Дење нема ред и кај нас. Вчера ми спиеше од 10 сабајлето до 16 часот.Денес од 10 до 16 беше будна со едвај пола саат спиење. Едно нешто што ни е константно е ноќното спиење до 20 часот и будењето сабајле меѓу 6 и 7 часот. Се надевам дека барем тоа ќе ни остане така. А за преку ден само прозор на будност следам. Ако се премори неможе да цица како да нема сила, се нервира сака а неможе, а без цице нема спиење.
Како ги облакате за спиење? Јас само во боди, зошто вчера и денес е пекол. Клима дали пуштате, секако да не дува во нив? Ми дозволи педијатарот, вика и кај што се раѓаат бебињата има клими. Што мислите?
Исто, 20ч. на спиење до 6/7, ретко и 8 ја фати сабајле. Денски гледам повеќе од 2 саати да не е будна. 5 месеци е. @thelittle17 Јас боди на кратки и ептен тенкички пижамки, боси ножиња, не се покриваме, цела ноќ откриена е. Јас би ти рекла да разладиш додека бебе не е во соба.
Nekolku dena nanazad e vo bodi na kratki samo. Za spienje imam tekno volneno kebence ili tenko ko jorgance letno. Klima pustam koga sme vo spalna dur se doime presoblakame igrame da oladi. Drzam okolu 25 stepeni doma. Navecer uste ne sum ostaila klima ama vrata od terasa vo dnevna sirum otvorena i normalno vrata od spalna otvorena
На боди на кратки и долу тенки/проѕирни пижамчиња. Клима работи во дневна, ние спиеме со отворени врати во спална. Кај 4-5 ч. ја покривам со тенка тетра
Клима имаме во дневна ама распорерот е лош и воопшто не ни стига до спална, во спална имамр како еден разладувач на GREE, го оставам така, стига до кај 24 степени, иначе е пекол во соба, се прави и 27 степени, не се дише, мора да е пуштено тоа, ама свртено е на скроз друга страна, ваљда не правам лошо? Не се дише кај нас ако не го пуштам разладувачот, до 24 стига. Сега му облеков и тенки пижамчиња доле и попосле ќе го покријам со тетра. Пукнавме со топлово.
@thelittle17 28 стигнува кај насмн се нервирам, по цели денови е на село, кај бабите е 22-23 во куќа. Ние во зграда поцркавме. Еве 27 е, максимум до 26 успеваме. Тоа еод сите страни се греат ѕидовите и жешко е. Да не дува тоа кај вас кон бебето, штом е насочено кон ѕидот не е страшно
Мојата само на боди на рамки спие, надолу голичка. Покривам сабајле кон 4-5, многу е жешко. Со клима пуштена спиевме синоќа, џабе! Првата ќерка ми е крај на јули родена, од прв ден дома кога дојдовме пуштав клима. Па и на нив им е жешко како и нас..
Леле премногу е, со ладна вода се полевам на пола саат, што ќе се прави не знам.. ова не дува во него, скроз е на друга страна, ако е мн топло не сака ни са заспие, кенка и прета цело време додека не пуштам да олади барем малце.
На колку пушташ клима и дали во истата соба кај што спие? Да, жешко им е, се поти цел и кенка, не дака да заспие, греотка.
Моментално е на 17 а во собава е 26 Не оди надолу никако, ќе пукнам. Климата е во дневна а ние спиеме во спална со отворена врата. Од спалната директ во дневна се влегува, и пак не може да доизлади
@thelittle17 Пробај разлади пред да одете на спиење, јас така правам а за покасно оставам отворена врата во соба и прозори во кујна. Јас не би пуштила во соба кај што спие бебе
Не е клима во спална, туку разладувач, не е исто секако, нема шанси да не се пушти зошто е неподносливо во спална, а климата од дневна не стига до спална, скроз лош распоред има и воопшто не се осеќа дека работи климата, за џабе е пуштена, еве сега е 25 степени со разладувачот и едвај заспа.
И јас само по боди ја облакам о ие денови пошто е пекол а и дете полесно ќе си спие климата ни е во дневна и ја пуштаме преку ден да лада ама ми е подалеку од спалната и не лади многу па навечер спиеме со отворена врата
Јас да прашам ставате нешто во соба за спиење против инсекти? Дали се ефикасни апарати за во штекер? Ако да какво би било безбедно со бебе?
Нема спас кај нас така, ни пола степен не лади од дневна, ужас! Нервоза ме фаќа од жешко што ми е, и него му е исто, и го оставив ова да дува на скроз друга страна, не се седи, се надевам нема да напраам проблем да го испоразболам. Јас уште ништо не ставам, имаме мрежа на прозорите и нема инсекти во соба, за сега не сум ни приметила да е каснат. Тие за во штекер не знам баш дали се штетни, некако сумљиви ми се.
Ќути нема спас за нас па и во Аеродром од зградиштана и да е отворена вратата џабе провев нема и мене нервоза ме фаќа. Иначе не се секирај за тоа нема да го разболеш сигурно.
Imas na chicco.edno aparatce vikaat efikasno e. Ima varijanta i za vo steker i na baterii. Go imam 2 dena samo bebe ne e kasnato dali od nego ili ne dosol komarec ne znam.