Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спиењето на вашето бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 2 октомври 2013.

1. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Nesto interesno D47C529B-661F-4311-A777-5E5450605CEA.png

На Naatashka123, ivance.., Snowflake92 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.648
    Бебка е 4+ месеци, како ви спијат преку ден? Секаде читам да не се дозволува повеќе од 2ч дремки да имаат, ги будите? Јас не ја будам. Првата дремка од сабајле и е обавезно минумум 2,3 некогаш и 4 саати. После уште две има ама пократки или 30 мин или 1:30 не повеќе. И ноќе убаво ми спие, од кај 9 ипол 10 до 8 сабајле пупу. Јас не би ја будела вака кога ми се успива преку ден.

Како се вашите бебушки на оваа возраст?:)

На dromka, АнеАце, ivance.. и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Мојава знаеше да врзе 2ипол саати преку ден, се изначитав на темата сон поголем од 2 часа, пробав неколку пати да ја разбудам, ај што тешко идеше будењето, после беше цело време вознемирена. Потоа почнав да ја оставам колку сака да спие.

А првото будење после 7-8 саати сон обавезно и беше проследено со 4 саати спиење после цицање. Тоа не го рачунав за дремка.

На CareTee и Kolache na mama им се допаѓа ова.
  4. Iva Mitrevski

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Mojata e tri ipol, mesec unazad mi spie od 21 do 06 bez budenje nekogas znae da pocne da se vrti u krevet nakaj 2,3 spie ama slapka so usteto… preku den koga ke stane od spienje jademe, se igrame saat ipol i pocnuva da kenka pak da spie i ja uspivam, 3-4 dremki ima a mi spie po saat vreme

На dromka, Ula, CareTee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Каков мерак ми се прави на душата кога читам како ви спијат децата алал да ви е
    Моево неспијач едвај спие по 45мин три дремки има инаку сме 7+
    Секаде читав да не се будат бебињата колку сакаат нека спијат
    Педијатар ми викаше поише од 1ипол да не го оставам
    Не сум се нашла во ситуација да го разбудам :rofl:

На marta993, Nane26, LucyLu и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    2.899
    Има дремка поголема од 2h и ноќе спие толку? Па освен 'уживај мајка' што друго да се каже.(hollest)

Пу-пу.

Иначе се будат ако ноќта не ја спијат, но ти го немаш тој проблем така да:rock:
    Лично ја не би разбудила бебе ни во таква ситуација.

На dromka, ivance.. и CareTee им се допаѓа ова.
  7. elena.93

elena.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2012
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    141
    Zdravo, nekoj da ima iskustvo so Dr Goodnight, dali vredi i dali dokolku se izdrzi treningot se sreduva skros spienjeto?

8. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Od 9 do 6 ne go budis za mleko? Mene zavcera taka ne ja cicav na pola nok panika mr fati koa vidov prespala

На Iva Mitrevski му/ѝ се допаѓа ова.
  9. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.648
    Нас вообичаено распоредот ни е вака, со плус минус пола час разлика некогаш зависи.

08:00 будење
    09:30 - 13:00 прва дремка
    15:00 - 16:30 втора дремка
    18:30 - 19-00 трета дремка
    21:30 успивање

@Bicka77 И кај нас некогаш знае да ми се подразбуди на првава дремка кенкава, и давам да цица и продолжува да спие. Имам пробано да не и дадам да цица да ја разбудам. Е тогаш е ужас, кенкава. @Kolache na mama пупу богами:D, да не ги спие ноќите па би размислила да ја будам дење. Ама вака не, ја оставам да спие, и користам максимално да средам нешто или одморам.:$

На Krofna*, LjLj, Bicka77 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Kolache na mama

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    2.899
    Кога е будно ова бебе:rofl:. Одлично, многу се радувам кога читам вака и мајка и бебе среќни, па и цицалче :inlove:. Уште едно пу-пу.

