Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Сум пробала со цртани,не бива.На двапати кога шетаме а е време за кашичка ми има јадено.Дома на тераса не јаде.Крвна слика правевме минатиот месец беше во ред.
    Наутро давам овошна,најчесто се купечки бидејќи домашни никако не сака.Купечките ги мешам со гриз на Хипп,или со палента,со бисквитната добра ноќ за да ја држе.Сакам и повеќе видови житарки на Хипп да ги земам и од нив да мешам.
    За ручек компир и батат обавезно ставам во зеленчуковата.
    Израснав едно дете со кашички домашни,со топ крвна слика,не знам што беше антибиотик до 3год.Оваа сега незнам...како прво да ми е,како да незнам каши да правам.Какви испитувања да правам?

2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Да се дешава некогаш да дојде до оградиците и тогаш приплакува ама морам да ја земам да ја нишнам во раце, бидејќи цуцла не фаќа за да презаспие.

@Love86 со шмукалчиња да даваш си пробала?

3. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    ќе го земам и оваа шише,ќе пробувам пак..ама млеко знам нема да прифати АД..битно шише да фати.
    Минатиот месец беше во ред крвната слика,овој месец ќе правиме пак.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    @Lovebug01 да,јадеше кога воведував вкусови и баш и земав ..незнам сега шо и се случува.Оваа трае веќе две недели и повеќе одбивањето каши

5. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Да не никнат забчиња?

6. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    И кај мене се врти ама на десна за спиење. И како стрекла од часовник низ креветчето да не знаеш кај му се ноџиња кај главче. И мене ми е страв за на меше да не се сврти. И еве 2 дена по ред пред 5 ми станува и презаспивање со доење не, ептен во лулка.
    @kanella се удира кај мене вртејќи се, се ми е страв да не се повреди. И мојата нема шанси сама презаспивање, ни цуцла сакаме, ни ништо.

7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    многу паника без потреба. Бебето ти е 6 месеци. Дај му време!!

Првото било јадач, ова не е. Помири се и терај. Еве ја големата, 3.5 има и се на гурање јаде. Антибиотик не пиела. Нема врска тоа со јадењето. Видов во еден пост јадењето си го врзала со антибиотик. Колку јаде, толку :) Најди што сака и тоа ќе го ставаш во секоја комбинација. Ќе пројаде.

На mila89, Love86 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  8. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Не го врзувам антибиотикот со јадењето,не си ме сватила.Зборот ми беше дека јадеше убаво домашни кашички,плус си цицаше,крвнс слика топ и ни еднаш се немаше разболено до 3год.за да пие антибиотик.
    Оваа со нејадењево и кс ќе и ослабне,ниту пак напредува,а плус будна не цица.Можеби кревам паника,ама сепак не сте на моето да знаете која мака е.Благодарам на советите
    Тоа е..ќе тераме

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    @Love86 во Еурофарм имаш шмукалчиња за повеќекратна употреба пробај и со нив. Пробај различна конзистенција види дали сака потечно или погусто. Во краен случај би ти препорачала да се консултираш со @majkatakata на инстаграм и да пробаш со BLW. На 6++ мислам дека веќе можеш да воведеш и јогурт и кисело млеко. Сигурно ќе пројаде, нема вечно гладна да седи.

На Love86 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.249
    Допаѓања:
    56.993
    Кога ви преминаа бебињата од 4 на 3 дремки и како?

Почна да се буни многу на последните две... плаче за спиење и се бори, па дремнува 15-20. Последната ја скокна неколку пати па заспа директно кон 17.30.
    Само што заспа по саат и пол нишкање и кенкање. Не знам дали ќе си го смета ко дремка или ќе се разбуди само за цицање па ќе продолжи. Лотарија :D

Кога да знам дека е спремен за 3, па да се потрудиме подобро да ги распределиме?

11. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    73.723
    Мојата 4 месец и 5 имаше по 3 дремки, уште малце ќе биде 6 месеци ама веќе намали на 2 со тоа што си легнува во 7 ипол.

На BabyD0ll и LivingGlam им се допаѓа ова.
  12. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.583
    Допаѓања:
    9.962
    Мојата кога почна 4ти месец скрати на 3 дремки....еве ќе направи 5 за некој ден и строго ги почитува дремките.:D
    А заспива во 21 се буди во 7,точна е секој ден.:clap:

На azelea, Pacient srna, Ava.84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.249
    Допаѓања:
    56.993
    Значи дефинитвно е спремен за 3, го осетив деновиве.
    Последната му беше 15 минутки, па едвај издржа саат откако се разбуди.
    Претпоставувам дека самиот ќе си среди распоред, само ќе се потрудам да го занимавам подолго да остане буден по дремките.
    Денес два пати излеговме и издржа два саати измеѓу, со последните две ја утнавме работата :D

@macka91 и @DELFINA81,самите бебиња си направија ред кај вас?
    Фала ви :)

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Ќе пројаде знам...и треба мош време.А шо убаво тргна со пробување вкусови..
    Со полни 7 ќе воведам кисело млекце и јогурт.Сега ќе пробам телешко и пилешко да воведам

15. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Со 5 месеци.
    Почна да си седи будно по два сати место 1.. 8)

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  16. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Моето плука зеленчук и плаче не јаде.
    Ама во овошје ужива.
    Види пробај и банана со круша, тоа ти е слатка комбинција и полека додека се навикне бебче, ќе зајаде.

На Love86 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    73.723
    Кај мене самата си направи ред и потоа ја следев, немаше отстапка и од моја страна. Во 15 до 8 и спремав млеко и заспиваше, следна 12 и потоа 2. Сега со едната дремка што ми ја скрати пробувам да влеземе во ритам ама гледам дека едната дремка сега и е околу 10, а следната во 1. Во 7 ипол најкасно 8 заспива станува измеѓу 6-7

На azelea, LivingGlam и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  18. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.356
    Допаѓања:
    4.660
    Ние сега правиме 5 месеци и уште имаме 4 дремки по 30минути…значи како аларм да има..во периодот од 25-35 мин тоа е станато…ама касно легнува и касно станува…ако заспие во 21:30 него тоа му е дремка…за пола сат се буди и заспива во 23-23:30…а ако заспие во 22 знае да стане за пола сат, да е буден пола сат и да продолжи…ама сега засега искрено не ми смета касното легнување, лето е, знаеме и во 9 уште да шетаме покрај езеро па така засега погодено ни е..а и спие цела вечер…некогаш станува во 4 за млеко, некогаш во 6, а некогаш до 9 сабајле не бара..ич не се жалам :wasntme:

На azelea, LivingGlam, CareTee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Исто

20. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.827
    Допаѓања:
    33.810
    Приметувам и мојата последниве денови по два саати седи будна па сега сметам има по 3 дремки.
    Изгледа ни пораснаа бебковците:) и се пољубопитни се:inlove: .
    Дали твоето лигави многу?Мојава утоп се прави и се сака нешто да гриза,најслатки и се рацете8).

На azelea, CareTee, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.