Колку дремки имаат вашите бебиња што се 7месеци? Ние сме 7++ како да му се многу 3, борба водиме и за заспивање на третата и после за ноќното
Тогаш ти е спремно за две. Ич не се ни мачи за третата ако не ти дава знаци за спиење, таман полесно ќе ти е заспивањето за ноќта. Моето пред една недела беше на две, сега оваа се врати на три. Како му прија така, битно да е весел.
Искрено овие прелазните периоди ми се претешки, некад му се доволни 2 ама псоледното спиење му е до 15h и се плашам како ќе издржиме до вечертта за заспивање Ама ќе морам по него да се ориентирам дефинитивно
На 7 сеушт беше со три ама некои денови бевме со две, зависи кога станеше од сабајле. На 8+ премина само на две дремки. Мислам лесно преминавме само се водев спрема неа, ако видам дека трла очи ја успивам, не гледав дали треба дс има две или три дремки Јас ја користев оваа апп еве како се одвиваше. Сега и да стане во 6 пак е со две дремки на 9 месеци
Moeto bebe ima 9+ Sabaje stanuva vo 06:30 i spie vo 9:00 do 10:00 Popladne spie od 13:30 do 15:00 ili 15:30 potoa spie od kaj 19:00 do 19:45 retko do 20:00 I vecerno spienje od 21:30 se do sabajle 06:30 i stanuva na 2 do 2 ipol casa navecer za cicanje i mirno si spie
Откако преминавте на две дремки почна подолго да спие денски или? Нашите се кратки дремки по 45мин некад успевам да го презаспијам ама некад нема шанси Изгледа сам си покажува дека некој ден 3 му се многу веројатно за брзо ќе преминеме и ние ма две
Јас во 20ч го заспивам некад и пред 20ч не фаќа ако е преуморен Затоа сега и неможам да ги склопам 3 дремки зашо знае втората да ни е подолга и се поместува цел ред за до ноќно спиење
И уште едно прашање децата сами ви заспиваат или ги нишкате? Моето е со нишкање ама кичмава ми откажува некад од толку болка неможам да го спуштам детево. Па сакам да почнам да го учам сам да заспива возможно е?
Да сега спие двапати по 1час и половина до 1 час и 45мин. Претходно беше 1час, 1час и 30тина мин… грубо кажано
Навечер сама заспива, денски со нишкање или лежење до неа. Често ми здосадува да лежам и да чекам да заспие па ја земам и ја нишкам. Мене не ми смета ова воопшто, а ако сакаш ти, возможно е ама наоружи се со трпение зависно и од темпераментот на бебето
Со нишкање ама нашето нишкање е 5 минути максимум али гледам кога е заморен веќе ептен и тогаш го нишкам, а со сила да го заспивам секој ден во исто време не, зошто секој ден не се изморува исто. Али за заспивање сам да заспие пробај легни го во креветче и биди до него зборувај му, пеј му и така па ќе видиш како ќе оди али за еден ден не може сигурно недела, две ќе треба и трпение, плачките се неизбежни.
И јас така го заспивам кога ќе видам дека е преморен и за 5мин ако заспие ок ако не го легнувам во креветче и искачање од спална нема, ќе се превртува може пола саат во креветче и кога ќе почне да кенка знам дека веќе се изморил го кревам и за 2 мин е заспан А за заспивање сам имам пробано неколку пати ама без успех,урла вришти и го кревам, многу е темпераментен а се плашам како ќе биде кога ќе тргнам на работа баба му треба да го чува, а чува веќе уште едно внуче и многу сум напета, мислам дека нема да може двете да ги гледа, размислувам за градинка ама незнам дали можам сеа да го запишам Целата сум ????
Можеш сеада го запишеш уписите уште траат секако од септември почнуваат. Темпераментен ама во градинка ќе мора да научи сам да заспива. Знам дека на другарка и рекоа и дома да проба да го остави сам да заспие па и успеваше, а исто и он заспиваше со нишкање само.
@Lili4e како ви оди со заспивањето. Се пронајдовте ли во 1 скок од развојот или уште сте така. Моето подолго му траеше не само 1 недела, туку некои 11 дена ама сега фала богу се среди, да не го заречам... Пу пу
Па што знам, еве денес пак така цел ден, заспиј во раце, а ја оставиш на кревет одма се ококорува. Денес 40 дена, бевме во црква, реков ќе го преспие денот ама не. Само со цицање заспива и призаспива, вие како, колку направивте?
И ние вчера 40 дена направивме. Бевме во црква, спиеше таму инаку кога ќе врисне ништо не го запира освен цицање и него. Па ќе се прејаде па се нервира, повраќа, живи смешки е. Сепак ноќта ја преспива само за цицање се буди и продолжува да спие. Бар тоа е добро.
Моево малку заплака додека попот ја читаше молитвата, среќа не беше страшно, и никој немаше во црквата. Грчеви имате, даваш нешто превентивно? Јас само био гаја и Babytol Omega и Д3+К1