Моето спие повеќе од твоето. Одприлика 5-6 сати е буден во 24 часа. Навечер околу 9 заспива потоа се буди околу 3 за јадење па во 6 и продолжува со спиење докај 9. Еве сега го наранив, преслеков и пак заспа. Мислам нормално е се уште се малечки им треба повеќе сон. Моето и кога се возиме во количка само спие.
@Igle ние сме скрос исто како @eli25 , заспива вечер накај 8 или 9 па станува во 1 па во 4 и 7 сме будни . Преку ден слабо спие и ако заспие 1 час и се буди , но има денови кога повеќе му се спие и си преспива и по 3 часа . Период му е тоа не се секирај и они некогаш се поизморени и спијат повеќе. Пример ако го оставам пола саат на стомак одма после тоа заспива дека се изморува многу.
Свесна сум. Пробав да ја расонувам кај 9. Ама со плачки е дур не заспие пак и пак си отспива плус 3 саати.
Мајки ние сме скоро 3 месеци последниов месец преку ден бебе почна да ми спие многу малку по 15мин . многу мрда со рацете и се буди, приметив дека ако го ставам да спие на стомак си спие убаво и подолго. Последниве неколку дена ноќно време кога ќе го заспиам и ќе го легнам во креветче многу мрда и се буди неможе да се успие, а веднаш штом го свртам на меше заспива убаво. Прашањето може ми е малку глупаво ама може ли да му штети некако спиењето на меше или слободно да го оставам да си спие. Заборавив да напоменам дека цврсто си ја врти главата кога си спие на меше и лево и десно.
Не го оставај да спие на меше. Не цела ноќ. Патронажните пред некој ден беа кај нас и мојава спиеше на меше, ми кажаа само кога јас сум до неа да ја оставам така, а кога и јас спијам да ја вртам на грб неа. Може да се загуше така на меше.
majki, po kolku pati preku den i po kolku vreme, vi spijat bebushkite na 10+. Mojava, od ko napravi 10m naednas rezko go namali dnevnoto spienje, kako so spiese 2 pati po 2 saati sega spie, 2 pati po 45min....nekako mi se cini deka spie mnogu malku preku den.
не е малку,ако ноќе си спие доволно.Како ке расте ке почне по еднаш да преспива.Сега зима иде,денот е краток и доволно е по две приспивања да има и да си легне навечер поранко.
Синко е 9+, до скоро имаше 2 дремки од по 2 саати, ама сега си ги спои во една од 3 саати. Навечер заспива околу 8-9 часот, сабајле станува околу 8-9. Дремката му е околу 11-12 часот.
не можи да се загушат нема потреба од такво шубе да си ставате некој ако му е страв нека не споделува подобро со др и не се секоаш у право тоа пстронажните си кажуваат нивен ред а твое е како ти кажува инстинкт плус они си го вртат главчето и самиот рефлекс не им дозволува да дојде до лошо ако зсстанат во неудобна позиција верувајте ќе спиштат и тоа како .. кај мене мала нанеше до 2 ипол м така после мн ретко еве а 5 мес насабајле се така а наоѓам во посл време пак .. уште се плаши бебче @elcezelce пробај стави му нешто меченце дури завлече или ќебенцето да го држи ил настрана ставај го ќе помине за брзо ова исто беше и кај мене по 3 медец мн измења
Vo kontekst na komentarot, ...bebe letoto si go pomesti vecernoto zaspivanje kon 10:30h pocna da zaspiva, a si imase ubav red predhodno, vo 9h vo krevet.Pa bas si velev lele tesko nas, zimata kako sto se stemnuva vo 17h do 10:30h kako ke ja istrpime da ja igrame i zanimavame, nie ke kapneme za son...No eve kako sto velis od ko pocna da se namaluva denot srekja i se namalija dnevnite dremki pa 9:30h se spremame za spienje,cica i 10h veke e zaspana...se nadevam pak kon 9h da zapocne da zaspiva, ubavo ni bese taka.
Ние спиеме само на меше е баш напротив може да се загуши на грб а на меше ќе поврати побзо и да поврати ќе му истечи а на грб му останува и мене ми рекоа така една пријателка ме исплаши а внуците само така спиеа
Според мене најдобро е да спијат на страна,ниту на меше ниту на грб е доволно безбедно. Моето спиеше на страна нон стоп,го вртев само за да не му се деформира главчето. Има опасности и од спиење на грб и од спиење на меше,ретки се да многу ретки,ама има.
Остајте ги децата да спијат како сакаат. Иако се бебиња тие сепак се со вроден инстинкт за преживување.
Софијанова ја слушав скоро. Рече на грб, да не се вртат на страна. Педијатар консултирав исто рече на грб. Сепак главчето го вртат лево или десно. Не е право. Кога бљуцка моето се врти на страна (ако лежи). Така да @LiliBoz е 100 посто во право
мојот има повратено дур спие на грб, одма сврте глава и се исправи. кој продолжува да спие дур повраќа !? човекот е најсовршеното развиено суштество на планетата, не сумњајте во своите бебиња. едно е да се загуши зашто било замотано во дупло кебе за возрасни и не можело да го совлада , друго е да може да сврти главче. се што правите а не е по нивна воља, поза за спиење, тесен/широк повој, капче на глава а парно пуштено...се ќе се одрази на нив од друг аспект. понервозно ќе е, плачливо, лесно ќе се иритира...
Не е точно тоа дека на грб му останува, прашај кој сакаш педијатар. На грб кога леже ќе го голтне она што ќе му дојде во грло и нема шанси да се задуше.
Така сум слушнала така и напишав кој како сака така нека си прави на почетокот спиеше на грб сега не сака поубаво му е на меше