На dromka, ivance.., Pacient srna и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Iva Mitrevski

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Koga ke ja vidam deka u son otvara uste ja zimam i davam mleko, nekogas ne

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.648
    @Kolache na mama До сега супер тераме дајбоже така да продолжи.:D

Вчера прв пат сама убаво се сврти на стомак, тоа е супер ама сега почна цело време да се врти. По 10 пати да ја оставам едно по друго ќе се врти. Е синојќа прв пат накај 4 во сон ми се вртеше. Ја врати ја на грб она упорна не престанува никако. И на крај ја земав ја гушнав и така сме спиеле до 8. Сега ќе почне периодот мама да дежура ноќе? Како ви помина вас тој страв од спиење на стомак и недајбоже да се задушат? Лелее 300 мисли:worried:.

На Kolache na mama му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Зошто да си ги будите бебињата? Бесмислено е,ако напредуваат доволно не гледам логика,и вас нека ве буди некој во најубавата дремка ќе сте нервозни,јас не сум за будење,ако му се јаде ќе стане само,мојава првиот месец врзуваше по 3,4 и 5 часа спиење и никогаш не ја разбудив,со првиот скок се изремети,па со грчевите после исто,променлива е сега ама се надевам да се средиме на подолги дремки,а инаку првиот месец 1600 гр имаше качено на екслузивно доење сме.

На dromka, Ula, Lili4e и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Kolache na mama

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    2.899
    Моето спие на грб. Дури и на страна да заспие по извесен период самиот се врти на грб. Баш за ова се разви муабет во темата за 6-12 месеци, види ја.

На CareTee му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Mojata znae da se podrazbudi da si ja lize jade rakata i pak da zadreme i strav mi e da ne ne sum ja osetila. Ne e bebe sto place koga e gladna ni navecer ni preku den tuku si ja jade rakata. Placese gladna prviot mesec-mesec i pol

16. SLP

SLP Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2019
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    17
    Од 20:30 заспа до сега 5 пати се буди со плач, ја земам, презаспие и после 15,20 мин пак исто. Секој ден така е, последните 2-3 месеци и околу 22:30 конечно заспива. 5+++ е бебе. Плус инаку будењето после секоја дремка е со плач, 80% од ситуациите. Има некој со слични искуства? Што би можела да направам? Фала ви :|

17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Screenshot_20210712_113815.jpg
    Еве одприлика колку треба да е будно. Види на инстаграм на Др. Гуднајт има и колку дремки треба да има бебе. Можеби му е касно веќе 22:30 и е преморено и затоа толку често е буди. Направи некој редослед со спиење да не биде секој ден различен, на пример да станува сабајле 7 саат најкасно 8 прва дремка после 2 часа нека биде итн. Една недела можеби ќе се помачиш ама ќе му најдеш ред :)

На SLP му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SLP

SLP Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2019
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    17
    Фала ти :inlove: па ги следам прозоците на будност, поспаност и тоа се, но пак си е исто безразлика колку спие денски и како. (facepalm) и стварно не знам веќе што да правам. Некогаш нервите не ме држат:( да си се пожалам само. Фала ти сепак :)

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  19. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    1.122
    Мајки
    Колку дремки имаа дневно вашите бебиња од 15 месеци ?
    Ние имаме долго време само една од околу час и половина до два, станува период од 7-8h а заспива од 11-12 или 12:30h .
    Втор пат многу слабо се дешава да ја успијам. Вчера спиеше двапати па затоа еве ја денска уште не успеале да ја успијат ,плачела ,и се спиело а неможе да спие...
    Си мислев ако две дремки дека ќе спие подобро ноќе и ќе биде по мирна но изгледа сепак нема, активна е и се преморува .

20. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.617
    Скоро сите деца на таа возраст имаат една дремка или премин прават од две на една.
    Слушај си го детето.

На srce-9 му/ѝ се допаѓа ова.