Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.966
    Допаѓања:
    4.846
    Моето имаше 4

На girl__20 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Исто 4

3. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.966
    Допаѓања:
    4.846
    Се случува ли кај вашите бебиња како што си спие ноќеска седнува го легнувам само пак и продолжува да спие? 10+ е .

4. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.648
    Најчесто 3 дремки има, две од по 2 до 3 часа и една пократка. 4 дремки има само кога сите се кратки до 1 час пример, ама ретко е тоа.

5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Леле браво, на мојава дремките ѝ се од 15 мин до 45мин. Еднаш само спиеше 2 и пол часа.

На warrior, minne992, Chanell* и 3 други им се допаѓа ова.
  6. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    И како е со 3? Добро спие навечер?

Мојава некогаш 3 некогаш 4 ама се мислам и јас да и скратам па не се трпи веќе.. Ни денски ни навечер спие..

7. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.583
    Допаѓања:
    9.962
    Навечер од 21.21.30 до 7.мн ретко се буди за цицање.

На CareTee, Stressed Out, forumce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.648
    Не се жалам:D, еве ја денес во 6 ипол стана ама некако многу кенкава, и уште во 7 и 15 ја успав уште спие, само бара да цица. Е никако ред да фатиме убаво да се знае што кога, сите денови е различно, ама воглавном две дремнки со 2 часа минимум мора да има. Затоа не ја форсирам за 4 дремки со ова спиење не ни има време за 4 дремка:rofl:.

Едит: @girl__20 кај нас со ова спиење ок е навечер, од 9 9ипол дури 1, 1ипол станува па накај 4, е после од 4 до 6 е малку кризен период повеќе дреме на цицка и помеѓу 6 и 7 се буди веќе.

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Па и јас си помислив кога е будно детето ако има 3,4 дремки од 2,3 часа. :D
    Со ноќното спиење како сте?
    Мојава вчера околу 9 заспа и се разбуди сабајлево во 8. Во 6 само ѝ дадов млеко, го испи спиејќи. Еве до сега 2 пати дремна по 15 минути. Поголемата повеќе спиеше преку ден. Ама ноќеска 2 пати стануваше, ова ич.
    Едит: си пишала, прочитав

На CareTee му/ѝ се допаѓа ова.
  10. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.648
    Се буди 2 до 3 пати сигурно ноќе, и од 4 ја фаќа криза мислам па со цицање до 6 7 сврзува некако. Е ама тогаш за мене нема спиење ме користи како цуцла, а ја тргнам се буни плаче, а ја оставам супер си спие. Јас се некако мислам кога доаѓа време за скоковиве како повеќе да ја тера на спиење, со претходните така беше еве сега 4 скок ни почнува пак ми е поспана некако, ќе видам понатака.

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Што убаво пишувате колку убаво ви спијат децата за мерак моето е 6++++ денски 3 дремки прва 40мин останатите мах до 1 ретко саатипол
    Навечер од мирен сон почна да станува ептенннн често и си седи си игра во креветче од 10часа ноќно спиење нема спиено поише :sweat:

12. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    @CareTee твоето е супер моево секој ден со плачење едвај заспива преку ден ја држам да спие а пак повеќе од 1 час нема шанси(и тоа ретко).. Навечер исто со плачење 3 часа ја заспивам.. Вчера од 7 ипол заспа во 10 ипол :drunk:
    Ме преуморува изгледа ќе барам чаре кај dr.good night.

13. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.648
    @girl__20 Знам со тебе баш пишувавме за спиењето во раце. Јас последнава недела дена ми успева да ја легнам сама. Дури страв ми е да кажам на глас да не се урочам.:D Со цицање се успива и пример од 2 часа дремка еден час цица, и кога ќе пушти веќе ја фатило убав цврст сон и тогаш успевам да ја легнам. Е некогаш знае за 10 мин да ми се подразбуди па пак на цице назад за да спие. Ама некогаш и два саати знае сама да спие. Еве ја сега во 11 стана, сега пак заспа, е ќе потрае додека пушти цицка.

Јас ја научив мислам колку толку. Ако фати убаво да цица знам одма ќе заспие, ама ако почне да ми прави фати пушти одма ја тргам од цицка и пробувам за 10/15 мин пак. Сега со жешково почнав два пати на ден да ја туширам. Сега пред оваа дремка во 1 и навечер и мислам и олеснува и супер заспива. Само со 4 скок да не ни се поремети се.(fingers)

Едит: Јас Никогаш не ја форсирам за спиење, пробувам ако не сака, ја играм, шетам па за 10 мин пак. И се така додека не упали.:D

На LivingGlam, Ava.84, girl__20 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Jas sum vo nedoumica koga mi stanalo sabajle bebevo koga dremnalo. Zaspiva okolu 22 casot, cica 1 vo nokta i okolu 6 pak ama togas i ja presoblakam pa se podrasonuva i se prezaspivame. Ova trae okolu saat vreme. Posle okolu 9 pak na cicka pak soblakanje i togas ja setam malce po doma ne ja zaspivam odma. Sea od 6-7 do 9 e spienje ili dremka:D

15. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.966
    Допаѓања:
    4.846
    Ако не е какана не ја пресоблакај нрма да се расони. Ништо не и е со пелената јас така се зафркнував на почетокот потоа почнав ако не кака да не го пресоблакам кога сеуште јадеше нокеска. Кога почна да не кака навечер не го пресоблекував само пред спиење и кога ќе се разбуди, му зимам една бројка поголеми пелени за навечер фжда не претекуваат. А за кое вие како дремка кое спиење не е ни битно толку гледај да темпираш само навечер да ти лњгне во истото време како секогаш и тоа е тоа.

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Како е спиењето на бебенце што се врти во спиење со вреќичка?
    На ум сум да земам тенка вреќичка за спиење, но бебево се врти во спиење и не знам дали е практично. Се отскрива навечер кога се врти но некогаш не ја сеќавам и ми е жал така отскриена да спие.

17. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665
    Моето спие откриено, нема шанси нешто да има над/околу него, се врти 100 пати. Вреќичката остана неискористена.

На kanella му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    5.729
    Моето спие во вреќичка и не му пречи во вртењето.

На kanella му/ѝ се допаѓа ова.
  19. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    Блазе со тебе :D:D
    Мојава во 4 скок стана уште полошо со спиењево :drunk:
    Јас така ако не ја заспијам со сила нема да и текне дека и се спие цел ден.. Вчера ја шетав со колица надвор и се спиеше, ги триеше очите цели црвени не заспа и не.. Со цицање исто не спие, може да си седи разбудена по 4-5 часа.
    Ајде после 4 скок ќе испробавам па се надевам поголема дека ќе почне да спие на кревет :)

20. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.648
    Незнам што да те советувам, ќе чекаш подобри денови, мора да има неможе така долго со неспиење. Мојава се погоди спанка изгледа на таткои, на мене сигурно не е.:rofl: Е ама во количка несака, едвај 5 10 мин и тоа со виткање претање. Само уште тоа нека сака и супер сме не се жалам. :D