Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Овие баш ги имам во нив спие, одоздола ништо. Клима навечер не сум имала потреба, ама ако е жешко би пуштила само да не дува накај нас

Прикачени фајлови:

На thelittle17 и Pacient srna им се допаѓа ова.
  2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Ноќеска во 3 станував да пуштам клима, а пред легнување ја пуштав да излади. Прозор ноќеска џабе што ќе отварам кога не иде ладно. Малата си спие цела ноќ, нема гајле, ама големата се буди овие 2 ноќи, од што ѝ е жешко не може да спие. Сега па прозорот ми е отворен и си влегува ладничко, поарно е.

На Alishan30, thelittle17 и Ava.84 им се допаѓа ова.
  3. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Цела ноќ ми станува на 1 саат и плаче, да цица не сака. Во раце да ја нишкам да заспие ич не сака. И во лулка и си лулај, штом престане пак плачење. Топло ли и е, заби ли се, што е стварно не знам.

На Alishan30 и thelittle17 им се допаѓа ова.
  4. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Изгледа ќе ја полниме темава сите деновиве :D Топло е не се издржува. Ќерка ми заспива со цицање жива вода се прави. После тоа спуштањето во креветче стандард одма се буни но се расонува и неможам да ја презаспијам по 2 саати. А топло ми е веќе и мене и на неа да ја нишкам, но што да правам кога не знае сама да заспие. Вчера денски имаше само 2 дремки, едната 1 саат другата 20 мин, што е премалку за неа (7 месеци). Преморена беше. Во 8 вечерта заспа, прв обид да ја ставам во креветче се буни, ако ја оставам рика како за колење. Реков готово тоа е тоа, ќе и правам cry it out да се научи да заспива сама. Се пренервирав. Нормално, не издржав и после 10 мин ја земав пак ја нишкав, па пак ја спуштив, па пак плачење… и така до 10 часот кога конечно заспа. Се разбуди во 1, цицаше, заспа одма, продолжи до 5 и од 5 до 6 беше будна. После тоа заспа и стана конечно во 7. Јас подочњаци до земја.
    Кај ми е крајот во 6 скок си викам кој допра следи.
    Можно е сега да не има фатено регресија? 7++ е

На Alishan30 и thelittle17 им се допаѓа ова.
  5. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Во истите спиеме и ние :$

@thelittle17 ние пуштаме климА 1ч пред спиење да олади скроз на најјако ние седиме во спална исто лош рсспоред кога ќе почне да се осека промена на воздух намалуваме и почнуваме со процедурите за пред спиење.
    Инаку вчера 27 степени во спална првпат бебе испотено во врат :| едвај заспа се вртеше цел саат:yawn:
    Нема спас од горештиниве само полабаво облечено и нека дуваа тоа во спална што го имаш секако не е накај него свртено

На CareTee, Katerina94, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Vidi na enci menci stranata samo tie 2 aparatcinja se. Ne se stetni jer ne se na miris tuku nekoj zvuk ispustaat sto gi brka komarcite a nie ne ja slusame taa frekfencija

7. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Истото, 27 степени и испотен цел, ова стигнува да олади до 24 степено макс. што и мислам дека е доволно. Беше по боди само, и сабајле накак 4ч залади малце и му обеков тенки како пижамчиња. Се будеше ама не мн често, изгледа добро му беше вака оладено да е, иначе пред некој ден збесна, будење на саат време вртење, превртување... подочњаци да не зборам, не ми се ни тргнати откако е роден.:rofl::rofl::rofl:

На Stressed Out, Krofna*, CareTee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.325
    Допаѓања:
    4.781
    Значи сите на иста мака сме. Ќерка ми еве 5 месеци ќе прави никогаш не се расонувала навечер, цица лежејќи и спие до мене. Што и се случи вчера, најверојатно од топлото, ги отвори очите во 2 и не си легна до 4. Брмчи со устата, се кикоти :D Стана во 9, еве прва дремка дури во 11. После 4ти скок чудно ми е, не можам да ја научам.

На A.n.g.e.l.a.V и thelittle17 им се допаѓа ова.
  9. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    5от месец беше најкатастрофа спиењето. Секој ден мислам редот си го менуваше. Ноќе се будеше по 2 часа не заспиваше. Имаше денови со по. 1 дремка од по пола саат. Ужас тој 5от скок…

На Krofna* и thelittle17 им се допаѓа ова.
  10. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Иста сум хахахха ко бев трудна ми викаа спиј додека можеш после нема :rofl: така било

На IRBBB, Dee*Tee, CareTee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Со 5тиот и кај нас се се поремети иако искочени од него бидењата навечер останаа

12. rainbow_bb

rainbow_bb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    ние отидовме на планина демек топло да избегнеме, и тука се потиме! па уште јас надежна, сум наполнила пола нејзин багаж бодиња по долги. и шпилхозни три дури. :headbang: есен, каде си?

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Исто, како излезе од 5ти почнаа будењата навечер, сношти пак се разбуди во 3 саат, до 4 се превраќаше и лазеше по спална. Моментално минува низ црвениот период после 5тиот скок (сепаративна анксиозност), можеби е до тоа ама едвај чекам да си се врати по старо. Некогаш у спиење знае и да врисне мајко мила како да ја боли нешто :worried:

На Krofna* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    5.729
    Леле исто се случува, во ист период е бебуш и многу немирно спие. Понекогаш вреска во сон како да го боли нешто и си продолжува да спие. :drunk: Долните кецови се набабрени како да ќе пробиваат па се мислам да не му е и од тоа. Само си повторувам, период е ќе помине.

На thelittle17 и Krofna* им се допаѓа ова.
  15. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    @kanella @Tiny Love значи заедно поминуваме низ ист период
    Не сме во црвениот период нооо навечер се забавуваме, едвај чекам да се врати на старо баш мирно спиеше

16. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.093
    и ние сме 5 +++ и сме во скок, мака мачиме со дневните дремки едвај 1 или 2 пати ми спие по 20 мин пола час.. па ненаспан нервозен, вечерта исто додека се успиеме 5 пати станеме, до сега овој скок највише ни влијае, миинатиот мака немавме.. веке 2 дена е облечен на куси пиджамчиња голи нози и голи раце, во спална довага до 25 степени и сме испотенки се во косичка

17. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.096
    Како облекувате новороденче на температуриве, во многу топла просторија?
    Дали може да се отвара прозор ама креветчето е одма до прозор?

18. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Слободно отварај прозор, ништо не им е. Само да не ти е отворен и у друга просторија па да има промаја. Јас ја облакам само по боди на кратки или прерамки и тенки чорапчиња пошо и се ладни ноџињата дека нема уште циркулација. Ние и клима пуштаме ама не седиме у таа соба дур да олади.

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    Колку дремки имате на 4 месеци?

20. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член