво и легнува во устето.
Isto isto i mojata e taka, voopsto ne saka legnata da zaspiva, duri i ako zaspala i ja spustam odma se budi i se buni. A taka polesno i za drzenje e ama eve..
@Tiny Love @Katerina94 @Lovebug01 @Girl 20 vi blagodaram za odgovorite. Se nadevam period e ke se smeni stom ne sum edinstvena
Смени педијатар барај испитувања. Крвни слики претпоставувам си правела. Може анемија да развие ем не цица ем не јаде. Сакав да кажам, ако ти вика интуиција дека се буди од глад и нема добар сон-тоа е. Верувај си на интуицијата. Решение мора да има некакво само треба да се најде. Си пробала да ја храниш надвор или пред тв со цртани? И што обично даваш за јадење какви каши ?
Јас денеска капнав од трчање по детево. 14 ипол месеци сме. Утрово како стана во 9 двапати пробував да ја заспијам но тоа траеше по 5 минути 10 ,се буди и пак си игра ,трча . А башка тоа сме настинати со растечен нос и кашлање одвреме навреме ,обично на спиење. 65 недела почнуваме ,треба да не сме во скок.
Има две недели како бебче си се врти во спиење на лева страна и така само така сака да спие, го враќам на грб, за две секунди ќе се сврти на лево не сака никако на грб. Ми е страв да не се искриви? Синоќа ми кенкаше се превртило на стомак па со носето на душекот, страв ми е да не се загуши...
Беби и ќерче исто така сама си се врти. Ја ставам на грб ама у истата секунда се врти на страна и после некое време на меше ја наоѓам. Мислам дека големки се веќе и ако ја чепнам за да ја преместам одма се буди. Првите пати и мене страв ми беше ама веќе не се замарам. Нека си спие како што и е убаво.
А не ти се удара од страните на креветчето? Мене обавезно, и ќе заглави ќе се разбуди, приплакува и најчесто морам да ја свртам и да и ставам цуцла да презаспие.